E90Post
 


TNT Racewerks
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > AUDIO/VIDEO + BLUETOOTH + Electronics/Alarm/Software > Audio upgrade question



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      08-25-2015, 02:27 PM   #1
Orlando335i
Private
0
Rep
96
Posts

Drives: 2011 335i sedan
Join Date: Jul 2015
Location: Orlando, Florida

iTrader: (1)

Audio upgrade question

I've read multiple threads on here researching this subject. I have the base audio system and It's beyond a let down. I've purchased CDT Audio speakers for the back, rainbow tweeters and speakers up front, and Kicker SS MB8 under seat subs as well as the wiring harness. I'm waiting for my JL XD 600/6 amp to arrive. So I think I've got anything, or am I missing something? I've read about processors do I really need one. Also, I torn between upgrading my head unit. I've read the OEM has to stay in the car in order for BMW to run diagnostic on the car. Is this true, I think I read where some people moved the OEM unit to the trunk? What else am I missing? Or would just having my Base unit reprogramed to the HIFI settings be a better choice?
Appreciate 0
      08-25-2015, 03:50 PM   #2
ctuna
Major General
168
Rep
6,250
Posts

Drives: 325xi 06 wagon MT
Join Date: Jan 2010
Location: Santa Cruz, Ca

iTrader: (0)

FYI

FYI
Yep the original head unit must be installed for diagnostics
and software updates from BMW.
There can also be error indicators from SOS and PDC will
be a problem when the OEM head unit is disconnected.
You need away to flatten the frequency curve from the stock
head unit if its set to stereo .
Jl cleansweep , reprogramming to Hi Fi , processors or Technic
suggests you set the door crossovers for - value.

head unit
http://www.e90post.com/forums/showth...ight=head+unit
http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=1036190
http://www.e90post.com/forums/showth...hlight=dynavin
http://www.janus-design.net/english/
http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=355089
http://www.e90post.com/forums/showth...ight=head+unit
http://www.e90post.com/forums/showth...hlight=dynavin
http://www.e90post.com/forums/showth...hlight=dynavin
http://www.e90post.com/forums/showth...light=retrofit
http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=993447
http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=1016187
http://www.e90post.com/forums/showth...hlight=dynavin
Appreciate 0
      08-26-2015, 11:02 AM   #3
Dwtk
Enlisted Member
0
Rep
32
Posts

Drives: 118d sport
Join Date: May 2012
Location: Surrey

iTrader: (0)

It only BMW that require you to have the original unit for diagnostics. Private garage who does software updates says they it didnt matter if I removed it . On the safe side you could see there any updates required before you install your kit. As the E90 are getting on a bit there will be little to no updates available. Diagnostic wise all the usual Ediabas Inpa DIS SSS work fine without it. The only thing you might need it for is the reverse sounds . But my Zenec 3215 head unit has a canbus for this so I didnt need to relocate radio to back .
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 08:30 PM.




e90post
e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST