E90Post
 


Horizon LED
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Powertrain and Drivetrain Discussions > N54 Turbo Engine / Drivetrain / Exhaust Modifications - 335i > Help, loss of engine power and engine malfunction light



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      12-02-2012, 04:38 PM   #1
335M_PR
Got Boost?
335M_PR's Avatar
Puerto Rico
2
Rep
53
Posts

 
Drives: 2009 BMW 335i Coupe
Join Date: Oct 2011
Location: San Juan, PR

iTrader: (0)

Help, loss of engine power and engine malfunction light

I've been out having some fun lately with my N54 coupe. However, there is an issue taking place which has me worried. Whenever I'm under full acceleration (wide open throttle) and go past 125-132 mph the engine power dies on me and I get the yellow engine light indication on the trip computer area. It has happened at different speeds within that range. Once the power shuts I wait for a while and the engine indication resets and the engine operation returns to normal (I have the new upgraded resistance JB4 installed). Has this happened to anyone else? I don't know if it has to do with engine misfires or if it is a top speed governor. Any insight would be appreciated.
__________________
09' N54 335I Alpine White w/Coral Red Interior and Brushed Aluminum Trim/Sport Premium Package/Comfort Access/6 AT Steptronic/JB4 G5/BMS DCI/AR 3" Downpipes with Race CAT/ER Charge Pipe with Synapse BOV/2nd CAT Delete/M Tech Front Lip/M3 Rear Lip Spoiler
Appreciate 0
      12-02-2012, 06:33 PM   #2
Leekay07
Private
1
Rep
98
Posts

 
Drives: 08 335XI Sedan
Join Date: Sep 2012
Location: NY

iTrader: (0)

Pull the codes but its not a misfire. Misfire trigger the SES light. Your talking about the car going into limp mode. It doesn't sound to be the water pump but could well be the fuel pump (low or high)
Appreciate 0
      12-02-2012, 07:28 PM   #3
E93Blackhawk
First Lieutenant
E93Blackhawk's Avatar
United Kingdom
6
Rep
329
Posts

 
Drives: 2008 335i M sport
Join Date: Oct 2011
Location: London

iTrader: (0)

the top speed governor is set at 155mph anyway so its not that

its probably the HPFP, pull the codes, you can't know until then really.
Appreciate 0
      12-02-2012, 10:13 PM   #4
Fun w/N54
Lieutenant
United_States
6
Rep
425
Posts

 
Drives: '11 E92 335is AW/CR/DCT
Join Date: Apr 2011
Location: WI

iTrader: (0)

What is your oil temp? Will go into limp mode at around 270 degrees.
Appreciate 0
      12-02-2012, 10:18 PM   #5
Exzackt
Second Lieutenant
Exzackt's Avatar
United_States
3
Rep
256
Posts

 
Drives: n54 e92 335i/e39 540i6
Join Date: Feb 2012
Location: SF Bay

iTrader: (2)

i had this same problem.. Codes will probably be 29f2 and 29e2. Try changing your open fuel looping setting manually. You can learn how to do that on the jb4 sticky.. Except its now Future Use B not A on g5

If changing the fuel setting doesn't work. Probably the hpfp... just speculating though
__________________
2007 BSM 335i ZSP/ZPP l JB4 G5 ISO l E85 l BMS FLASH l METH l DCI l DPs l Twin BOVs l
Scoops l 18" Forgestar F14sl Koni Yellows l Swift Spec-R l GForce Rivals/Slicks l Quaife LSD
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:24 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST