E90Post
 


GT Haus
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > AUDIO/VIDEO + BLUETOOTH + Electronics/Alarm/Software > How to add a trunk sub/amp to '11 HK?



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      02-09-2013, 08:28 PM   #1
colt9987
Lieutenant
 
Drives: 135i
Join Date: Sep 2009
Location: dallas

Posts: 424
iTrader: (2)

How to add a trunk sub/amp to '11 HK?

How would I go about adding a sub amp/amp in the trunk of a 2011 135 coupe with the HK system? Is there harness? I have the technic harness for the e90 with logic 7 which worked great, but the amp does not look the same in the 135 I just purchased. Any help?
colt9987 is offline  
0
Reply With Quote
      02-10-2013, 06:10 AM   #2
Technic
Lieutenant General
 
Technic's Avatar
 
Drives: 2012 E92 M3, 2014 528i
Join Date: Apr 2005
Location: Ft Lauderdale, Florida

Posts: 10,990
iTrader: (17)

Garage List
2004 M3  [0.00]
Harman Kardon = Logic7 = same harness

Just try it.
__________________
-2015 F30 320i, Imperial/Oyster, 8AT: August 2014 ED
-2012 E92 M3 Jerez Black/Rust Brown, M-DCT: September 2011 ED
-2008 E90 M3 Melbourne Red/Bamboo, 6MT: Gone
-2007 MK5 GTI United Grey/Grey, DSG: Gone
-2004 E46 M3 Carbon Black/Cinnamon, 6MT: Gone
Technic is offline   United_States
0
Reply With Quote
      02-10-2013, 10:25 AM   #3
colt9987
Lieutenant
 
Drives: 135i
Join Date: Sep 2009
Location: dallas

Posts: 424
iTrader: (2)

Quote:
Originally Posted by Technic View Post
Harman Kardon = Logic7 = same harness

Just try it.
Thats what I thought...but the only amp I see is under the trunk floor cover and it doesnt have the same type of attachment as the harness....these is no cover to pop off on the left side of the trunk where the amp was located in my other car as well as in the DIY install...unless im missing something which is highly possible haha
colt9987 is offline  
0
Reply With Quote
      02-10-2013, 10:59 AM   #4
Technic
Lieutenant General
 
Technic's Avatar
 
Drives: 2012 E92 M3, 2014 528i
Join Date: Apr 2005
Location: Ft Lauderdale, Florida

Posts: 10,990
iTrader: (17)

Garage List
2004 M3  [0.00]
Quote:
Originally Posted by colt9987 View Post
Thats what I thought...but the only amp I see is under the trunk floor cover and it doesnt have the same type of attachment as the harness....these is no cover to pop off on the left side of the trunk where the amp was located in my other car as well as in the DIY install...unless im missing something which is highly possible haha
Go to www.bmwvin.com and determine which OEM system is actually installed in your car.
__________________
-2015 F30 320i, Imperial/Oyster, 8AT: August 2014 ED
-2012 E92 M3 Jerez Black/Rust Brown, M-DCT: September 2011 ED
-2008 E90 M3 Melbourne Red/Bamboo, 6MT: Gone
-2007 MK5 GTI United Grey/Grey, DSG: Gone
-2004 E46 M3 Carbon Black/Cinnamon, 6MT: Gone
Technic is offline   United_States
0
Reply With Quote
      02-10-2013, 12:04 PM   #5
colt9987
Lieutenant
 
Drives: 135i
Join Date: Sep 2009
Location: dallas

Posts: 424
iTrader: (2)

Quote:
Originally Posted by Technic View Post
Go to www.bmwvin.com and determine which OEM system is actually installed in your car.
S688A HARMAN/KARDON SURROUND SOUND SYSTEM HARMAN/KARDON SURROUND SOUND SYSTEM

this help?
colt9987 is offline  
0
Reply With Quote
      02-10-2013, 02:44 PM   #6
Technic
Lieutenant General
 
Technic's Avatar
 
Drives: 2012 E92 M3, 2014 528i
Join Date: Apr 2005
Location: Ft Lauderdale, Florida

Posts: 10,990
iTrader: (17)

Garage List
2004 M3  [0.00]
Quote:
Originally Posted by colt9987 View Post
S688A HARMAN/KARDON SURROUND SOUND SYSTEM HARMAN/KARDON SURROUND SOUND SYSTEM

this help?
You need to remove the left trunk trim to access your OEM amp.
__________________
-2015 F30 320i, Imperial/Oyster, 8AT: August 2014 ED
-2012 E92 M3 Jerez Black/Rust Brown, M-DCT: September 2011 ED
-2008 E90 M3 Melbourne Red/Bamboo, 6MT: Gone
-2007 MK5 GTI United Grey/Grey, DSG: Gone
-2004 E46 M3 Carbon Black/Cinnamon, 6MT: Gone
Technic is offline   United_States
0
Reply With Quote
      02-10-2013, 03:05 PM   #7
colt9987
Lieutenant
 
Drives: 135i
Join Date: Sep 2009
Location: dallas

Posts: 424
iTrader: (2)

Okay will do. I noticed there wasn't a little plastic piece to pop off like there was in my old car. I will see if this works and let you know. Thanks!

Quote:
Originally Posted by Technic View Post
You need to remove the left trunk trim to access your OEM amp.
colt9987 is offline  
0
Reply With Quote
      02-12-2013, 11:26 AM   #8
vp fiberglass
Enlisted Member
 
Drives: missing my e46 Touring
Join Date: Sep 2010
Location: Portland, OR

Posts: 49
iTrader: (0)

In the E82 with HK the amp is located in the cabin. It's behind the panel left of the rear seat. What you are seeing in the trunk is the BT module. I have a video on the 1-series forum that'll walk you through accessing the amp. I can't provide a link on my phone, but do a search for Musicar E82 level 2 sub package.
__________________
www.musicarnw.com
world-class audio and electronics integration
vp fiberglass is offline  
0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 07:31 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST