E90Post
 


Bimmer Retrofit
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > Suspension | Brakes | Chassis > Help with brake/AbS warning light



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      01-13-2013, 09:54 AM   #1
y2khardtop
Enlisted Member
 
Drives: 530i
Join Date: Nov 2011
Location: United States

Posts: 35
iTrader: (0)

Help with brake/AbS warning light



So I and getting the red service indicator (car on lift) and a constant "brake" indicator. When I try and go into the service menu (Odor button trick) it just flashes ABS and kicks me out

I've searched online but can't determine a specific failure. My pads are good, my fluid is good, and my hill-hold is good

It's an 06' 330i manual trans

Thank you
y2khardtop is offline  
0
Reply With Quote
      01-13-2013, 09:56 AM   #2
y2khardtop
Enlisted Member
 
Drives: 530i
Join Date: Nov 2011
Location: United States

Posts: 35
iTrader: (0)

https://www.dropbox.com/s/ke7vapr7xq...%2019%20AM.jpg
y2khardtop is offline  
0
Reply With Quote
      01-15-2013, 11:58 PM   #3
y2khardtop
Enlisted Member
 
Drives: 530i
Join Date: Nov 2011
Location: United States

Posts: 35
iTrader: (0)

no one has a clue on this forum? Red "car on lift" illumined with "brake" lettering illuminated?? I think it's BS these codes don't show up on a standard OBD2 scanner!
y2khardtop is offline  
0
Reply With Quote
      01-16-2013, 12:22 AM   #4
Kit523
Major General
 
Kit523's Avatar
 
Drives: 2009 AW E90 M3
Join Date: Feb 2006
Location: B.C. Vancouver

Posts: 6,866
iTrader: (25)

try to look it up on your service manual and you might able to find out
Kit523 is offline   Hong Kong
0
Reply With Quote
      01-16-2013, 12:25 AM   #5
Kit523
Major General
 
Kit523's Avatar
 
Drives: 2009 AW E90 M3
Join Date: Feb 2006
Location: B.C. Vancouver

Posts: 6,866
iTrader: (25)

http://www.e90post.com/goodiesforyou/indicators.jpg

this might able to help you
Kit523 is offline   Hong Kong
0
Reply With Quote
      01-16-2013, 12:37 AM   #6
y2khardtop
Enlisted Member
 
Drives: 530i
Join Date: Nov 2011
Location: United States

Posts: 35
iTrader: (0)

Thanks that's the type of info I need, but my warning isn't shown. I obviously don't have a service manual
y2khardtop is offline  
0
Reply With Quote
      01-16-2013, 05:50 PM   #7
Kit523
Major General
 
Kit523's Avatar
 
Drives: 2009 AW E90 M3
Join Date: Feb 2006
Location: B.C. Vancouver

Posts: 6,866
iTrader: (25)

Quote:
Originally Posted by y2khardtop View Post
Thanks that's the type of info I need, but my warning isn't shown. I obviously don't have a service manual
Did you see the link i posted? the upper right page has your light there.

it's upside down but print it out to look for it.

I found it that's why i posted it for you
Kit523 is offline   Hong Kong
0
Reply With Quote
      01-17-2013, 08:25 AM   #8
y2khardtop
Enlisted Member
 
Drives: 530i
Join Date: Nov 2011
Location: United States

Posts: 35
iTrader: (0)

I must have missed it, but I have a damaged brake pad sensor wire.it was not secured properly at the bleeder cap and was rubbing against the rim. I straight wired it like I have other models, and the code won't clear, so I ordered a new sensor for $7 on eBay.

Thanks
y2khardtop is offline  
0
Reply With Quote
      01-17-2013, 08:28 AM   #9
y2khardtop
Enlisted Member
 
Drives: 530i
Join Date: Nov 2011
Location: United States

Posts: 35
iTrader: (0)

Hey kit523, sorry I missed that, I originally opened it on my phone and could only see half of the image.
y2khardtop is offline  
0
Reply With Quote
      01-20-2013, 04:00 PM   #10
y2khardtop
Enlisted Member
 
Drives: 530i
Join Date: Nov 2011
Location: United States

Posts: 35
iTrader: (0)

so I just replaced the damaged pad sensor wire. I still have the "lift" warning and the brake lite, and when I attempt the reset trick (hold the odo button) I just get an "ABS" light after several seconds. Any idea before I go to a local shop to attempt a reset? Thanks!
y2khardtop is offline  
0
Reply With Quote
      01-22-2013, 10:22 PM   #11
bigdnno98
Major
 
bigdnno98's Avatar
 
Drives: 09 e92 335i MT
Join Date: Jul 2011
Location: Clarksville, TN

Posts: 1,143
iTrader: (7)

Bump. My friend has this same issue. How do you reset the lights?
__________________
New Project....... 2.4L Long Rod motor for my EVO
03 Evo 8 HTA3582r Blown Motor
09 e92 335i MT Sold 440hp/480tq
bigdnno98 is offline  
0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:02 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST