E90Post
 


TireRack
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Powertrain and Drivetrain Discussions > N54 Turbo Engine / Drivetrain / Exhaust Modifications - 335i > Car stutters randomly while at a redlight!! Weird...



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      12-22-2012, 12:15 AM   #1
pimp4cheddar
17
El Capitán
 
pimp4cheddar's Avatar
 
Drives: Mojave E92
Join Date: Jul 2011
Location: Central Florida

Posts: 1,779
iTrader: (11)

Car stutters randomly while at a redlight!! Weird...

So I've been having this problem for quite some time...it comes and goes...comes and goes.

It's weird and the car will stutter while I'm sitting at a redlight. Almost feels like the car is about to die or as if it's running out of fuel.

The stutter will usually last for 2-3 seconds and then stop.

I've had my car taken in for service about twice since it's started happening and they've found nothing...no codes...no issues (but they weren't looking directly for it).


Has anyone experienced anything like this? I searched and found nothing...



Car is a 2009 E92 335i, 30k miles.

Last edited by pimp4cheddar; 12-22-2012 at 12:25 AM.
pimp4cheddar is offline   United_States
Appreciate 0
Reply With Quote
      12-22-2012, 12:54 AM   #2
solishe
4
Lieutenant
 
Drives: 09 Spc Grey Met e90 335i
Join Date: Sep 2012
Location: Fort Worth TX

Posts: 402
iTrader: (6)

Garage List
I have a 2009 335i Sedan with 45K miles. Started with same problem, so I decided to get a walnut shell blasting of my intake valves. That did not fix. Problem started getting worse and occurred during startup as well. Finally got misfire code on cylinder 5. My injector was replaced, problem solved. It can be a number of things (plug(s), coil(s), injector(s), or carbon buildup in intake, and potentially other things too. The initial focus should be on plugs, then coils, then injectors, followed by carbon buildup.
solishe is online now  
Appreciate 0
Reply With Quote
      12-22-2012, 05:50 PM   #3
shaginwagon13
9
Charted Accountant
 
shaginwagon13's Avatar
 
Drives: BMW 335i Coupe
Join Date: Apr 2012
Location: Toronto

Posts: 910
iTrader: (4)

Quote:
Originally Posted by solishe View Post
I have a 2009 335i Sedan with 45K miles. Started with same problem, so I decided to get a walnut shell blasting of my intake valves. That did not fix. Problem started getting worse and occurred during startup as well. Finally got misfire code on cylinder 5. My injector was replaced, problem solved. It can be a number of things (plug(s), coil(s), injector(s), or carbon buildup in intake, and potentially other things too. The initial focus should be on plugs, then coils, then injectors, followed by carbon buildup.
+1

You can buy plugs for $100. Change them out and see if that solves the problem. If not, consider coils and injectors.
shaginwagon13 is offline   Canada
Appreciate 0
Reply With Quote
      12-24-2012, 02:15 AM   #4
Yodaime
33
Just a normal member.
 
Yodaime's Avatar
 
Drives: Banh Xeo
Join Date: Sep 2011
Location: Louisiana

Posts: 3,398
iTrader: (12)

I had the same problem and it ended up to be an 02 sensor for me. goodluck
__________________
Quote:
Originally Posted by nrrm1127 View Post
My life is complete. Yodaime has commented on a post with my car in it.
Yodaime is offline   Vietnam
Appreciate 0
Reply With Quote
      12-24-2012, 10:06 AM   #5
pimp4cheddar
17
El Capitán
 
pimp4cheddar's Avatar
 
Drives: Mojave E92
Join Date: Jul 2011
Location: Central Florida

Posts: 1,779
iTrader: (11)

Quote:
Originally Posted by solishe View Post
I have a 2009 335i Sedan with 45K miles. Started with same problem, so I decided to get a walnut shell blasting of my intake valves. That did not fix. Problem started getting worse and occurred during startup as well. Finally got misfire code on cylinder 5. My injector was replaced, problem solved. It can be a number of things (plug(s), coil(s), injector(s), or carbon buildup in intake, and potentially other things too. The initial focus should be on plugs, then coils, then injectors, followed by carbon buildup.

Sounds like solid info. My car almost out of warranty to I waen to take it in and get a few things fixed before its too late.

I'll start here and see what they find!!!
pimp4cheddar is offline   United_States
Appreciate 0
Reply With Quote
      12-24-2012, 10:43 AM   #6
platnumdesi01
3
First Lieutenant
 
Drives: 2009 335i Coupe
Join Date: Jun 2011
Location: Lorton, Virginia

Posts: 357
iTrader: (2)

I had the same problem, the dealership could not replicate. But it feels like someone just bumped your car for second.
platnumdesi01 is offline  
Appreciate 0
Reply With Quote
      12-24-2012, 05:30 PM   #7
CaptainInsano
3
First Lieutenant
 
Drives: 2007 E92 335i 6MT
Join Date: May 2011
Location: Peninsula, SF Bay Area

Posts: 325
iTrader: (0)

I've had these symptoms on two occasions. Once it was a coil. The other time it was an o2 sensor.
__________________
FFTEC 6466 6mt 335i | FFTEC GTX3076R Evo IX
CaptainInsano is offline  
Appreciate 0
Reply With Quote
      12-24-2012, 05:54 PM   #8
Wolf 335
5
Lieutenant
 
Wolf 335's Avatar
 
Drives: E92 335i
Join Date: Aug 2012
Location: GTA

Posts: 514
iTrader: (0)

Its too bad that dealerships dont replace based on feeling but rather what the computer tells them. Had a big argument with them not too long ago in regads to this nonsense.

No codes, forget about it
Wolf 335 is offline   Canada
Appreciate 0
Reply With Quote
      12-24-2012, 10:16 PM   #9
LivinLrge
1
Private First Class
 
LivinLrge's Avatar
 
Drives: 335IS
Join Date: Apr 2012
Location: Miami Beach

Posts: 159
iTrader: (3)

Garage List
2011 335is  [5.00]
Send a message via ICQ to LivinLrge Send a message via AIM to LivinLrge
I have the same issue with my 2022 IS, 14k mi. I did get a cylinder 5 misfire code though. Car is going in on the 26th.
LivinLrge is offline   United_States
Appreciate 0
Reply With Quote
      12-24-2012, 10:17 PM   #10
LivinLrge
1
Private First Class
 
LivinLrge's Avatar
 
Drives: 335IS
Join Date: Apr 2012
Location: Miami Beach

Posts: 159
iTrader: (3)

Garage List
2011 335is  [5.00]
Send a message via ICQ to LivinLrge Send a message via AIM to LivinLrge
Quote:
Originally Posted by LivinLrge
I have the same issue with my 2022 IS, 14k mi. I did get a cylinder 5 misfire code though. Car is going in on the 26th.
2011**
LivinLrge is offline   United_States
Appreciate 0
Reply With Quote
      12-25-2012, 08:42 PM   #11
E93Blackhawk
3
First Lieutenant
 
E93Blackhawk's Avatar
 
Drives: 2008 335i M sport
Join Date: Oct 2011
Location: London

Posts: 329
iTrader: (0)

Had a similar problem a while back after no codes thrown i figured it was the O2 sensors, had a knocking sound on start up and rough idle once warm was fine

Fuel consumption was awful regardless
E93Blackhawk is offline   United Kingdom
Appreciate 0
Reply With Quote
      12-25-2012, 08:59 PM   #12
///M3NACE
40
Banned
 
///M3NACE's Avatar
 
Drives: E36 M3, E36 Vert , E90 N52
Join Date: Oct 2006
Location: Downers Grove, IL

Posts: 3,907
iTrader: (5)

Quote:
Originally Posted by LivinLrge View Post
I have the same issue with my 2022 IS, 14k mi. I did get a cylinder 5 misfire code though. Car is going in on the 26th.
Damn whered you get that 2022 IS from?
///M3NACE is offline  
Appreciate 0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 03:21 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST