E90Post
 


GT Haus
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Powertrain and Drivetrain Discussions > N54 Turbo Engine / Drivetrain / Exhaust Modifications - 335i > thumping noise on cold starts



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      12-11-2012, 08:25 PM   #1
cwarren
Lieutenant
 
cwarren's Avatar
 
Drives: 08 e92
Join Date: Jan 2012
Location: portland

Posts: 525
iTrader: (1)

thumping noise on cold starts

so for the last three days when i get in and start the car first thing in the morning i get this thumping noise . car starts idles for about 30 sec and then thump,thump,thump,thump,thump.... then sound is gone . and will not do it agian all day . first time it happen i thought someone was beating on the side of my car its that loud ...

any ideas of what this could be or has anyone had this happen to them .

thanks in advance !!
cwarren is offline  
0
Reply With Quote
      12-12-2012, 05:24 AM   #2
E93Blackhawk
First Lieutenant
 
E93Blackhawk's Avatar
 
Drives: 2008 335i M sport
Join Date: Oct 2011
Location: London

Posts: 327
iTrader: (0)

Same thing happened to me was jerking and vibrating sort of. Turned out in the end to be the 02 sensors.

Possibly making the fuel pump run double as hard or not hard enough so it jerks is my guess.

Get it down to the dealer n get him to check for codes
E93Blackhawk is offline   United Kingdom
0
Reply With Quote
      12-12-2012, 12:44 PM   #3
Jeff@TopGearSolutions
BimmerPost Supporting Vendor

 
Jeff@TopGearSolutions's Avatar
 
Drives: C6 Z06, GSXR-750, 09 335i
Join Date: Dec 2008
Location: TopGearSolutions.com

Posts: 17,123
iTrader: (32)

Send a message via AIM to Jeff@TopGearSolutions
Hard to say....

Could be leaky fuel injectors, or a HPFP or LPFP on the fritz.

Could be misfires from spark plugs.

Could be o2 sensors.

Check for shadow codes and regular codes or wait till it persists to throw a CEL.

If you have enough mileage on the car 35K+ it could even be time for a intake valve cleaning.
Jeff@TopGearSolutions is offline   United_States
0
Reply With Quote
      12-12-2012, 11:42 PM   #4
cwarren
Lieutenant
 
cwarren's Avatar
 
Drives: 08 e92
Join Date: Jan 2012
Location: portland

Posts: 525
iTrader: (1)

Ok guy so i feel alittle stupid .i got the chance this morning to lift hood and start car to see what the hell was going on. turns out the thumping noise was my hsf4 kit trying to prime itself or somthing (not sure ) this kit is new to me for 2 months or so ran bms kit before. never had this issue till now and only thing i can think of is i ran tank low about two weeks ago to make sure failsafes where working correctly.guess i bleed system tomarrow and see if it resolves the problem . whats funny is how loud it sounds inside the car . i never would have guessed this if i did not see it for myself,,,,,
thanks guys .
cwarren is offline  
0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 11:02 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST