E90Post
 


The Tire Rack
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > BMW Coding > Sirius Retrofit Coding (Built in tuner)



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      06-11-2014, 08:07 AM   #1
gazosnic
Captain
22
Rep
912
Posts

Drives: bmw m3
Join Date: Feb 2010
Location: chicago

iTrader: (3)

Sirius Retrofit Coding (Built in tuner)

So i just upgraded my CIC to a 2011 unit w built in Sirus tuner. I removed the sat prep option and added sat to the VO. I see Sat listed under radio options now, but no information on channels etc. I just wanted to confirm this is what it should look like prior to FSC activation? Or if i maybe did something wrong in my coding. Note: I didnt do process car, only updated CAS, FRM as i didnt want to lose my other coding.

Also just want to confirm where it may be best to get FSC code and activation.

This is what my screen looks like now:

__________________
Appreciate 0
      06-11-2014, 08:54 AM   #2
cryptomit
Captain
44
Rep
693
Posts

Drives: 320d 2012
Join Date: Dec 2013
Location: AS

iTrader: (0)

You also should recode CIC unit.
Appreciate 0
      06-11-2014, 08:56 AM   #3
gazosnic
Captain
22
Rep
912
Posts

Drives: bmw m3
Join Date: Feb 2010
Location: chicago

iTrader: (3)

Quote:
Originally Posted by cryptomit View Post
You also should recode CIC unit.
I did that as well. I default coded the CIC after the VO Changes. (forgot to mention). Just not sure if this is what it should look like or if everything is blank simply because a FSC code may be needed.
__________________
Appreciate 0
      06-11-2014, 09:33 AM   #4
cryptomit
Captain
44
Rep
693
Posts

Drives: 320d 2012
Join Date: Dec 2013
Location: AS

iTrader: (0)

No, FSC is not needed for Sirius, but some subscription I think. I will check this.
Have you added $655 to VO?
Appreciate 0
      06-11-2014, 09:53 AM   #5
gazosnic
Captain
22
Rep
912
Posts

Drives: bmw m3
Join Date: Feb 2010
Location: chicago

iTrader: (3)

Quote:
Originally Posted by cryptomit View Post
No, FSC is not needed for Sirius, but some subscription I think. I will check this.
Have you added $655 to VO?
Yes added $655 and removed the $696 (i think- whatever the sat prep was )
__________________
Appreciate 0
      06-11-2014, 10:50 AM   #6
smithf80
Brigadier General
smithf80's Avatar
United_States
867
Rep
4,095
Posts

Drives: '14 F32 428 MSport
Join Date: Mar 2014
Location: Long Island, NY

iTrader: (1)

Garage List
Send a message via AIM to smithf80
I think you should be able to get the preview channel regardless of subscription.
__________________

2017 6MT F80 M3 - Mineral Grey over Sakhir - Executive & Lighting Packages, 19" Wheels
Appreciate 0
      06-12-2014, 09:10 AM   #7
db2761
Banned
4
Rep
159
Posts

Drives: 08 335i
Join Date: May 2010
Location: TEXAS

iTrader: (6)

Requires FSC code 006F0001 to be installed to CIC. Then you will have both activation in coding and by SWT. As it stands now, you have activated or turned on the menus for the tuner. Once FSC is installed will be presented with data in the menus and will be able to access the receiver identifiers, necessary for subscription processing.

Dan
Appreciate 0
      06-12-2014, 09:12 AM   #8
gazosnic
Captain
22
Rep
912
Posts

Drives: bmw m3
Join Date: Feb 2010
Location: chicago

iTrader: (3)

Quote:
Originally Posted by db2761 View Post
Requires FSC code 006F0001 to be installed to CIC. Then you will have both activation in coding and by SWT. As it stands now, you have activated or turned on the menus for the tuner. Once FSC is installed will be presented with data in the menus and will be able to access the receiver identifiers, necessary for subscription processing.

Dan
Got it - thank you. Any DIY methods for this or need to go to BMW or someone like BimmerRetrofit?
__________________
Appreciate 0
      06-15-2014, 10:05 PM   #9
marius76
Captain
United_States
47
Rep
601
Posts

Drives: F30 335i & E90 335d
Join Date: Jun 2009
Location: Washington, DC

iTrader: (26)

Quote:
Originally Posted by db2761 View Post
Requires FSC code 006F0001 to be installed to CIC. Then you will have both activation in coding and by SWT. As it stands now, you have activated or turned on the menus for the tuner. Once FSC is installed will be presented with data in the menus and will be able to access the receiver identifiers, necessary for subscription processing.

Dan
Since you have Sat radio in Menu, I believe you dont need FSC code. Call Sirius and buy the plan. Before you do it, send me PM with your CIC VIN and I will confirm if you need FSC code or not.

Do you see Weather Channel 184? This is only channel available without subscription.

Also add $653 to VO and code your CIC unit.
Appreciate 0
      06-15-2014, 10:13 PM   #10
cn555ic
cn555ic's Avatar
United_States
349
Rep
18,311
Posts

Drives: 335i
Join Date: Jun 2007
Location: US

iTrader: (6)

Send a message via Yahoo to cn555ic
Quote:
Originally Posted by marius76 View Post
Since you have Sat radio in Menu, I believe you dont need FSC code. Call Sirius and buy the plan. Before you do it, send me PM with your CIC VIN and I will confirm if you need FSC code or not.

Do you see Weather Channel 184? This is only channel available without subscription.

Also add $653 to VO and code your CIC unit.

$653??
S653A RADIO BAVARIA C REVERSE II

Thats doesnt make sense and I have never heard of that VO required for Sirius Sat..
Appreciate 0
      06-15-2014, 10:15 PM   #11
gazosnic
Captain
22
Rep
912
Posts

Drives: bmw m3
Join Date: Feb 2010
Location: chicago

iTrader: (3)

So I don't show any channels including weather. Menu came up when I added the sat VO code and default coded tr cic.

No idea how to get the fsc. Anyone know how to get one for xm activation and procedure to update?
Appreciate 0
      06-15-2014, 10:19 PM   #12
gazosnic
Captain
22
Rep
912
Posts

Drives: bmw m3
Join Date: Feb 2010
Location: chicago

iTrader: (3)

Quote:
Originally Posted by cn555ic View Post
What is the CIC firmware your on...CIC.C16 or CIC.CIA?
Currently on c.13 I believe .
Appreciate 0
      06-15-2014, 10:21 PM   #13
cn555ic
cn555ic's Avatar
United_States
349
Rep
18,311
Posts

Drives: 335i
Join Date: Jun 2007
Location: US

iTrader: (6)

Send a message via Yahoo to cn555ic
Quote:
Originally Posted by gazosnic View Post
Currently on c.13 I believe .
Are u using a emulator with your retrofit?
Appreciate 0
      06-15-2014, 10:46 PM   #14
gazosnic
Captain
22
Rep
912
Posts

Drives: bmw m3
Join Date: Feb 2010
Location: chicago

iTrader: (3)

Quote:
Originally Posted by cn555ic View Post
Are u using a emulator with your retrofit?
Yes
__________________
Appreciate 0
      06-15-2014, 10:49 PM   #15
marius76
Captain
United_States
47
Rep
601
Posts

Drives: F30 335i & E90 335d
Join Date: Jun 2009
Location: Washington, DC

iTrader: (26)

Quote:
Originally Posted by cn555ic View Post
$653??
S653A RADIO BAVARIA C REVERSE II

Thats doesnt make sense and I have never heard of that VO required for Sirius Sat..
$653 is the HD radio...
Appreciate 0
      06-15-2014, 10:52 PM   #16
marius76
Captain
United_States
47
Rep
601
Posts

Drives: F30 335i & E90 335d
Join Date: Jun 2009
Location: Washington, DC

iTrader: (26)

Quote:
Originally Posted by gazosnic View Post
So I don't show any channels including weather. Menu came up when I added the sat VO code and default coded tr cic.

No idea how to get the fsc. Anyone know how to get one for xm activation and procedure to update?
PM your cic vin (7 digits) and I will tell you if your cic unit has Sirius activated or not. If not, I can get for your FSC code to activate Sirius.
Appreciate 0
      10-02-2016, 06:39 PM   #17
riso1988
Private
1
Rep
76
Posts

Drives: 330xi
Join Date: Jul 2014
Location: Staten Island, NY

iTrader: (0)

Hey sorry to resurrect an old thread but I am having the exact same issue. I did a non-idrive to CIC retrofit (using an emulator). The doner vehicle was a 2010 but didn't have satellite activated. I enabled $655 and removed $693 and now have the option but no channels. Just what's shown in the pic above.

Do I need an FSC code to activate the Sirius channels even tho I have an emulator? If so, any help would be appreciated!
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 06:14 AM.




e90post
e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST