E90Post
 


MINHS Auto Care Center
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > Mechanical Maintenance: Break-in / Oil & Fluids / Servicing / Warranty > Not sure what these codes mean



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      03-06-2013, 10:26 PM   #1
FLYT89
New Member
1
Rep
18
Posts

 
Drives: 2009 E90 335i X
Join Date: Nov 2012
Location: Long Island, NY

iTrader: (0)

Not sure what these codes mean

Whenever I hit a pothole or bump I get the following warning lights, 4x4, BRAKE and DSC warning.As well as the following messages on my iDrive, " Chassis Stabilization Malfunction", "DBC Malfucntion" and "Start-Off assistance inactive" as well as the chime. These lights do not go away til after I shut off the car and restart it. They only go on after i hit a bump. Its not my steering angle sensor since even when these lights go off, my turn signals still work fine as well as my adaptive headlights. My friend pulled the codes and they are as follows. Is it a bad transfer case? or bad dsc module? Dealer say this is normal. Please help, its greatly appreciated.
Attached Images
 
Appreciate 0
      03-06-2013, 10:34 PM   #2
BillionPa
Second Lieutenant
BillionPa's Avatar
2
Rep
288
Posts

 
Drives: 335i
Join Date: Feb 2013
Location: USA

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by FLYT89 View Post
Dealer say this is normal
Thats complete bullshit, not normal at all
More than likely there is a loose electrical connector either to the DSC module, the transmission, or the other end of those cables. It is also possible the ABS sensor in the wheelwell is loose to the hub or the wiring.
Appreciate 0
      03-06-2013, 10:45 PM   #3
FLYT89
New Member
1
Rep
18
Posts

 
Drives: 2009 E90 335i X
Join Date: Nov 2012
Location: Long Island, NY

iTrader: (0)

i get the following warning lights when i hit a pothole. they go away once the car is shut off.
Attached Images
  
Appreciate 0
      03-06-2013, 11:14 PM   #4
BillionPa
Second Lieutenant
BillionPa's Avatar
2
Rep
288
Posts

 
Drives: 335i
Join Date: Feb 2013
Location: USA

iTrader: (0)

I am gonna say.... it is the faulty battery cable recall issue....

I may be wrong, could be the ABS sensors
Appreciate 0
      03-07-2013, 12:24 AM   #5
dylim
Second Lieutenant
3
Rep
240
Posts

 
Drives: 328xi
Join Date: Mar 2012
Location: bay area

iTrader: (3)

Usually when there's a minor power (eg battery undercharged) problem in xi, this warning shows up. All you need to do is to turn the steering to the full left, then full right, and it should go away.
Appreciate 0
      03-07-2013, 02:39 AM   #6
Wolf 335
Lieutenant
Wolf 335's Avatar
Canada
7
Rep
536
Posts

 
Drives: E92 335i
Join Date: Aug 2012
Location: GTA

iTrader: (0)

Does it matter what wheel hits the pot hole?

Definitelly seems like a connection that is lose that disconnects for a second during impact. Could be a speed sensor.

If you had any recent work done i would go over any wires that may have been disconnected during the work.
Appreciate 0
      03-07-2013, 06:49 AM   #7
FLYT89
New Member
1
Rep
18
Posts

 
Drives: 2009 E90 335i X
Join Date: Nov 2012
Location: Long Island, NY

iTrader: (0)

i installed a subwoofer and amp, but it was around the same time i bought the car. so its hard to tell if it was always happening or the sub caused it. But anyway, i have check my connections at the battery and theyre super tight. When my technician read the codes, he said one was logged at 11.7 volts and another at 13.4 volts. so it happens at both high and low voltage
Appreciate 0
      03-08-2013, 11:15 AM   #8
Phoenix
Om Anandamayi
Phoenix's Avatar
No_Country
0
Rep
3
Posts

 
Drives: 09 335i conv.
Join Date: Nov 2012
Location: San Diego

iTrader: (0)

Plea for help.

I can't start my own thread yet but I seriously need advice. Sorry to interrupt the thread.

I have the 335i with only 37K miles. Today my engine light came on and then another big light that looks like the engine with a slash mark.

The car started and was vibrating quite a bit. Let her warm up and still had this.
Very little power when moving so after one block I put her back in the garage.

Feels like the engine is way out of balance.

Maybe the fuel pump or something.
Feels like an american V-8 when you forget to put one of the sparkplugs back on and its not balanced.

ANYONE have any idea what this could be. Right now I have no vehicle.
It's got less than 40k miles and I've not seen any maintenance lights until this AM.

Please help.
Appreciate 0
      03-08-2013, 06:06 PM   #9
FLYT89
New Member
1
Rep
18
Posts

 
Drives: 2009 E90 335i X
Join Date: Nov 2012
Location: Long Island, NY

iTrader: (0)

it happens when both left side and ride side wheels hit a bump, i dont think it matters which wheel
Appreciate 0
      03-08-2013, 09:08 PM   #10
BillionPa
Second Lieutenant
BillionPa's Avatar
2
Rep
288
Posts

 
Drives: 335i
Join Date: Feb 2013
Location: USA

iTrader: (0)

Phoenix: Failed ignition coil most likely
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Tags
4x4, dsc, steering angle sensor, transfer case

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 02:27 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST