E90Post
 


MINHS Auto Care Center
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > AUDIO/VIDEO + BLUETOOTH + Electronics/Alarm/Software > E90 Head unit shuts off after 10 seconds.



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      01-25-2013, 08:20 PM   #1
axeswingingflannelwearer
New Member
 
Drives: 2007 328xi Black on Black
Join Date: Dec 2012
Location: United States

Posts: 9
iTrader: (0)

E90 Head unit shuts off after 10 seconds.

The other day I started my car and after 10 seconds the head unit shut off completely, no lights or sound. (non-idrive) It kept doing this all day every time I started the vehicles. The next day it worked all day, and then today it started out working fine and when I switched my headlights from automatic to on the radio switched off and wont turn on anymore...What do you think this could be? still have to check the fuses but if one blew wouldn't it just stay off completely? Thanks for your help.
axeswingingflannelwearer is offline  
0
Reply With Quote
      01-26-2013, 11:16 AM   #2
axeswingingflannelwearer
New Member
 
Drives: 2007 328xi Black on Black
Join Date: Dec 2012
Location: United States

Posts: 9
iTrader: (0)

Seriously? Nothing?
axeswingingflannelwearer is offline  
0
Reply With Quote
      01-26-2013, 11:20 AM   #3
taibanl
Brigadier General
 
taibanl's Avatar
 
Drives: BMW
Join Date: Sep 2010
Location: NA

Posts: 3,360
iTrader: (4)

Garage List
2011 335d  [0.00]
How old os your battery?
__________________
taibanl is offline  
0
Reply With Quote
      01-26-2013, 11:57 AM   #4
ctuna
Brigadier General
 
Drives: 325xi 06 wagon MT
Join Date: Jan 2010
Location: Santa Cruz, Ca

Posts: 4,103
iTrader: (0)

FYI

http://www.google.com/url?sa=t&rct=j...41524429,d.cGE

Read this , The IBS system can shut stuff down when the battery is low.
Its one possibility but not necessarily the only cause.
ctuna is offline  
0
Reply With Quote
      01-26-2013, 12:10 PM   #5
axeswingingflannelwearer
New Member
 
Drives: 2007 328xi Black on Black
Join Date: Dec 2012
Location: United States

Posts: 9
iTrader: (0)

I'm not sure how old the battery is. That makes sense though, too much load.
axeswingingflannelwearer is offline  
0
Reply With Quote
      01-26-2013, 01:24 PM   #6
axeswingingflannelwearer
New Member
 
Drives: 2007 328xi Black on Black
Join Date: Dec 2012
Location: United States

Posts: 9
iTrader: (0)

All I know is that the battery is not oem, and the car is an 07. Radio is actually working today but not for long I a sure.
axeswingingflannelwearer is offline  
0
Reply With Quote
      01-26-2013, 08:32 PM   #7
ctuna
Brigadier General
 
Drives: 325xi 06 wagon MT
Join Date: Jan 2010
Location: Santa Cruz, Ca

Posts: 4,103
iTrader: (0)

Do you have a voltmeter?

Do you have a voltmeter?
Measure the voltage of the battery with the car not running then measure it
with car running . This will give you an idea of where that battery is at and also the battery may have a glass eye that indicates its condition.
ctuna is offline  
0
Reply With Quote
      01-26-2013, 08:48 PM   #8
axeswingingflannelwearer
New Member
 
Drives: 2007 328xi Black on Black
Join Date: Dec 2012
Location: United States

Posts: 9
iTrader: (0)

Thanks I will try that out, I looked at the battery, no eye like the oem one.
axeswingingflannelwearer is offline  
0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 04:07 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST