E90Post
 


Bimmer Retrofit
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > BMW Coding > FRM upgrade



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      12-31-2017, 02:38 AM   #1
Carlosjpt
New Member
0
Rep
12
Posts

Drives: e90 320d
Join Date: Nov 2016
Location: portugal

iTrader: (0)

FRM upgrade

hi guys,

wanting to upgrade my frm 1 to either 2 or 3. now my car is a pre lci, and the previous owner had already done and lci conversion on it(xenon headlights and lci tailghts included) so what i would like to confirm is to upgrade to frm2 or 3 do i need a xenon specific frm? if so, what would the code read?FRM3R or something?

thanks
Appreciate 0
      01-01-2018, 11:28 PM   #2
Carlosjpt
New Member
0
Rep
12
Posts

Drives: e90 320d
Join Date: Nov 2016
Location: portugal

iTrader: (0)

anyone?
Appreciate 0
      01-02-2018, 02:53 AM   #3
ptpending
Major
83
Rep
1,204
Posts

Drives: e91
Join Date: Dec 2013
Location: vilnius

iTrader: (0)

frm2 xe led or frm3 xe led or frm3 max brose
__________________
E91 2006. Retrofits:High beam assistant, Individual Audio, Autodim mirrors, CIC, Combox(USB and Bluetooth), Electric Sport Seats, Light package, Front PDC, Heated Steering Wheel, Happy Robot, Climate Comfort Windscreen, Blackline rear lights.
Appreciate 0
      01-02-2018, 10:16 PM   #4
Carlosjpt
New Member
0
Rep
12
Posts

Drives: e90 320d
Join Date: Nov 2016
Location: portugal

iTrader: (0)

thanks for the reply. forgot to mention that everything is working the way it is now with the frm1. all i want the frm 2 or 3 for is to have coming home lights when i open and close the car.(silly i know) so do i still need those specific frm mentioned above?

also does it mater if its from a 1 series ? im guesing they are all the same.

cheers
Appreciate 0
      01-05-2018, 04:43 PM   #5
SG_E90
DaZuc
4
Rep
43
Posts

Drives: N54 E90N
Join Date: Nov 2017
Location: Albany, NY

iTrader: (0)

No you can purchase any FRM2/3 would work, however it would need to be coded.

If all you want is homelights, I believe BimmerGeeks found a solution to add this to FRM1 so you don't need to replace FRM then.
Appreciate 0
      01-09-2018, 02:22 PM   #6
mattoak
Private
mattoak's Avatar
0
Rep
90
Posts

Drives: 06 325i
Join Date: Oct 2013
Location: Fort Collins, CO

iTrader: (0)

Jumping into this conversation with a coding question...

When upgrading from halogen FRM1 to xenon with FRM2, once I add the correct xenon ($522 I think) to the VO, and then code the FRM2 back to default with expert mode, do I ALSO have to remove the bulb checks or will that automatically be disabled when its coded to default and contains the xenon call in the VO?
Appreciate 0
      01-10-2018, 01:24 PM   #7
mattoak
Private
mattoak's Avatar
0
Rep
90
Posts

Drives: 06 325i
Join Date: Oct 2013
Location: Fort Collins, CO

iTrader: (0)

Don't want to make a new thread to repeat this question but I will....
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -4. The time now is 01:13 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST