E90Post
 


Bimmer Retrofit
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Powertrain and Drivetrain Discussions > N54 Turbo Engine / Drivetrain / Exhaust Modifications - 335i > Cold Start Issues after Jb4 Install



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      02-01-2013, 10:24 AM   #1
CJPatel
Second Lieutenant
8
Rep
280
Posts

 
Drives: Ferrari F430 Spider & F10 550i
Join Date: Dec 2006
Location: Hockessin, DE

iTrader: (3)

Cold Start Issues after Jb4 Install

I just installed a second hand JB4 G4 Board onto my E92 2009 335i. On very cold starts it struggles to start, the RPMs idle from 1200-600. But the major problem is occasionally once I get driving (after a short warm up period) the turbos don't seem to be working - feels like a 170hp car if that... Once I turn the car off after the fact and then turn it back on, it comes back to normal.

Any ideas on what it could be?

I updated the firmware (the problem still exists)
I even was running Map 0 then Map 1 (still happens).

Thanks
__________________

Weekend: Ferrari F430 Spider- F1 - Matte White
DD: 2011 550i Xdrive M-Sport
Gone: 2008 Aston Martin V8V, Stratus White, Bitter Chocolate, 6psd, Modded ~ 450hp, 2009 E92 335i M-Sport, 2003.5 E46 M3
Appreciate 0
      02-01-2013, 10:56 AM   #2
bigdaddycane
I even mod my cereal
bigdaddycane's Avatar
United_States
34
Rep
2,608
Posts

 
Drives: 2007 335i Sedan
Join Date: Aug 2009
Location: Northern Va

iTrader: (34)

Garage List
2007 BMW 335  [0.00]
check your connector blocks (with pins) where they connect to the DME harnesses. Also check your red power wire....make sure it's plugged in properly in the green DME power source.
__________________

COBB AP|CP-e|ETS|ER|Forge DVs|KW V1|M3 Sways|BBS CH|BMS|
Appreciate 0
      02-01-2013, 11:00 AM   #3
GTstunna612
Lieutenant
GTstunna612's Avatar
United_States
15
Rep
463
Posts

 
Drives: BMW
Join Date: Feb 2008
Location: Tampa, FL

iTrader: (0)

Garage List
E90 335i  [0.00]
double and triple check all your connections...scan the car and see if any codes pop up.
__________________
E90 335i Alpine White : Cyba Scoops : JB4 G5 ISO: BMS DCI : Alpina AT Flash : New OEM Turbos : DPs : FMIC
E90 328i Titanium Silver
Appreciate 0
      02-01-2013, 12:36 PM   #4
Mike@N54Tuning.com
BimmerPost Supporting Vendor
Canada
480
Rep
15,057
Posts


 
Drives: 07335i
Join Date: Dec 2008
Location: Earth

iTrader: (88)

The JB4 is off at idle and during cold starts, so its not doing anything. If there is a connection problem or bent pin that could cause some issues. Its difficult to say as you wouldn't believe the condition I see some used JB4s come back with pins missing, wires cut, etc.

Double check all connections and double check all JB4 wires are properly seated in connector, etc.

Mike
__________________
LOWEST PRICE GURANTEE ON ALL PRODUCTS - www.n54tuning.com - Email; Mike@n54tuning.com
NEW PERFORMANCE LINE N54 DOWNPIPES & M3/M4 & F30 ER DOWNPIPES NOW IN STOCK - ER N54 CHARPE PIPE SPECIALS - NEW JB4 G5 ISO for N54 and F30 N55 ON SALE - NEW S55 M3/M4 JB4 NOW SHIPPING
Appreciate 0
      02-01-2013, 01:09 PM   #5
CJPatel
Second Lieutenant
8
Rep
280
Posts

 
Drives: Ferrari F430 Spider & F10 550i
Join Date: Dec 2006
Location: Hockessin, DE

iTrader: (3)

Ill run the car for any codes.

We already checked the wires since when I first installed it, the car was misfiring terribly, and found taht one connection wasn't down. So we double/triple checked everything and made sure everything is tight.


The werid thing is when I turn the car off and back on the Turbos come back 100%. Its really werid.
__________________

Weekend: Ferrari F430 Spider- F1 - Matte White
DD: 2011 550i Xdrive M-Sport
Gone: 2008 Aston Martin V8V, Stratus White, Bitter Chocolate, 6psd, Modded ~ 450hp, 2009 E92 335i M-Sport, 2003.5 E46 M3
Appreciate 0
      02-18-2013, 12:06 AM   #6
CJPatel
Second Lieutenant
8
Rep
280
Posts

 
Drives: Ferrari F430 Spider & F10 550i
Join Date: Dec 2006
Location: Hockessin, DE

iTrader: (3)

Well the issues continued. And a few days ago, after a hard drive the check enging/SES lights came on. Then went away a day later. I took it to Map 0 and took it into BMW for service. They said I need a new HFFP. Will report back once thats replaced, to see if issues continue or if that was the problem.
__________________

Weekend: Ferrari F430 Spider- F1 - Matte White
DD: 2011 550i Xdrive M-Sport
Gone: 2008 Aston Martin V8V, Stratus White, Bitter Chocolate, 6psd, Modded ~ 450hp, 2009 E92 335i M-Sport, 2003.5 E46 M3
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 12:29 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST