E90Post
 


Bimmer Retrofit
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > BMW E90/E92/E93 3-series General Forums > General E90 Sedan / E91 Wagon / E92 Coupe / E93 Cabrio > Is vanos solenoid a CPO covered repair?



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      12-23-2012, 01:16 PM   #1
Ken07335i
Private
 
Drives: 2007 335i Silver Coupe 6 spd
Join Date: Oct 2011
Location: Charleston, SC

Posts: 86
iTrader: (1)

Is vanos solenoid a CPO covered repair?

I'm getting the occasional yellow half engine and limp mode - goes away when I restart engine. The idle has been a little rougher lately, also. The Bavarian Technics tool shows 2A82 & 3100 codes. I've read the DIY on solenoid cleaning and replacement and don't know that I want to mess with it myself. I've got 50,750 miles on the car and it's still under the CPO warranty. Does anyone know if this is a CPO-covered repair?
Thank,
Ken
Ken07335i is offline  
0
Reply With Quote
      12-23-2012, 01:46 PM   #2
MilehighM3
Lieutenant Colonel
 
MilehighM3's Avatar
 
Drives: E90 M3
Join Date: May 2011
Location: Colorado Springs

Posts: 1,951
iTrader: (9)

Yes it is. Should get both solenoids and an oil service to go with
MilehighM3 is online now  
0
Reply With Quote
      12-23-2012, 04:07 PM   #3
Ken07335i
Private
 
Drives: 2007 335i Silver Coupe 6 spd
Join Date: Oct 2011
Location: Charleston, SC

Posts: 86
iTrader: (1)

Thanks for the info. Since it's only showing the intake solenoid problem, bet they'll only want to change that one!
Ken07335i is offline  
0
Reply With Quote
      12-23-2012, 08:26 PM   #4
techwhiz
Major
 
techwhiz's Avatar
 
Drives: e90 335i Sedan - Arctic
Join Date: Feb 2012
Location: Bay Area, Ca

Posts: 1,376
iTrader: (1)

The'll change both

Quote:
Originally Posted by Ken07335i View Post
Thanks for the info. Since it's only showing the intake solenoid problem, bet they'll only want to change that one!
Hi,

I went in for the Vanos issue and they changed both out.
They did the oil service and a few other things and looked for anything else under CPO they could do for my $50.
techwhiz is offline   United_States
0
Reply With Quote
      12-23-2012, 09:52 PM   #5
John 070
Lieutenant General
 
Drives: 335i cpe
Join Date: Oct 2006
Location: ZSP/ZPP/ZCW

Posts: 11,265
iTrader: (0)

I think when they changed mine under warranty it was only the intake....
John 070 is offline  
0
Reply With Quote
      12-24-2012, 01:42 AM   #6
fresh_LA
First Lieutenant
 
Drives: 2007 E92 SG 6MT
Join Date: Nov 2012
Location: Los Angeles

Posts: 364
iTrader: (4)

yup... just had the same issue last week. Dealer fixed it along with an oil change, covered by CPO.
fresh_LA is offline   United_States
0
Reply With Quote
      12-24-2012, 06:59 AM   #7
bumere90
Grozniy
 
Drives: Carless
Join Date: Jan 2009
Location: FL

Posts: 2,576
iTrader: (12)

It should be.
bumere90 is online now   United_States
0
Reply With Quote
      12-29-2012, 03:35 PM   #8
Ken07335i
Private
 
Drives: 2007 335i Silver Coupe 6 spd
Join Date: Oct 2011
Location: Charleston, SC

Posts: 86
iTrader: (1)

UPDATE:
Just got car back from Dealer. They did replace both solenoids. Covered by CPO and I paid my $50. Also got an oil change. My loaner was a new X5.
Ken07335i is offline  
0
Reply With Quote
      12-30-2012, 12:24 AM   #9
HTran
Pi Epsilon Pi
 
Drives: 335
Join Date: Apr 2010
Location: Las Vegas/Orange County

Posts: 874
iTrader: (1)

Lucky, mine came on once and went away. I hope it goes on again so I can replace it before my warranty ends.
HTran is offline  
0
Reply With Quote
      12-30-2012, 12:31 AM   #10
fresh_LA
First Lieutenant
 
Drives: 2007 E92 SG 6MT
Join Date: Nov 2012
Location: Los Angeles

Posts: 364
iTrader: (4)

Quote:
Originally Posted by HTran View Post
Lucky, mine came on once and went away. I hope it goes on again so I can replace it before my warranty ends.
Mine came on and then went away, took it to the dealer and they found it was the vanos solenoid.

You dont have to wait for the engine malfunction to come back.
fresh_LA is offline   United_States
0
Reply With Quote
      12-30-2012, 12:33 AM   #11
HTran
Pi Epsilon Pi
 
Drives: 335
Join Date: Apr 2010
Location: Las Vegas/Orange County

Posts: 874
iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by fresh_LA View Post
Mine came on and then went away, took it to the dealer and they found it was the vanos solenoid.

You dont have to wait for the engine malfunction to come back.
The thing is my SA said they couldn't find any codes.
HTran is offline  
0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 07:35 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST