E90Post
 


TNT Racewerks
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > AUDIO/VIDEO + BLUETOOTH + Electronics/Alarm/Software > my radio display (non i-drive) is failing



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      06-02-2011, 06:19 PM   #1
simon
Private First Class
simon's Avatar
United_States
3
Rep
120
Posts

 
Drives: E92 Montego Blue 328i
Join Date: Mar 2005
Location: Atlanta, GA

iTrader: (1)

my radio display (non i-drive) is failing

It's the little red screen, started out as a few dead pixels, now the majority of the screen is very dim, almost invisible during the day, with a few spots which appear to be at full brightness. What sucks is my car's not under warranty anymore due to too many miles.

Has anyone ever had this occur before? Is there some sort of connector on the back of the radio that may have come loose? I have no idea how to remove the radio to check it. Anyone have any ideas on what could be going on?

Thanks,
Simon
Appreciate 0
      06-02-2011, 09:34 PM   #2
liliceman13300
Private First Class
liliceman13300's Avatar
7
Rep
176
Posts

 
Drives: 00 cr-v
Join Date: Jan 2010
Location: raleigh, nc

iTrader: (0)

Take a bright flash light and shine it on to the screen. See if anything is showing but just not being light up. If that is the case than the screens backlight is dying. In that case you just need a new screen. I don't know any numbers or how to do it but I'm sure plenty of people on here do.

I'm just taking a guess, try the flash light idea though. Good luck!
__________________
Quote:
Originally Posted by BullowM3 View Post
what are u doing on these forums? you dont even drive a bmw or a respected car so i suggest you take your opinions to another forum. Thank you
Appreciate 0
      06-02-2011, 10:02 PM   #3
fdriller9
Banned
United_States
102
Rep
7,090
Posts

 
Drives: '06 AW 330xi
Join Date: Mar 2009
Location: North Jersey/Philly/NYC

iTrader: (4)

Garage List
2006 330xi  [3.22]
You can't just buy a new display....at least not an oem display.
Appreciate 0
      06-04-2011, 06:04 PM   #4
simon
Private First Class
simon's Avatar
United_States
3
Rep
120
Posts

 
Drives: E92 Montego Blue 328i
Join Date: Mar 2005
Location: Atlanta, GA

iTrader: (1)

here are some pics, if it would help at all

in this pic it's fine:


in this pic it's not doing as well, but still a lot better than other times:


I'll have to try the flashlight trick, but since it's only in spots on the display it leads me to believe it's not the backlight. I'm hoping it's just a loose connection since it's intermittent.

Thanks,
Simon
Appreciate 0
      06-05-2011, 01:11 PM   #5
LuisSF
Major
LuisSF's Avatar
25
Rep
1,472
Posts

 
Drives: '13 128i 6mt m-sport
Join Date: Feb 2008
Location: San Francisco

iTrader: (2)

Garage List
2007 328xi  [0.00]
Mine is doing the same thing

I'll schedule an appt with service. Should definitely be covered by cpo.

L
__________________
Would rather take the bus than drive an automatic.
2013 BMW 128i 6MT MGM/CR. M-sport/Premium/Cold, HK, Xenons, Fineline trim, Security System, BMW Assist, BMW SSK and PE. European Delivery 7-12-2013.
SOLD: 2007 BMW 328xi 6MT BSM/Terra
http://www.1addicts.com/forums/showt...future+classic
Appreciate 0
      06-05-2011, 02:42 PM   #6
Alpine328i
Noob
Alpine328i's Avatar
United_States
9
Rep
288
Posts

 
Drives: Graduated to a 335i
Join Date: Aug 2010
Location: Indy

iTrader: (1)

I sell you my stock HU. Its just sitting in my garage..
Appreciate 0
      06-05-2011, 08:48 PM   #7
simon
Private First Class
simon's Avatar
United_States
3
Rep
120
Posts

 
Drives: E92 Montego Blue 328i
Join Date: Mar 2005
Location: Atlanta, GA

iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by lem144 View Post
Mine is doing the same thing

I'll schedule an appt with service. Should definitely be covered by cpo.

L
Unfortunately I bought my car new in '07 and didn't get extended warranty, so it would be out of pocket for me. Let me know how they fix it for you.


Quote:
Originally Posted by Alpine328i View Post
I sell you my stock HU. Its just sitting in my garage..
would it work with L7? How much?
Appreciate 0
      06-05-2011, 09:38 PM   #8
fdriller9
Banned
United_States
102
Rep
7,090
Posts

 
Drives: '06 AW 330xi
Join Date: Mar 2009
Location: North Jersey/Philly/NYC

iTrader: (4)

Garage List
2006 330xi  [3.22]
Quote:
Originally Posted by simon View Post
Unfortunately I bought my car new in '07 and didn't get extended warranty, so it would be out of pocket for me. Let me know how they fix it for you.




would it work with L7? How much?
Extended warranty doesn't cover audio/nav anyway.

You can most likely get the HU recoded for L7.
Appreciate 0
      06-06-2011, 08:35 AM   #9
Alpine328i
Noob
Alpine328i's Avatar
United_States
9
Rep
288
Posts

 
Drives: Graduated to a 335i
Join Date: Aug 2010
Location: Indy

iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by simon View Post
Unfortunately I bought my car new in '07 and didn't get extended warranty, so it would be out of pocket for me. Let me know how they fix it for you.




would it work with L7? How much?
I didnt have L7, had the middle-line system (forget the name), but check if you can get it coded and if so PM me and we can work something out!
Appreciate 0
      06-06-2011, 08:52 AM   #10
Miami
these cars become an addiction :/
Miami's Avatar
United_States
2
Rep
222
Posts

 
Drives: 08' E92 328i
Join Date: May 2011
Location: Miami, FL

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by ********* View Post
Extended warranty doesn't cover audio/nav anyway.

You can most likely get the HU recoded for L7.
it doesnt?!? i did not know that good sir!
__________________
Quote:
Originally Posted by I M STIG View Post
9-tenths of a second is a hell of a lot of time!!! That's walking all over the AMG. In fact, not only is that walking all over it, that's finishing, jumping out of the car, shitting in your own hand and throwing it at the AMG as it drives by to finish its lap.
Appreciate 0
      06-06-2011, 08:54 PM   #11
LuisSF
Major
LuisSF's Avatar
25
Rep
1,472
Posts

 
Drives: '13 128i 6mt m-sport
Join Date: Feb 2008
Location: San Francisco

iTrader: (2)

Garage List
2007 328xi  [0.00]
Yeah apparently the CPO doesn't cover the radio (or nav for that matter) either. What the f! BMW should not make products that start failing as soon as the warranty is up. I'm barely 6 months out warranty and 46,000 miles.
Attached Images
 
__________________
Would rather take the bus than drive an automatic.
2013 BMW 128i 6MT MGM/CR. M-sport/Premium/Cold, HK, Xenons, Fineline trim, Security System, BMW Assist, BMW SSK and PE. European Delivery 7-12-2013.
SOLD: 2007 BMW 328xi 6MT BSM/Terra
http://www.1addicts.com/forums/showt...future+classic
Appreciate 0
      06-10-2011, 01:51 AM   #12
335i101
Lieutenant
335i101's Avatar
13
Rep
532
Posts

 
Drives: 2007 335i Coupe-sold
Join Date: Dec 2010
Location: ND

iTrader: (2)

What's the temp outside your car when it happens... I jave had it happen 2 in the past week and it as 95 degrees with 90% humidity. As the car cooled down the display when back to normal. Expect similar results in very cold weather too.
__________________
M3 Ashtray, M3 Windshield Wash Fluid, M3 Seatbelt buckle...have I impressed you yet.....and all these modds are from the 2017 model M3....
Appreciate 0
      06-13-2011, 02:44 PM   #13
davedave1234
New Member
0
Rep
24
Posts

 
Drives: 135i (on order)
Join Date: Jul 2009
Location: South FL

iTrader: (0)

I have the same results as this guy ^. When its hot out it doesnt show the top line correctly but as the interior cools it comes back.
Appreciate 0
      06-14-2011, 12:40 PM   #14
Aperture
Enlisted Member
2
Rep
48
Posts

 
Drives: '07 335i
Join Date: Apr 2008
Location: CT

iTrader: (0)

Garage List
2007 BMW 335i  [0.00]
Quote:
Originally Posted by davedave1234 View Post
I have the same results as this guy ^. When its hot out it doesnt show the top line correctly but as the interior cools it comes back.

hmmmm.... I havent noticed the correlation between the screen acting up and temps, but I also experience sound cutting out from the drivers side for like 20 seconds then it comes back. Anyone else getting this?
Appreciate 0
      06-14-2011, 06:12 PM   #15
Alpine328i
Noob
Alpine328i's Avatar
United_States
9
Rep
288
Posts

 
Drives: Graduated to a 335i
Join Date: Aug 2010
Location: Indy

iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by Aperture View Post
hmmmm.... I havent noticed the correlation between the screen acting up and temps, but I also experience sound cutting out from the drivers side for like 20 seconds then it comes back. Anyone else getting this?
I have sound cutting out intermittently during my commute. Im thinking its my battery being 6 years old..
Appreciate 0
      06-14-2011, 08:01 PM   #16
Aperture
Enlisted Member
2
Rep
48
Posts

 
Drives: '07 335i
Join Date: Apr 2008
Location: CT

iTrader: (0)

Garage List
2007 BMW 335i  [0.00]
Quote:
Originally Posted by Alpine328i View Post
I have sound cutting out intermittently during my commute. Im thinking its my battery being 6 years old..
I replaced my battery about 6 months ago so that cant be it for me. I think the HU is dying. Its frozen up on me a few times where it becomes completely unresponsive to any controls.
Appreciate 0
      06-20-2011, 10:32 AM   #17
kevinf911
New Member
0
Rep
11
Posts

 
Drives: E90
Join Date: May 2011
Location: Atlanta, GA

iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by 335i101 View Post
What's the temp outside your car when it happens... I jave had it happen 2 in the past week and it as 95 degrees with 90% humidity. As the car cooled down the display when back to normal. Expect similar results in very cold weather too.
Same here. Just took it in to see if they would replace it under CPO warranty...nope. Said a replacement would cost $1325.53!
Appreciate 0
      06-21-2011, 03:19 PM   #18
blacknbean
Major
11
Rep
1,027
Posts

 
Drives: e92 335i
Join Date: Jul 2007
Location: SF

iTrader: (2)

i just noticed the same thing since its been around 100degrees here the past few days. the top line looses some of the dots after the cars been siting in the sun. but in the morning or after its in the garage its back to normal. seems like a design defect that bmw should address.
Appreciate 0
      06-21-2011, 04:18 PM   #19
fdriller9
Banned
United_States
102
Rep
7,090
Posts

 
Drives: '06 AW 330xi
Join Date: Mar 2009
Location: North Jersey/Philly/NYC

iTrader: (4)

Garage List
2006 330xi  [3.22]
Quote:
Originally Posted by Aperture View Post
I replaced my battery about 6 months ago so that cant be it for me. I think the HU is dying. Its frozen up on me a few times where it becomes completely unresponsive to any controls.
Do you have bluetooth? There's a known issue where the radio will freeze up because the TCU freezes up.
Appreciate 0
      07-05-2011, 06:03 PM   #20
red.66mustang
Black.e90
red.66mustang's Avatar
United_States
7
Rep
146
Posts

 
Drives: 06 325i,blk,man, sport, xenon
Join Date: Jun 2008
Location: Dallas, TX

iTrader: (0)

Mine is doing the same thing. When it is cool out (like when I leave for work in the morning) the radio display is normal. But after the car has been sitting in the sun it all but disappears. Mine too is out of Mftr Warranty, but I still have extended, would the extended cover the radio display?

Here is my display:

__________________
Current: 06 325i Blk/Blk, Sport, Xenon, 6MT; 1963 Volkswagen Beetle Ragtop
Retired: 1966 Ford Mustang; 2006 VW Jetta 2.5L, 5MT
Appreciate 0
      07-05-2011, 08:40 PM   #21
Zeppelin
New Member
Zeppelin's Avatar
0
Rep
17
Posts

 
Drives: '07 328i sedan
Join Date: Jun 2010
Location: Florida

iTrader: (0)

Heat Wipes Out Display

Must be a common problem. '07 328i in Florida - many pixels missing on display until A/C cools down the car - then it looks like it should. Warranty long gone, so I just Bluetooth a smartphone into the system for sounds.
Appreciate 0
      07-05-2011, 08:53 PM   #22
arctic330i
Lieutenant Colonel
arctic330i's Avatar
United_States
48
Rep
1,928
Posts

 
Drives: F15 35i
Join Date: Aug 2010
Location: Gainesville, Fl

iTrader: (8)

Garage List
2014 BMW X5  [0.00]
2006 BMW 330i E90  [4.04]
2013 BMW 335is  [5.00]
Another Florida guy here, same thing as said above. Almost invisible during a hot day, but garage start it is flawless...
__________________
See my full mod list in my garage
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 12:36 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST