E90Post
 


GTB Performance
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > Cosmetic and Lighting Modifications (exterior/interior) > Halo won't light



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      04-01-2013, 06:32 PM   #1
DRock3d
Kraut Driver
 
DRock3d's Avatar
 
Drives: 2007 328i MT
Join Date: Aug 2012
Location: Columbus, Ohio

Posts: 422
iTrader: (0)

Garage List
2007 328i  [0.00]
Halo won't light

My driver side halo will not light. The bulb is perfect but I replaced it with a gp thunder anyways and still nothing. Any ideas? I'm still trying to get my MacBook setup or I would try scanning the car.

Also, the headlight cap has some broken tabs, where could I find a replacement?
DRock3d is offline   United_States
0
Reply With Quote
      04-01-2013, 10:59 PM   #2
Spinz
Private First Class
 
Spinz's Avatar
 
Drives: 08 135i M Sport
Join Date: Feb 2013
Location: Edmonton

Posts: 191
iTrader: (0)

Try an auto wreaker or just dealer, can't imagine one of those caps is over 15 bucks.

I would check the wires powering the halos for a proper connection & current. If you have a test light or multimeter you can find out pretty quick. You can get a decent multimeter for like 20 bucks

Also was it working before you swapped the OEM bulb to the gp thunder?
__________________
2008 Sedonna Red 135i ///M Sport
LUX AE | Alarm Retrofit | Misc. Coding | Carbon Interior Trim
Year One of the 1


Spinz is offline   Canada
0
Reply With Quote
      04-01-2013, 11:11 PM   #3
DRock3d
Kraut Driver
 
DRock3d's Avatar
 
Drives: 2007 328i MT
Join Date: Aug 2012
Location: Columbus, Ohio

Posts: 422
iTrader: (0)

Garage List
2007 328i  [0.00]
It wasn't working, and wouldn't the light bulb pretty much be the same thing as a test light?
DRock3d is offline   United_States
0
Reply With Quote
      04-02-2013, 09:56 AM   #4
Spinz
Private First Class
 
Spinz's Avatar
 
Drives: 08 135i M Sport
Join Date: Feb 2013
Location: Edmonton

Posts: 191
iTrader: (0)

To some degree, but a test light or better a multimeter can tell you which wire has a broken connection; power, ground, or both.

Ie one end of the test light on the power supply, the other on a chassis ground. If it lights you know the wire supplying power is fine and chances are the other wire is the issue. Alternatively one end of the test light on the power for your low beam or another moderate power source and the other end on the AE bulb ground wire. Just keep in mind the power source being used, going right off the battery will potentially blow a fuse for example, or worse damage the system if the fuse is on the power supply not the ground wire.

With a multimeter you can do the same but it will give u more info like how many volts are being supplied to the bulb, and how much resistance the grounding wire has.
__________________
2008 Sedonna Red 135i ///M Sport
LUX AE | Alarm Retrofit | Misc. Coding | Carbon Interior Trim
Year One of the 1


Spinz is offline   Canada
0
Reply With Quote
      04-02-2013, 10:00 AM   #5
DRock3d
Kraut Driver
 
DRock3d's Avatar
 
Drives: 2007 328i MT
Join Date: Aug 2012
Location: Columbus, Ohio

Posts: 422
iTrader: (0)

Garage List
2007 328i  [0.00]
What do you think about resetting the frm with ncs?
DRock3d is offline   United_States
0
Reply With Quote
      04-02-2013, 01:13 PM   #6
Spinz
Private First Class
 
Spinz's Avatar
 
Drives: 08 135i M Sport
Join Date: Feb 2013
Location: Edmonton

Posts: 191
iTrader: (0)

You could try that but if your other halo is working I doubt it's a coding issue. I'm no expert on coding but when I did the coding for my AE's there were no left vs right values I could find. I could be wrong though, it's worth trying at least. Let us know how it goes!
__________________
2008 Sedonna Red 135i ///M Sport
LUX AE | Alarm Retrofit | Misc. Coding | Carbon Interior Trim
Year One of the 1


Spinz is offline   Canada
0
Reply With Quote
      04-02-2013, 03:36 PM   #7
DRock3d
Kraut Driver
 
DRock3d's Avatar
 
Drives: 2007 328i MT
Join Date: Aug 2012
Location: Columbus, Ohio

Posts: 422
iTrader: (0)

Garage List
2007 328i  [0.00]
Quote:
Originally Posted by Spinz View Post
You could try that but if your other halo is working I doubt it's a coding issue. I'm no expert on coding but when I did the coding for my AE's there were no left vs right values I could find. I could be wrong though, it's worth trying at least. Let us know how it goes!
http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=625111

That thread got me thinking that way, I'm going to give it a shot I'll let you know
DRock3d is offline   United_States
0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 02:58 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST