E90Post
 


GT Haus
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Powertrain and Drivetrain Discussions > N54 Turbo Engine / Drivetrain / Exhaust Modifications - 335i > Procede help - shaking on WOT



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      02-14-2013, 12:24 PM   #1
jetblackcoupe
Captain
jetblackcoupe's Avatar
22
Rep
713
Posts

 
Drives: 2008 e92 335i 6MT
Join Date: Apr 2011
Location: NJ

iTrader: (2)

Procede help - shaking on WOT

i have the procede v5 and i'm having a misfire issue that only happens on map 1 or 2. When i go WOT in any gear (i usually try it in 2nd), after a few seconds SES light flashes and car shakes hard when i give gas. It doesn't go away until I pull over and stop and restart the car. on map 0, i can go WOT in any gear with no sign of a problem.. so i think it's caused by the tune and not by something in my car (not sure, I'm inexperienced with this) i have tune dci and downpipes.. I haven't installed the USB through the glove yet, so I can't read codes but does anyone have experience with this? any ideas?
Appreciate 0
      02-14-2013, 12:40 PM   #2
cn555ic
BimmerPost Supporting Vendor
cn555ic's Avatar
United_States
246
Rep
18,287
Posts


 
Drives: Bimmerscoding.com
Join Date: Jun 2007
Location: New York

iTrader: (5)

Send a message via Yahoo to cn555ic
You need to read the codes...Plain and simple for us to help you here..
__________________
917-939-4980 CODING E and F Series New York Area

Appreciate 0
      02-14-2013, 12:42 PM   #3
jetblackcoupe
Captain
jetblackcoupe's Avatar
22
Rep
713
Posts

 
Drives: 2008 e92 335i 6MT
Join Date: Apr 2011
Location: NJ

iTrader: (2)

Quote:
Originally Posted by cn555ic
You need to read the codes...Plain and simple for us to help you here..
Yeah I figured, I just don't know if ill get a chance in the next few days or not .. So maybe someone who has seen this situation before would have some idea.. If not ill just wait until I read codes

Btw, does the procede just store the codes no matter what? So all I have to do is plug in the USB to my laptop and read them? Or do I have to replicate the situation again?
Appreciate 0
      02-14-2013, 01:06 PM   #4
TenshiWingusu
Private First Class
TenshiWingusu's Avatar
United_States
1
Rep
105
Posts

 
Drives: '07 335xi
Join Date: Jul 2012
Location: United States

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by jetblackcoupe View Post
Yeah I figured, I just don't know if ill get a chance in the next few days or not .. So maybe someone who has seen this situation before would have some idea.. If not ill just wait until I read codes

Btw, does the procede just store the codes no matter what? So all I have to do is plug in the USB to my laptop and read them? Or do I have to replicate the situation again?
Once you get the cable in turn CANclear off and it will keep the codes for you to read later. I had a similar problem on a PROcede install that I did where one of the connectors into the ECU was not seated into the guide all the way but it sounds like your car has run fine before??
__________________
http://www.e90post.com/forums/image.php?type=sigpic&userid=167262&dateline=13416  03411
Vishnu PROcede 2.5SE, BMS DCI, Evolution Racewerk Charge Pipe, HKS SSQV4
Appreciate 0
      02-14-2013, 03:12 PM   #5
Garrett@Vishnu
Private
Garrett@Vishnu's Avatar
United_States
3
Rep
60
Posts

 
Drives: 2006 S2K
Join Date: Aug 2011
Location: SF Bay Area

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by jetblackcoupe View Post
i have the procede v5 and i'm having a misfire issue that only happens on map 1 or 2. When i go WOT in any gear (i usually try it in 2nd), after a few seconds SES light flashes and car shakes hard when i give gas. It doesn't go away until I pull over and stop and restart the car. on map 0, i can go WOT in any gear with no sign of a problem.. so i think it's caused by the tune and not by something in my car (not sure, I'm inexperienced with this) i have tune dci and downpipes.. I haven't installed the USB through the glove yet, so I can't read codes but does anyone have experience with this? any ideas?
you can simply guide the usb out of the hood and into the passenger door for temporary use, if you can run a datalog with the default channels including "CAN DME Codes" we can provide some feedback.
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 11:27 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST