E90Post
 


Extreme Power House
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > BMW Coding > Coding help



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      12-19-2012, 05:44 PM   #1
mrtanz
Lieutenant
Australia
6
Rep
447
Posts

 
Drives: BMW 2008 325i upgrade
Join Date: Sep 2010
Location: Sydney, Australia

iTrader: (0)

Coding help

Hi

I have been doing coding for about a year and have had nearly 100% success.

However lately i have not been getting good results.
I get the following error:
VIN faulty
DATATRANSMISSION TO INTERFACE DISTURBED.

In the error.log i see

ERROR! Modul: LFCDHDIA.CPP (A_E65CAS.IPS/IPO), Proc: CDHapiResultText, LineNr: 01, ErrorNr: 2000
COAPI-2000: EDIABAS or SGBD error
IFH-0003: DATATRANSMISSION TO INTERFACE DISTURBED

>> ERROR! Modul: COAPI2.CPP, Proc: coapiRunCabd, LineNr: 06, ErrorNr: 2000
FGNR_LESEN

>> ERROR! Modul: COAPI.CPP, Proc: coapiReadFgNr, LineNr: 04, ErrorNr: 2000
FGNR_LESEN: A_E65CAS

Nothing has changed on my laptop. i use Windows 7 32bit in VMWARE. I can get the 2 black cirlces everytime however i get the above error.
Sometimes i can read the ECU but then when i go to write to the ECU i get the above error.

Any help would be appreciated
Appreciate 0
      12-19-2012, 08:01 PM   #2
rich123321
Captain
rich123321's Avatar
United_States
13
Rep
795
Posts

 
Drives: BMW 325i E90
Join Date: Jan 2012
Location: South Florida

iTrader: (1)

Garage List
2006 BMW E90  [4.17]
That happened to me when I coded a friend of mines car. I just kept trying to read / write and it worked eventually. My guess is an issue with ediabas or maybe a low car battery charge?
Appreciate 0
      12-19-2012, 09:26 PM   #3
cn555ic
BimmerPost Supporting Vendor
cn555ic's Avatar
United_States
246
Rep
18,287
Posts


 
Drives: Bimmerscoding.com
Join Date: Jun 2007
Location: New York

iTrader: (5)

Send a message via Yahoo to cn555ic
This is weird. This issue is not the first I heard if this happening. I have no clue why. This also happened to one my friends trying to code a F series. His cable and computer would not connect at all but when I tried mine it worked. After I coded the car, he went back to try and connect with his setup, it worked! No explanation.
__________________
917-939-4980 CODING E and F Series New York Area

Appreciate 0
      12-19-2012, 09:32 PM   #4
mrtanz
Lieutenant
Australia
6
Rep
447
Posts

 
Drives: BMW 2008 325i upgrade
Join Date: Sep 2010
Location: Sydney, Australia

iTrader: (0)

yeah sometimes i can get all the way to checkcoapi.... then when i execute SG_CODE.... it gives me errors
other times when i click E89 then CAS i get the message straight away.
Could it be bad cable. I have had the cable for about a year and only just started happening
Appreciate 0
      12-20-2012, 05:24 PM   #5
mrtanz
Lieutenant
Australia
6
Rep
447
Posts

 
Drives: BMW 2008 325i upgrade
Join Date: Sep 2010
Location: Sydney, Australia

iTrader: (0)

I have read that jb4 needs to be put on map 0 for coding to work is this the same thing for proceed and could this be causing my problem
Appreciate 0
      02-23-2013, 12:13 AM   #6
ilovemye93
Enlisted Member
0
Rep
45
Posts

 
Drives: E93 335i
Join Date: Sep 2010
Location: Richmond

iTrader: (4)

I'm having the exact same problem.

I'm using Windows 7 32bit and trying to code my 2012 E70

Any ideas?
Appreciate 0
      02-24-2013, 10:58 PM   #7
mrtanz
Lieutenant
Australia
6
Rep
447
Posts

 
Drives: BMW 2008 325i upgrade
Join Date: Sep 2010
Location: Sydney, Australia

iTrader: (0)

make sure latency is correct
Are you doing it through a VMWARE?
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 11:13 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST