E90Post
 


Lux Angel Eyes
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > BMW E90/E92/E93 3-series General Forums > General E90 Sedan / E91 Wagon / E92 Coupe / E93 Cabrio > High Beams Aren't Working Properly!



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      01-02-2013, 09:55 PM   #1
hunginator
Private First Class
hunginator's Avatar
Canada
2
Rep
171
Posts

 
Drives: 2010 BMW 335i E92
Join Date: Dec 2012
Location: Ottawa

iTrader: (0)

High Beams Aren't Working Properly!

Hello All,

I am a new owner of a 2006 E90 325i and I love it! However, it seems like I have a little problem and was wondering if anyone could help.

My xenon high-beams (push light stalk away) doesn't seem to stay on. After I toggle the high-beams on, it'll stay on for 5-10 sec and then it'll turn off and stop working for a bit. It'll come back randomly and then shut off again.

It's getting really annoying so I was wondering if anyone have had the same issue before I resort to the dealership.

Any help is appreciated!

Thanks!
Appreciate 0
      01-05-2013, 08:37 PM   #2
hunginator
Private First Class
hunginator's Avatar
Canada
2
Rep
171
Posts

 
Drives: 2010 BMW 335i E92
Join Date: Dec 2012
Location: Ottawa

iTrader: (0)

Bump!
Appreciate 0
      01-05-2013, 08:41 PM   #3
cuiter23
Major
cuiter23's Avatar
20
Rep
1,074
Posts

 
Drives: E90 328i ZSP
Join Date: Jul 2012
Location: Vancouver

iTrader: (0)

Garage List
2007 BMW 328i  [3.00]
It is most likely connectors in your HIDs. Dosen't seem like your HIDs need replacement since your low beams work fine. I am no expert on this at all but it seems to me that your wires have water damage, faulty, fried, or not connected properly.

Let us know, I am curious as well!
__________________
2007 E90 328i - Titanium Metallic l 19" VMR V710 l H&R Trak+ Spacers l M-Sport Rear Bumper l Mtech Rear Lip Spoiler l Hamann Front Lip l Eibach Sportline l AA N52 Signature Exhaust l OEM Blacklines l MTEC V3 AE l 6000K HID l Nokya 7000K Fogs l MTEC License Plate LED l Interior LED l 15% Tint l BlackVue DR380G-HD + PMP
Appreciate 0
      01-05-2013, 08:43 PM   #4
RedSled
Second Lieutenant
RedSled's Avatar
3
Rep
234
Posts

 
Drives: 335 M Sport
Join Date: Jul 2009
Location: Boston, MA

iTrader: (4)

do you have automatic high beams?
__________________
//BMW Performance Exhaust//BMW Performance Spoiler//BMW Performance Grills//Cobb//Afe Stage 2 intake//AA Charge Pipe//S2 Interior LED kit//HPB 3000K HID fog lights//KW V3//Llumar CTX 40//

BEU
Appreciate 0
      01-05-2013, 09:04 PM   #5
Verbatim
Colonel
Verbatim's Avatar
United_States
37
Rep
2,555
Posts

 
Drives: 2008 335i
Join Date: Sep 2010
Location: at the repair shop

iTrader: (0)

Garage List
2008 BMW 335i  [5.00]
That's very strange considering it's just an actuator that moves the beam from the high and low position. RedSled asked a good question!
__________________

2008 BMW 335i Sedan | Sparkling Graphite | Sport | Premium | Navigation | Comfort Access | Logic7
Golf Tee | M3 Spoiler | LED Angel Eyes | 5000k Fogs | Resonator Delete | Black Kidney Grills | Black Finisher Rods | 35%/18% Tint |12mm/20mm (F/R) Spacers | Black Lines


Appreciate 0
      01-05-2013, 09:58 PM   #6
RedSled
Second Lieutenant
RedSled's Avatar
3
Rep
234
Posts

 
Drives: 335 M Sport
Join Date: Jul 2009
Location: Boston, MA

iTrader: (4)

if you have automatic high beams then they are controlled by the light collecting probe on the back of your rear vie mirror. I thinking double tapping the stalk allows you to override it. You will see the icon change on the dash. I use mine all the time.
__________________
//BMW Performance Exhaust//BMW Performance Spoiler//BMW Performance Grills//Cobb//Afe Stage 2 intake//AA Charge Pipe//S2 Interior LED kit//HPB 3000K HID fog lights//KW V3//Llumar CTX 40//

BEU
Appreciate 0
      01-06-2013, 01:18 AM   #7
hunginator
Private First Class
hunginator's Avatar
Canada
2
Rep
171
Posts

 
Drives: 2010 BMW 335i E92
Join Date: Dec 2012
Location: Ottawa

iTrader: (0)

I don't believe I have automatic high beams. Did they have it back in the 2006 BMW 325i?

The low beam xenon's work perfectly. The high beams will turn on for a couple seconds and then off by itself. And then I'll try toggling it on/off and nothing will happen. If I leave it toggled on, it'll turn on sometimes and then off and same thing repeatedly.
Appreciate 0
      01-06-2013, 03:01 PM   #8
Arben72
Banned
Albania
6
Rep
466
Posts

 
Drives: E92 M3
Join Date: Apr 2011
Location: Illinois

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by hunginator
I don't believe I have automatic high beams. Did they have it back in the 2006 BMW 325i?

The low beam xenon's work perfectly. The high beams will turn on for a couple seconds and then off by itself. And then I'll try toggling it on/off and nothing will happen. If I leave it toggled on, it'll turn on sometimes and then off and same thing repeatedly.
If u have automatic high beams a little icon shows right above your odometer.
Appreciate 0
      01-06-2013, 10:46 PM   #9
hunginator
Private First Class
hunginator's Avatar
Canada
2
Rep
171
Posts

 
Drives: 2010 BMW 335i E92
Join Date: Dec 2012
Location: Ottawa

iTrader: (0)

Hmm, definitely don't remember seeing any icon above my odometer. I probably don't have automatic high beams.
Appreciate 0
      01-14-2013, 11:24 PM   #10
hunginator
Private First Class
hunginator's Avatar
Canada
2
Rep
171
Posts

 
Drives: 2010 BMW 335i E92
Join Date: Dec 2012
Location: Ottawa

iTrader: (0)

The weather has gotten a bit warmer temporarily in where I live and the high-beam issue has seem to disappeared! This leads me to believe that the cold is the culprit. I guess that something has to be lubed up so that the "shutter" doesn't get stuck when it's cold.

Does that make sense?
Appreciate 0
      01-14-2013, 11:46 PM   #11
JustinGTP
Lieutenant
JustinGTP's Avatar
Canada
4
Rep
492
Posts

 
Drives: 2009 335i Sedan
Join Date: Dec 2011
Location: Calgary, Alberta

iTrader: (0)

Odd, they should work fine in cold temperature. Is there excessive condensation or moisture in the headlights?
__________________
Appreciate 0
      01-15-2013, 06:56 AM   #12
Efthreeoh
Brigadier General
United_States
51
Rep
3,723
Posts

 
Drives: E90
Join Date: May 2012
Location: MARLAND

iTrader: (0)

Alright, there seems to be some confusion here. The OP said he has Xenon headlights not HID headlights, so he has the standard headlight setup, which doesn't have a deflector to change between high beam and low beam. If the OP does have standard headlights, then I believe he simply has a bad relay. It has moisture in it. When it gets cold the relay will not hold position.

OP look in the fuse panel and see if there is a high beam relay. Or it might be under the hood somewhere. I can't answer this for you as I have HIDs, so my car is different than yours. If it does have a relay, then replace it and see if that cures the problem.
Appreciate 0
      01-15-2013, 08:23 AM   #13
hunginator
Private First Class
hunginator's Avatar
Canada
2
Rep
171
Posts

 
Drives: 2010 BMW 335i E92
Join Date: Dec 2012
Location: Ottawa

iTrader: (0)

Correct. I have xenon headlights (the projector things). There doesn't seem to be moisture that I can see by looking into the headlamp casing.

I'll have to do what Efthreeoh recommended. I guess I have to find out where my fuse panel is first - haha!
Appreciate 0
      01-15-2013, 04:18 PM   #14
VTECaddict
Where'd my VTEC go?
VTECaddict's Avatar
47
Rep
4,628
Posts

 
Drives: 06 330i 6MT
Join Date: Mar 2009
Location: Bakersfield, CA

iTrader: (4)

Quote:
Originally Posted by Efthreeoh View Post
Alright, there seems to be some confusion here. The OP said he has Xenon headlights not HID headlights, so he has the standard headlight setup, which doesn't have a deflector to change between high beam and low beam. If the OP does have standard headlights, then I believe he simply has a bad relay. It has moisture in it. When it gets cold the relay will not hold position.

OP look in the fuse panel and see if there is a high beam relay. Or it might be under the hood somewhere. I can't answer this for you as I have HIDs, so my car is different than yours. If it does have a relay, then replace it and see if that cures the problem.
xenon = HID
__________________
AW/Terra | ZSP | ZPP | ZCW | iDrive | CA
Mods: BC BR | OEM Blacklines | M-tech rear | custom dual exhaust | M3 steering wheel | BMW SSK | ZHP shift knob | BMW Performance rep spoiler
Varrstoen ES1 19x9.5+20 Front, 19x11+25 rear
Appreciate 0
      10-08-2013, 08:51 PM   #15
Nd4Spdgirl
Registered
0
Rep
2
Posts

 
Drives: 06 325xi Wagon
Join Date: Oct 2013
Location: DE

iTrader: (0)

I am having the exact same issue in my 06 wagon. I was wondering if you ever figured out a solution?
Appreciate 0
      10-09-2013, 08:16 PM   #16
hunginator
Private First Class
hunginator's Avatar
Canada
2
Rep
171
Posts

 
Drives: 2010 BMW 335i E92
Join Date: Dec 2012
Location: Ottawa

iTrader: (0)

Nope, never figured out a solution but I also found out that it only happens during the winters here. When it's warmer out it doesn't seem to have that problem!
Appreciate 0
      10-16-2013, 08:53 PM   #17
Nd4Spdgirl
Registered
0
Rep
2
Posts

 
Drives: 06 325xi Wagon
Join Date: Oct 2013
Location: DE

iTrader: (0)

Well that is strange. I live in a warm climate place but I guess I will have to just take it to the stealership to have them look at it. =(. Have you had any other issues with your car other then this???
Appreciate 0
      04-19-2014, 07:09 PM   #18
Boogster
New Member
Boogster's Avatar
United_States
1
Rep
23
Posts

 
Drives: 2008 335is with Dinan Stage 2
Join Date: Jun 2010
Location: Raleigh, NC

iTrader: (0)

Garage List
Thanks for your post about the headlight high beam issue for HID.

Did the root cause for this headlight ever get determined and is there a solution aside from the Stealership?
Appreciate 0
      04-20-2014, 10:07 AM   #19
hunginator
Private First Class
hunginator's Avatar
Canada
2
Rep
171
Posts

 
Drives: 2010 BMW 335i E92
Join Date: Dec 2012
Location: Ottawa

iTrader: (0)

Not really. I believe it had to do with colder temperatures!
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Tags
325i, bmw, e90, headlights, xenon

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 03:41 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST