E90Post
 


GTB Performance
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > Mechanical Maintenance: Break-in / Oil & Fluids / Servicing / Warranty > Starter Job, Trans in LIMP mode *** HELP**



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      05-22-2013, 08:25 PM   #23
Kzoo
New Member
 
Drives: 07 335i e92
Join Date: Apr 2013
Location: Atlanta

Posts: 8
iTrader: (0)

I will get the diagram tomorrow for you but that is a direct line to the dme and the trans module also looks at the same circuit for engine speed so makes sense why you would have codes in both modules. The cam and crank sensor are looking to be synchronized and the engine will start after 4 revolutions of the engine even if no crank signal because it looks at the cam sensor.
Kzoo is offline  
0
Reply With Quote
      05-24-2013, 12:40 PM   #24
mrjoe
joseph
 
mrjoe's Avatar
 
Drives: 2006 330i E90 N52
Join Date: Aug 2011
Location: San Diego, California

Posts: 61
iTrader: (0)

Garage List
2006 330i  [0.00]
Send a message via Skype™ to mrjoe
Thanks for all the help guys! Problem Solved. I replaced a crankshaft sensor, and when i arked the wire i blew a fuse for the idol control. Cleared all codes with IMPA in trans AND engine module, replaced the sensor and plug and she was running like a champ.
__________________
2006 330i E90 N52 - Coded
Production 10/2005
mrjoe is offline   United_States
0
Reply With Quote
      05-24-2013, 12:43 PM   #25
mrjoe
joseph
 
mrjoe's Avatar
 
Drives: 2006 330i E90 N52
Join Date: Aug 2011
Location: San Diego, California

Posts: 61
iTrader: (0)

Garage List
2006 330i  [0.00]
Send a message via Skype™ to mrjoe
thanks for the help

Quote:
Originally Posted by nate5ks View Post
You probably fried your crank sensor when it arced. That would throw those codes. After you replace the sensor you will need to clear transmission fault codes. Can you do that?

Thanks for the help, You were absolutely right.
__________________
2006 330i E90 N52 - Coded
Production 10/2005
mrjoe is offline   United_States
0
Reply With Quote
      05-24-2013, 12:44 PM   #26
mrjoe
joseph
 
mrjoe's Avatar
 
Drives: 2006 330i E90 N52
Join Date: Aug 2011
Location: San Diego, California

Posts: 61
iTrader: (0)

Garage List
2006 330i  [0.00]
Send a message via Skype™ to mrjoe
fixed?

Quote:
Originally Posted by Lu7095 View Post
mrjoe, i had to replace my starter yesterday and the pics you posted are my problems aswell. any luck finding out the issue?
You get it?
__________________
2006 330i E90 N52 - Coded
Production 10/2005
mrjoe is offline   United_States
0
Reply With Quote
      05-24-2013, 12:51 PM   #27
GoRomeo
Colonel
 
GoRomeo's Avatar
 
Drives: 330i
Join Date: Feb 2006
Location: San Diego CA

Posts: 2,191
iTrader: (0)

Garage List
2006 330i  [2.83]
Quote:
Originally Posted by mrjoe View Post
Thanks for all the help guys! Problem Solved. I replaced a crankshaft sensor, and when i arked the wire i blew a fuse for the idol control. Cleared all codes with IMPA in trans AND engine module, replaced the sensor and plug and she was running like a champ.
Glad your issue was resolved. How hard was to replace crankshaft sensor? Did you do it yourself?
GoRomeo is offline  
0
Reply With Quote
      05-24-2013, 01:08 PM   #28
mrjoe
joseph
 
mrjoe's Avatar
 
Drives: 2006 330i E90 N52
Join Date: Aug 2011
Location: San Diego, California

Posts: 61
iTrader: (0)

Garage List
2006 330i  [0.00]
Send a message via Skype™ to mrjoe
Once the intake is removed its easy. Its in plain view under the starter. The intake was not that easy tho but still far better than someone else working on my car.
mrjoe is offline   United_States
0
Reply With Quote
      05-25-2013, 02:07 PM   #29
nate5ks
Captain
 
Drives: 2006 BMW 330xi
Join Date: Nov 2011
Location: Jacksonville Beach, FL

Posts: 604
iTrader: (0)

Glad I could help!!
nate5ks is offline   United_States
0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
intake, p0035, p0700, p1727, starter

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 11:28 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST