E90Post
 


TNT Racewerks
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Powertrain and Drivetrain Discussions > N54 Turbo Engine / Drivetrain / Exhaust Modifications - 335i > New turbos, boost surging/oscillation while accelerating



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      02-08-2013, 08:03 AM   #1
Bme30
Captain
 
Bme30's Avatar
 
Drives: 335i coupe
Join Date: May 2010
Location: 'Merika'

Posts: 819
iTrader: (1)

Garage List
2007 335i  [0.00]
So I got turbos replaced under warranty. Very thankful. Just having some issues and need help. As the thread states I'm getting surging or oscillating while accelerating.
Any ideas would help.
Edit. The car is stock besides downpipes. No other mods.
Bme30 is offline  
0
Reply With Quote
      02-08-2013, 09:45 AM   #2
pits200
Lieutenant Colonel
 
Drives: 09 335i X-Drive Black Sapphire
Join Date: Mar 2010
Location: Pittsburgh

Posts: 1,896
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Bme30 View Post
So I got turbos replaced under warranty. Very thankful. Just having some issues and need help. As the thread states I'm getting surging or oscillating while accelerating.
Any ideas would help.
Edit. The car is stock besides downpipes. No other mods.
Quick question, you have downpipes and no tune and they changed your turbos under warranty?
pits200 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      02-08-2013, 10:06 AM   #3
Bme30
Captain
 
Bme30's Avatar
 
Drives: 335i coupe
Join Date: May 2010
Location: 'Merika'

Posts: 819
iTrader: (1)

Garage List
2007 335i  [0.00]
No changed with stock dp
Was surging with stock dp on. Had my dp put on yesterday and the surging is still there.
Bme30 is offline  
0
Reply With Quote
      02-08-2013, 10:10 AM   #4
Bme30
Captain
 
Bme30's Avatar
 
Drives: 335i coupe
Join Date: May 2010
Location: 'Merika'

Posts: 819
iTrader: (1)

Garage List
2007 335i  [0.00]
Had a fuel pump plausibility code too. That was before the dp install. I got the car back earlier this week. i replaced one of my boost solenoids before the turbo install thinking that was causing my underboost. I'm going to replace the other one too.
Bme30 is offline  
0
Reply With Quote
      02-08-2013, 10:29 AM   #5
Jeller
Lieutenant
 
Drives: 2007 335i E90 ZSP
Join Date: Oct 2008
Location: Buffalo NY

Posts: 497
iTrader: (5)

Send a message via AIM to Jeller
I had somehting like this a long time ago that turned out to be a damaged o2 sensor that was not throwing any codes. Pretty sure mine happened from installing and uninstalling DP's for dealer visits at that time. Just a thought...
Jeller is offline   United_States
0
Reply With Quote
      02-08-2013, 10:33 AM   #6
robc1976
DIYER
 
robc1976's Avatar
 
Drives: E90 335i
Join Date: Mar 2012
Location: Illinois

Posts: 4,420
iTrader: (11)

Quote:
Originally Posted by Jeller View Post
I had somehting like this a long time ago that turned out to be a damaged o2 sensor that was not throwing any codes. Pretty sure mine happened from installing and uninstalling DP's for dealer visits at that time. Just a thought...
very good and probably a correct thought.
__________________
JB4 G5, WEDGE flash, 455 LPFP, HFS-4 meth kit, BMS OCC, Super RB turbos W/3.5 N20 sensor, RB valve, BMS DCI, 3" AR Dps, Custom OC W/ SS lines, ER FMIC, ER CP W/HKS BOV, M3 control arms, M3 guide rods, M3 upper links, M3 front & rear sway-bars, HPA rear toe arms, Wavetrac LSD, HPF Gen 2 exhaust DEFIV kit, KW clubsport, Power-Flex subframe bushings, stoptech rotors, Rogue Tranny Mounts, 1M bumper, M3 CF hood, MORR VS8.2 rims 245/295
robc1976 is offline  
0
Reply With Quote
      02-08-2013, 10:38 AM   #7
Bme30
Captain
 
Bme30's Avatar
 
Drives: 335i coupe
Join Date: May 2010
Location: 'Merika'

Posts: 819
iTrader: (1)

Garage List
2007 335i  [0.00]
Quote:
Originally Posted by Jeller
I had somehting like this a long time ago that turned out to be a damaged o2 sensor that was not throwing any codes. Pretty sure mine happened from installing and uninstalling DP's for dealer visits at that time. Just a thought...
Awesome ill check it!
Bme30 is offline  
0
Reply With Quote
      07-13-2014, 07:41 PM   #8
lfelunden
First Lieutenant
 
lfelunden's Avatar
 
Drives: Alpina B3S Biturbo Coupe
Join Date: Aug 2011
Location: German Autobahn

Posts: 305
iTrader: (0)

Garage List
Did you resolve your problem ?
__________________
Alpina B5S doing 330kmh/205mph for more than 1 minute: http://www.youtube.com/watch?v=hGizo...9gVs9cAUP05Zk=
lfelunden is offline   Germany
0
Reply With Quote
      07-13-2014, 08:08 PM   #9
evoix
Captain
 
Drives: blue 335 4 door
Join Date: Jan 2014
Location: ny somwhere

Posts: 620
iTrader: (0)

Check vacuum lines. Could be a small boost leak
evoix is offline  
0
Reply With Quote
      07-14-2014, 05:02 AM   #10
lfelunden
First Lieutenant
 
lfelunden's Avatar
 
Drives: Alpina B3S Biturbo Coupe
Join Date: Aug 2011
Location: German Autobahn

Posts: 305
iTrader: (0)

Garage List
Quote:
Originally Posted by evoix
Check vacuum lines. Could be a small boost leak
I think it could be my forge DVs... Maybe then don't open/close properly
__________________
Alpina B5S doing 330kmh/205mph for more than 1 minute: http://www.youtube.com/watch?v=hGizo...9gVs9cAUP05Zk=
lfelunden is offline   Germany
0
Reply With Quote
      07-14-2014, 01:30 PM   #11
Bme30
Captain
 
Bme30's Avatar
 
Drives: 335i coupe
Join Date: May 2010
Location: 'Merika'

Posts: 819
iTrader: (1)

Garage List
2007 335i  [0.00]
the issue has been fixed for a long time. The stock waste gates were not adjusted properly. Has my indy shop fix everything and now the car is a champ. Been running strong until a recent injector failure lol But the car drives great.
Everything fixed running e60 on a backend flash on 18psi. The car is the happiest it has ever been!
Bme30 is offline  
0
Reply With Quote
      07-14-2014, 01:47 PM   #12
007_e350
Captain
 
007_e350's Avatar
 
Drives: 335i 2008 <Cobb> / x5d
Join Date: May 2013
Location: Chicago

Posts: 969
iTrader: (2)

Quote:
Originally Posted by Bme30 View Post
the issue has been fixed for a long time. The stock waste gates were not adjusted properly. Has my indy shop fix everything and now the car is a champ. Been running strong until a recent injector failure lol But the car drives great.
Everything fixed running e60 on a backend flash on 18psi. The car is the happiest it has ever been!
Nice - I think my WGs need calibration too, would you know how many hrs labor they charge ? Its a pain to do the front one I guess
007_e350 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      07-14-2014, 02:23 PM   #13
Eat.Sleep.Race
Out Boosting...
 
Drives: LCI 335i
Join Date: Feb 2014
Location: Northern VA

Posts: 2,263
iTrader: (4)

Quote:
Originally Posted by Bme30 View Post
the issue has been fixed for a long time. The stock waste gates were not adjusted properly. Has my indy shop fix everything and now the car is a champ. Been running strong until a recent injector failure lol But the car drives great.
Everything fixed running e60 on a backend flash on 18psi. The car is the happiest it has ever been!
I'd like to know also, how do they adjust them? Is there a DIY? Or do i just change my settings on JB4? I have that slight boost spike/surge feeling but no loss of boost just feels a bit odd. Nothing too major though.
Eat.Sleep.Race is offline   United_States
0
Reply With Quote
      07-14-2014, 03:15 PM   #14
Bme30
Captain
 
Bme30's Avatar
 
Drives: 335i coupe
Join Date: May 2010
Location: 'Merika'

Posts: 819
iTrader: (1)

Garage List
2007 335i  [0.00]
they charged me like $150 or something like that. But I never needed to adjust the jb4 settings as what came right out of the box has worked perfect for me!
Bme30 is offline  
0
Reply With Quote
      07-14-2014, 07:31 PM   #15
335coupe2007
Yezzsur. Big it up. Go Lakers.
 
335coupe2007's Avatar
 
Drives: 2007 Space Gray 335 coupe
Join Date: Nov 2010
Location: Palm Beach

Posts: 1,184
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Bme30 View Post
they charged me like $150 or something like that. But I never needed to adjust the jb4 settings as what came right out of the box has worked perfect for me!
Wassup bruh? Just wondering if you got the mfactory lsd install yet and your thoughts?
__________________
Mods: ER FMIC, AR catless , AFE dci, Cobb, HPF gen 2 exhaust, BMS OCC, ER charge pipe with Tial BOV, RB PCV valve upgrade. Waiting on Duke Dynamic D2 CF vented hood
335coupe2007 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      07-14-2014, 07:31 PM   #16
335coupe2007
Yezzsur. Big it up. Go Lakers.
 
335coupe2007's Avatar
 
Drives: 2007 Space Gray 335 coupe
Join Date: Nov 2010
Location: Palm Beach

Posts: 1,184
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Bme30 View Post
they charged me like $150 or something like that. But I never needed to adjust the jb4 settings as what came right out of the box has worked perfect for me!
Wassup bruh? Just wondering if you got the mfactory lsd installed yet and your thoughts?
__________________
Mods: ER FMIC, AR catless , AFE dci, Cobb, HPF gen 2 exhaust, BMS OCC, ER charge pipe with Tial BOV, RB PCV valve upgrade. Waiting on Duke Dynamic D2 CF vented hood
335coupe2007 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      07-15-2014, 02:47 PM   #17
Bme30
Captain
 
Bme30's Avatar
 
Drives: 335i coupe
Join Date: May 2010
Location: 'Merika'

Posts: 819
iTrader: (1)

Garage List
2007 335i  [0.00]
Quote:
Originally Posted by 335coupe2007
Quote:
Originally Posted by Bme30 View Post
they charged me like $150 or something like that. But I never needed to adjust the jb4 settings as what came right out of the box has worked perfect for me!
Wassup bruh? Just wondering if you got the mfactory lsd installed yet and your thoughts?
Sitting in the garage. Lol
Bme30 is offline  
0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 11:47 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST