E90Post
 


TireRack
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > BMW E90/E92/E93 3-series General Forums > Regional Forums > UK > HELP -car wont start after messing about with inpa



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      09-03-2013, 11:49 AM   #45
dxb335d
The Tarmac Terrorist
dxb335d's Avatar
England
381
Rep
29,293
Posts

 
Drives: E46 M3 CS
Join Date: Mar 2007
Location: ''Fandango Towers''

iTrader: (3)

Garage List
What is it ?
Appreciate 0
      09-03-2013, 01:21 PM   #46
makkan00
Major General
makkan00's Avatar
United Kingdom
132
Rep
7,685
Posts

 
Drives: F10
Join Date: Dec 2011
Location: Essex

iTrader: (48)

Quote:
Originally Posted by dxb335d
Why mess about in the first place?
+1
__________________
Appreciate 0
      09-04-2013, 01:57 PM   #47
chedixon
First Lieutenant
chedixon's Avatar
United Kingdom
3
Rep
310
Posts

 
Drives: E93 320d Msport
Join Date: Aug 2011
Location: Nottingham

iTrader: (1)

I bought one of the more expensive, good cables I think from Hong Kong a couple of years ago but have never had the balls to try it lol. One of those ideas that sound great until you hear stories like these! Top work from mak though
__________________
E93 320d Msport - sadly gone to the salvage yard.
Appreciate 0
      09-15-2013, 09:02 AM   #48
///M.aster
New Member
England
0
Rep
26
Posts

 
Drives: F10 M Sport
Join Date: Dec 2008
Location: Under the Thumb

iTrader: (0)

It's all good fun until you turn your pride and joy into a vegetable! Or even worse, unknowingly deactivate a safety system...

Glad somebody dug you out on this occasion
Appreciate 0
      11-08-2013, 03:42 AM   #49
Tichx
Private First Class
1
Rep
111
Posts

 
Drives: E92 335D Coupe
Join Date: Nov 2011
Location: London

iTrader: (0)

Error 4A63, car won't start

Guys,

I seem to have a similar issue on my E92 335D (08/2007), my INPA screens are like this, can you confirm the steps again please..

I press 'SHIFT + F8' to go into here:
<SHIFT>+<F8>E90 (E91, E92, E93) / 3er

when the next screen pops up I click on 'Engine' and then select 'DDE 6 for M57TOP/M57TU2'

then press 'F6' activate, then I have two options in German, one seems to be 'Sync to set' (translated) F1 and the other 'Reset' F2..

Any help appreciated, really need to get this car started ASAP.

Thanks.

Tich.
__________________
Appreciate 0
      11-08-2013, 04:45 PM   #50
Tichx
Private First Class
1
Rep
111
Posts

 
Drives: E92 335D Coupe
Join Date: Nov 2011
Location: London

iTrader: (0)

INPA 5.0.6

Guys,

for the life of me cannot find INPA 5.0.6 to download, anyone have links? really need to get my car running tomorrow...

I am charging the battery overnight.

much appreciated.

Tichx.
__________________
Appreciate 0
      12-30-2013, 07:26 PM   #51
wafeltom
New Member
0
Rep
15
Posts

 
Drives: E90 M47N2
Join Date: Apr 2013
Location: Stoke on Trent

iTrader: (0)

In e90 ews?
EWS is in E46
E90 has CAS
Appreciate 0
      01-01-2014, 05:21 AM   #52
caliber
Registered
0
Rep
2
Posts

 
Drives: E46 328i
Join Date: Dec 2013
Location: Hong Kong

iTrader: (0)

A big thank you to makkan00.

Here is what I did, even though mine is a E46.

I have BMTechnic cables and I messed around with the INPA because it seems like my EWS has some problem(a bit more later).

My fuel pump failed and replaced 2 weeks ago so I know how the fuel pump works. I got into INPA, selected the EWS - DME initialisation, selected the first option. Nothing change on the screen so I closed INPA. Then the car cranked but no start. Power still available at the fuel pump like normal at run position.

Everything looked normal but just it did not fire.

I went back to INPA, this time I follow makkan00's steps and select option 2(it is in German but google translator said it is "start value reset"). Press F10, quit INPA, disconnect the cable and turn the key, it fires immediately.
Appreciate 0
      01-01-2014, 05:26 AM   #53
makkan00
Major General
makkan00's Avatar
United Kingdom
132
Rep
7,685
Posts

 
Drives: F10
Join Date: Dec 2011
Location: Essex

iTrader: (48)

Quote:
Originally Posted by caliber View Post
A big thank you to makkan00.

Here is what I did, even though mine is a E46.

I have BMTechnic cables and I messed around with the INPA because it seems like my EWS has some problem(a bit more later).

My fuel pump failed and replaced 2 weeks ago so I know how the fuel pump works. I got into INPA, selected the EWS - DME initialisation, selected the first option. Nothing change on the screen so I closed INPA. Then the car cranked but no start. Power still available at the fuel pump like normal at run position.

Everything looked normal but just it did not fire.

I went back to INPA, this time I follow makkan00's steps and select option 2(it is in German but google translator said it is "start value reset"). Press F10, quit INPA, disconnect the cable and turn the key, it fires immediately.
Greetings from UK and happy new year.
Glad it worked for you.


I cannot believe that this thread is still going on. Glad that it helped few.
__________________
Appreciate 0
      01-01-2014, 05:56 AM   #54
acerboo
Brigadier General
England
57
Rep
3,686
Posts

 
Drives: e92 335d lci
Join Date: Jul 2008
Location: kent

iTrader: (2)

excuse my ignorance of all things computer but what is INPA
Appreciate 0
      01-01-2014, 06:06 AM   #55
makkan00
Major General
makkan00's Avatar
United Kingdom
132
Rep
7,685
Posts

 
Drives: F10
Join Date: Dec 2011
Location: Essex

iTrader: (48)

Quote:
Originally Posted by acerboo View Post
excuse my ignorance of all things computer but what is INPA
Its advanced level diagnostic software for bmw.
__________________
Appreciate 0
      01-01-2014, 08:37 AM   #56
acerboo
Brigadier General
England
57
Rep
3,686
Posts

 
Drives: e92 335d lci
Join Date: Jul 2008
Location: kent

iTrader: (2)

Quote:
Originally Posted by makkan00 View Post
Its advanced level diagnostic software for bmw.
thanks, make sure I don't try that!
Appreciate 0
      04-21-2014, 04:41 PM   #57
juliano
New Member
0
Rep
21
Posts

 
Drives: E90, 320d, Touring
Join Date: Jan 2012
Location: UK

iTrader: (0)

makkan00, many, many thanks for saving me!

same mistake; exit without using program's option.
Appreciate 0
      04-21-2014, 04:49 PM   #58
juliano
New Member
0
Rep
21
Posts

 
Drives: E90, 320d, Touring
Join Date: Jan 2012
Location: UK

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by caliber View Post
A big thank you to makkan00.

Here is what I did, even though mine is a E46.

I have BMTechnic cables and I messed around with the INPA because it seems like my EWS has some problem(a bit more later).

My fuel pump failed and replaced 2 weeks ago so I know how the fuel pump works. I got into INPA, selected the EWS - DME initialisation, selected the first option. Nothing change on the screen so I closed INPA. Then the car cranked but no start. Power still available at the fuel pump like normal at run position.

Everything looked normal but just it did not fire.

I went back to INPA, this time I follow makkan00's steps and select option 2(it is in German but google translator said it is "start value reset"). Press F10, quit INPA, disconnect the cable and turn the key, it fires immediately.
to get mine back to normal (no start issue..) I've used makkan00 solution but because error didn't left I've used "Clear Memory" option (I think F2 or F3) as you open "Engine" option after choosing the model of the car. Then the car started as a bliss
Appreciate 0
      04-25-2014, 06:08 AM   #59
kiteboy
First Lieutenant
kiteboy's Avatar
France
4
Rep
379
Posts

 
Drives: E92 Stage 2 BR Performance
Join Date: Apr 2010
Location: France

iTrader: (0)

Send a message via MSN to kiteboy
How reset an error fault code EWS with my bavarian pro??
My serie 1 dosen īt want start...

Please help mee??

Can i tried to reset CAS with ELV-Script???

Last edited by kiteboy; 04-25-2014 at 06:28 AM.
Appreciate 0
      04-25-2014, 08:22 AM   #60
Tiago@VRSF
BimmerPost Supporting Vendor
Tiago@VRSF's Avatar
United_States
110
Rep
7,616
Posts


 
Drives: E92 335i, F30 328i, F82 M4
Join Date: Dec 2007
Location: Hudson, MA

iTrader: (95)

Garage List
Send a message via AIM to Tiago@VRSF
Quote:
Originally Posted by kiteboy View Post
How reset an error fault code EWS with my bavarian pro??
My serie 1 dosen īt want start...

Please help mee??

Can i tried to reset CAS with ELV-Script???
Sure can, shoot me an e-mail from the website, I'll send over the script. Only thing it requires is a BT Pro cable
Appreciate 0
      04-25-2014, 04:13 PM   #61
kiteboy
First Lieutenant
kiteboy's Avatar
France
4
Rep
379
Posts

 
Drives: E92 Stage 2 BR Performance
Join Date: Apr 2010
Location: France

iTrader: (0)

Send a message via MSN to kiteboy
But the problem is desynchronisation between rolling code DME and EWS and the car cranking but don īt start!!!

I saw with INPA it is possible to solve it ? But with BT pro ????
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 01:44 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST