E90Post
 


E92-lighting
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Powertrain and Drivetrain Discussions > N54 Turbo Engine / Drivetrain / Exhaust Modifications - 335i > NO BOOST PLEASE HELP 335i e92! helpppppppppppppppp



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      02-16-2013, 03:44 PM   #1
DJB335i
Private First Class
3
Rep
173
Posts

 
Drives: 335i ,twin turbo v8
Join Date: Jan 2013
Location: Usa

iTrader: (1)

NO BOOST PLEASE HELP 335i e92! helpppppppppppppppp

Hello I bought my car 2 weeks ago, The first week I installed a jb4 g5, the car didnt give me any problems I am also running 40% e85 other than that the car is completely stock. I did do the t golf mod the other day. I have not abused this car at all! Today when I was leaving the store I get on the road and I press the peddle to pass a car and my car didnt want to get into boost .Felt like it had no power what so ever! I have no idea what could be wrong their is no cluster lights or check engine. Please help me is this limp mode? did my turbos blow did my fuel pump blow anyone help and the car is not smoking and it sounds fine as far as I can tell. Thanks!
Appreciate 0
      02-16-2013, 03:45 PM   #2
deluxe 247
Shake and Bake
deluxe 247's Avatar
6
Rep
418
Posts

 
Drives: the girls crazy
Join Date: Mar 2011
Location: San Diego

iTrader: (3)

try changing your vacuum lines.
__________________
2007 Space Gray E92 335i 6 speed
Appreciate 0
      02-16-2013, 03:52 PM   #3
DJB335i
Private First Class
3
Rep
173
Posts

 
Drives: 335i ,twin turbo v8
Join Date: Jan 2013
Location: Usa

iTrader: (1)

What will this do? I have not messed with the car at all other than the JB4 Ive never took anything off this car only has 50k miles and its an 07 I just bought this car it shouldn't be having problems.
Appreciate 0
      02-16-2013, 04:12 PM   #4
drm916
Second Lieutenant
2
Rep
226
Posts

 
Drives: 335
Join Date: Jul 2012
Location: atlanta

iTrader: (2)

this could be tons of different things. But your description is not very helpful.

1. Make sure your car is up to temp
2. Turn on boost on the gauges and see what you actually are boosting.
3. Try plugging in your laptop and looking for codes.
Appreciate 0
      02-16-2013, 04:19 PM   #5
335BBS
Brigadier General
Canada
42
Rep
3,607
Posts

 
Drives: 2009 335 coupe.
Join Date: Jan 2010
Location: Toronto, Ontario

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by DJB335i View Post
What will this do? I have not messed with the car at all other than the JB4 Ive never took anything off this car only has 50k miles and its an 07 I just bought this car it shouldn't be having problems.
It's a 6 year old car with 50,000 miles. Hope it's an easy fix .
Appreciate 0
      02-16-2013, 04:43 PM   #6
DJB335i
Private First Class
3
Rep
173
Posts

 
Drives: 335i ,twin turbo v8
Join Date: Jan 2013
Location: Usa

iTrader: (1)

I let the car sit for about 20 minutes and than restarted it didnt have the issue, Very weird.
Appreciate 0
      02-16-2013, 05:08 PM   #7
M3Tuner44
Second Lieutenant
4
Rep
255
Posts

 
Drives: M3
Join Date: May 2010
Location: long Island

iTrader: (2)

Quote:
Originally Posted by DJB335i View Post
I let the car sit for about 20 minutes and than restarted it didnt have the issue, Very weird.
That sounds like your spark plugs. Same happened to me at around 52,000 miles. Replaced the plugs and never happened again. It happened when I really gave it some gas.
Appreciate 0
      02-16-2013, 05:27 PM   #8
UltimateDM
UltimateDM
UltimateDM's Avatar
Armenia
1
Rep
164
Posts

 
Drives: SGM E92 335i MT
Join Date: Feb 2013
Location: └A

iTrader: (1)

Im wondering why you didnt post this on N54 section like your " Thank you BMS G5 board FTW!!" thread
Appreciate 0
      02-16-2013, 06:51 PM   #9
WNF_335i
Private First Class
Canada
2
Rep
120
Posts

 
Drives: E90 335i 6MT
Join Date: Mar 2012
Location: Brampton/Toronto

iTrader: (1)

you should of done more research before modding. one week after you got the car? thats a quick jump dont you think. Shouldve waited till you learnt everything about your car.

your car must of been heat soaked (search it up if you dont know what this is) also you shouldnt push the car to much when its cold. let it warm up to a certain temperture thats when your cars warm enough to run full boost.

like the op said above there can me numerous reasons this has happened.

what map are you running on the jb4
Appreciate 0
      02-20-2013, 01:20 AM   #10
DJB335i
Private First Class
3
Rep
173
Posts

 
Drives: 335i ,twin turbo v8
Join Date: Jan 2013
Location: Usa

iTrader: (1)

I did do research .The car was at temp. How could I beat heat soaked while not being warmed up completely? I am on map 5 40%e85.
Appreciate 0
      02-20-2013, 01:43 AM   #11
n54gte
First Lieutenant
3
Rep
359
Posts

 
Drives: 07 335i
Join Date: Jun 2012
Location: CA

iTrader: (0)

log then send to terry.
Appreciate 0
      02-20-2013, 02:10 AM   #12
boostaholic786
Lieutenant
boostaholic786's Avatar
6
Rep
565
Posts

 
Drives: E92 JB4 G5 ISO RB's FBO+40%E85
Join Date: Dec 2011
Location: irving tx

iTrader: (0)

Yea I would email Terry a couple logs of your car doing a 3rd-4th gear pull at WOT so he can check if you have a healthy car. Healthy car meaning LPFP, timing, ign adv, ect.,..You have to understand like ^ said its an older year model car that has 50K on it...vacuum lines degrade over time as well as some other components on the car. Plug your USB cable in and see if you have any hard codes saved or whatever codes you do have.
Also I dont think you have to do the "golf tee" mod with the G5 board or G4 board because you can set it to do it automatically with your steering wheel buttons. If I'm not mistaken, the golf tee mod is a vacuum line as well.. Dont know if it affects anything but better safe than sorry.
__________________
A/W E92 335i M-sport with JB4 G5 ISO/ E40 WEDGE PERFORMANCE BACKEND FLASH, Alpina TCU flash for AT/Switch-tronic +AR Downpipes, Stett gen 1 intake, Wagner-Tuning FMIC+RB Turbo setup/ RB PCV Valve+ Akro exhaust+60% E85/93 mix,+ HRE P40S wheels, KW coilovers, M3 sways,+BMW performance CF Mirrors, BMW Performance CF deck lid spoiler,+ CF interior trim, p3 vent boost gauge,+ LUX angel eyes (11.73@119mph on street tires) NO METH!
Appreciate 0
      02-20-2013, 10:53 AM   #13
MSport35TT
Captain
United_States
11
Rep
678
Posts

 
Drives: 335i
Join Date: Oct 2012
Location: NJ & MA

iTrader: (4)

Garage List
2010 BMW 335ix  [0.75]
Also check of your charge pipe if it came undone or any intake hoses. BMW forgot to clamp my CP and it blew off on the highway and I had no boost.
__________________
TiAg N54 xDrive M-Sport 6MT 2010 I:I N54 I:I CPO-2016
335i SOLD

TMPS Sensor 09+ For Sale
x1 Seat Belt For Sale
Appreciate 0
      02-20-2013, 11:15 AM   #14
DJB335i
Private First Class
3
Rep
173
Posts

 
Drives: 335i ,twin turbo v8
Join Date: Jan 2013
Location: Usa

iTrader: (1)

I was not awear of being able to do it through the steering wheel, I did email terry he asked for a log but I dont have a usb does anyone have one for sale? This car drives great it was just that day and sometimes it feels hesitant from a red light its weird.The car is very quick.Ive taken out cammed g8's and modded 5.0 mustangs but sometimes seems to run weird maybe im adding to much e85 or maybe the car isnt warmed all the way...
Appreciate 0
      02-20-2013, 11:55 AM   #15
n54gte
First Lieutenant
3
Rep
359
Posts

 
Drives: 07 335i
Join Date: Jun 2012
Location: CA

iTrader: (0)

wait, you poured a bunch of e85 without logging? damn, youre probably leaning out though
Appreciate 0
      02-20-2013, 01:49 PM   #16
ken1137
Brigadier General
ken1137's Avatar
United_States
41
Rep
3,697
Posts

 
Drives: a slow 2009 e90 335i
Join Date: Jun 2011
Location: Chicago

iTrader: (7)

Garage List
2009 e90 335i  [3.20]
Quote:
Originally Posted by MSport35TT
Also check of your charge pipe if it came undone or any intake hoses. BMW forgot to clamp my CP and it blew off on the highway and I had no boost.
This...happened to me twice in my 135i. Charge pipe elbow had a rip in it so I bought a new one from HP Autowerks. The second time my DVs were not working properly so I bought Forge DVs. As others have pointed out it could be anything affecting boost. GL
__________________

BMWCCA member
Appreciate 0
      02-20-2013, 01:56 PM   #17
Jeff@TopGearSolutions
BimmerPost Supporting Vendor
Jeff@TopGearSolutions's Avatar
United_States
244
Rep
18,329
Posts


 
Drives: C6 Z06, GSXR-750, 09 335i
Join Date: Dec 2008
Location: TopGearSolutions.com

iTrader: (32)

Send a message via AIM to Jeff@TopGearSolutions
Quote:
Originally Posted by DJB335i View Post
I was not awear of being able to do it through the steering wheel, I did email terry he asked for a log but I dont have a usb does anyone have one for sale? This car drives great it was just that day and sometimes it feels hesitant from a red light its weird.The car is very quick.Ive taken out cammed g8's and modded 5.0 mustangs but sometimes seems to run weird maybe im adding to much e85 or maybe the car isnt warmed all the way...
BMS and myself offer the BMS Cable. You can also get it as a package when you purchase the JB4 new.
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 01:21 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST