E90Post
 


Bimmer Retrofit
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > BMW Coding > NCS Expert - need to edit profile?



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      04-18-2013, 11:16 AM   #1
krayzie
Private
1

 
Drives: E92 M3
Join Date: Apr 2013
Location: Vancouver


Posts: 50
iTrader: (0)

NCS Expert - need to edit profile?

Just starting to learn how to code and a bit confused...
In one NCS DIY it says that you need to select "expertmode" profile and choose edit profile to tick off a bunch of boxed.
However, in other guides they make no mention of editing the profile at all and just tell you to load them.

So what's the difference and which is the correct way?
Thanks
Appreciate 0
      04-18-2013, 12:58 PM   #2
pweber84
Banned
Germany
4

 
pweber84's Avatar
 
Drives: BMW 330d e91
Join Date: Jan 2013
Location: Berlin, Germany / PL, Posen


Posts: 347
iTrader: (2)

Send a message via Skype™ to pweber84
Quote:
Originally Posted by krayzie View Post
Just starting to learn how to code and a bit confused...
In one NCS DIY it says that you need to select "expertmode" profile and choose edit profile to tick off a bunch of boxed.
However, in other guides they make no mention of editing the profile at all and just tell you to load them.

So what's the difference and which is the correct way?
Thanks
If you have prepared and saved profiles you don't need to edit it again.
Which version of NCS exper do you use?
I can send you a profiles.
Appreciate 0
      04-18-2013, 04:52 PM   #3
krayzie
Private
1

 
Drives: E92 M3
Join Date: Apr 2013
Location: Vancouver


Posts: 50
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by ******84 View Post
If you have prepared and saved profiles you don't need to edit it again.
Which version of NCS exper do you use?
I can send you a profiles.
I have NCS v3.1.0
The only profile that's showing is "expertmodus"

Should I be following the NCS DIY guide and editing that profile by checking off the boxes or should I just be using it as is?
Is there a big difference between different profiles?
Thanks!
Appreciate 0
      04-18-2013, 04:56 PM   #4
pweber84
Banned
Germany
4

 
pweber84's Avatar
 
Drives: BMW 330d e91
Join Date: Jan 2013
Location: Berlin, Germany / PL, Posen


Posts: 347
iTrader: (2)

Send a message via Skype™ to pweber84
Quote:
Originally Posted by krayzie View Post
I have NCS v3.1.0
The only profile that's showing is "expertmodus"

Should I be following the NCS DIY guide and editing that profile by checking off the boxes or should I just be using it as is?
Is there a big difference between different profiles?
Thanks!
It is too old. I will PM you with new software.
Appreciate 0
      04-18-2013, 05:38 PM   #5
CasperSYTFU
SYTFU Crew
No_Country
13

 
CasperSYTFU's Avatar
 
Drives: 2010 Toyota FJ
Join Date: Aug 2010
Location: Bay Area, CA


Posts: 1,180
iTrader: (8)

Garage List
Huge difference in profiles.
Please update your software and follow the DIY for setting up the profile.
If you don't your next thread will be "No custom coding is sticking"
__________________
Appreciate 0
      04-18-2013, 06:57 PM   #6
krayzie
Private
1

 
Drives: E92 M3
Join Date: Apr 2013
Location: Vancouver


Posts: 50
iTrader: (0)

Alright all software is updated Thanks to ******84
Now in NCS I have 3 profiles:
Expert Man
Revtor's
Expertenmodus

Which should I use to continue with the NCS_DIY by xxxjecxxx?
After selecting the profile do I still need to edit the profile as described in the DIY or just skip to the coding part now?
So exactly what's the difference between different profiles anyways?
Thanks for your help!

Last edited by krayzie; 04-18-2013 at 07:05 PM.
Appreciate 0
      04-19-2013, 02:51 AM   #7
pweber84
Banned
Germany
4

 
pweber84's Avatar
 
Drives: BMW 330d e91
Join Date: Jan 2013
Location: Berlin, Germany / PL, Posen


Posts: 347
iTrader: (2)

Send a message via Skype™ to pweber84
Quote:
Originally Posted by krayzie View Post
Alright all software is updated Thanks to ******84
Now in NCS I have 3 profiles:
Expert Man
Revtor's
Expertenmodus

Which should I use to continue with the NCS_DIY by xxxjecxxx?
After selecting the profile do I still need to edit the profile as described in the DIY or just skip to the coding part now?
So exactly what's the difference between different profiles anyways?
Thanks for your help!
No, when you load the profile you don't need to edit it.

EXPERT MAN - to personlize your settings following with TRC files and manipulate with .man extension.

EXPERTMODUS - to add VO or recode some module etc.
Appreciate 0
      04-19-2013, 03:44 AM   #8
krayzie
Private
1

 
Drives: E92 M3
Join Date: Apr 2013
Location: Vancouver


Posts: 50
iTrader: (0)

Thanks!
I successfully coded my car

Was eager to try this right away and ended up using "Revtor's" profile since all the forums seem to mention this profile?

How is this profile different?
Also, is there a way to make NCS in English? Mine changed to all German after the updated files you sent me

Again, thank you for everything and all your help!
Appreciate 0
      04-19-2013, 05:50 AM   #9
pweber84
Banned
Germany
4

 
pweber84's Avatar
 
Drives: BMW 330d e91
Join Date: Jan 2013
Location: Berlin, Germany / PL, Posen


Posts: 347
iTrader: (2)

Send a message via Skype™ to pweber84
Quote:
Originally Posted by krayzie View Post
Thanks!
I successfully coded my car

Was eager to try this right away and ended up using "Revtor's" profile since all the forums seem to mention this profile?

How is this profile different?
Also, is there a way to make NCS in English? Mine changed to all German after the updated files you sent me

Again, thank you for everything and all your help!
Put this file http://www.e90post.com/forums/attach...8&d=1365552774 in to c:\NCSEXPER\CFGDAT and your buttons will be in English.

I don't know what is the difference beetwen Revtor's profile and ones I shared you, I've never used this.
Appreciate 0
      04-19-2013, 07:26 PM   #10
SharkBait
Second Lieutenant
2

 
Drives: 2010 E92 335i
Join Date: Jan 2013
Location: Lost Angeles


Posts: 297
iTrader: (0)

Garage List
New to this too! Installed BMW standard tools and copied daten files. I don't have any profiles in NCS. Can someone PM me a link to the most updated profiles? Thx!
Appreciate 0
      04-20-2013, 08:40 PM   #11
LMB335IS
Sua Sponte
United_States
6

 
LMB335IS's Avatar
 
Drives: 2013 LMB 335is
Join Date: May 2008
Location: St Pete FL


Posts: 435
iTrader: (15)

Garage List
2013 BMW 335is  [4.30]
Quote:
Originally Posted by ******84 View Post
Put this file http://www.e90post.com/forums/attach...8&d=1365552774 in to c:\NCSEXPER\CFGDAT and your buttons will be in English.

I don't know what is the difference beetwen Revtor's profile and ones I shared you, I've never used this.
Should you remove the German txt file and replace with the English one or leave them both?
Appreciate 0
      04-21-2013, 02:53 AM   #12
pweber84
Banned
Germany
4

 
pweber84's Avatar
 
Drives: BMW 330d e91
Join Date: Jan 2013
Location: Berlin, Germany / PL, Posen


Posts: 347
iTrader: (2)

Send a message via Skype™ to pweber84
Quote:
Originally Posted by LMB335IS View Post
Should you remove the German txt file and replace with the English one or leave them both?
Replace.
Appreciate 0
      01-10-2014, 01:48 PM   #13
Tommix
Registered
0

 
Drives: E92 335i
Join Date: Sep 2013
Location: Finland


Posts: 4
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by ******84 View Post
It is too old. I will PM you with new software.
Any possibility to get this also?
Appreciate 0
      05-28-2014, 06:25 PM   #14
hakim12
Registered
0

 
Drives: 2007 BMW 328XI Coupe
Join Date: Jan 2014
Location: London, Ontario


Posts: 2
iTrader: (0)

Hello i'm really new to this and would like some help if possible. I'm trying to setup my profile and i'm having problems. I have v4.0.1 of NCS Expert.

the profiles that i have are:
Default profile
car&key memory
ExpertMode
Expertenmodus OFFEN
Expertenmodus Werkseinstellung
fisterprofile
SG Codieren mit zcsut, zcs bei Anderung schreiben

not sure which one to use. any help would be great!
Appreciate 0
      05-28-2014, 10:03 PM   #15
joe335in54
Banned
0

 
Drives: Bmw e92
Join Date: May 2014
Location: Norwalk,ca 90650


Posts: 22
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by hakim12 View Post
Hello i'm really new to this and would like some help if possible. I'm trying to setup my profile and i'm having problems. I have v4.0.1 of NCS Expert.

the profiles that i have are:
Default profile
car&key memory
ExpertMode
Expertenmodus OFFEN
Expertenmodus Werkseinstellung
fisterprofile
SG Codieren mit zcsut, zcs bei Anderung schreiben

not sure which one to use. any help would be great!


heres a guide how to edit your profile.. in your case ioen ncs. load profile (default profile) then edit profile.. then follow the guise
Attached Images
File Type: pdf NCS_DIY.pdf (1.80 MB, 907 views)
Appreciate 0
      05-29-2014, 03:54 AM   #16
cryptomit
First Lieutenant
3

 
Drives: 330i
Join Date: Dec 2013
Location: Rotterdam


Posts: 330
iTrader: (0)

This DIY is odd, repxet doesn't work for NCS 4.01.
I have profiles already prepared for coding and recoding, so no needs to edit them, just upload PFL folder.
Appreciate 0
      05-29-2014, 09:25 AM   #17
hakim12
Registered
0

 
Drives: 2007 BMW 328XI Coupe
Join Date: Jan 2014
Location: London, Ontario


Posts: 2
iTrader: (0)

Thank you Joe and Cryptomit.
I Chassis number is E92, will this work with NCS Expert version that I have? I don't see anywhere where i can select E92.
Again i apologize, where can i upload PFL folder from?

Thanks again for your help
Appreciate 0
      05-29-2014, 11:55 AM   #18
cryptomit
First Lieutenant
3

 
Drives: 330i
Join Date: Dec 2013
Location: Rotterdam


Posts: 330
iTrader: (0)

You should select E89 .

I will pm you profiles.
Appreciate 0
      06-02-2014, 05:00 PM   #19
WRichieX
Captain
United_States
11

 
WRichieX's Avatar
 
Drives: 07 335i e93 6MT
Join Date: May 2013
Location: Chicago


Posts: 953
iTrader: (0)

Garage List
Hey guys, any chance I can get the profiles as well? All I have is the default

Edit: Another issue I'm having is after setup, and running inpaload, It says when I plug cable in the dots should be black. However, whether it's plugged in or not, it's always black. Thoughts?
__________________

07 BMW 335i E93 6MT (Praying neighborhood doesn't get flooded...again)
04 Infiniti G35 Coupe 6MT (Flooded)
08 Audi TT 2.0T DSG (Flooded)
03 Subaru WRX 5MT (Flooded)
Appreciate 0
      06-03-2014, 04:14 AM   #20
cryptomit
First Lieutenant
3

 
Drives: 330i
Join Date: Dec 2013
Location: Rotterdam


Posts: 330
iTrader: (0)

Sure, I sent you.

Don't worry about black dots, it is software (refreshing) issue. If two dots are on then all is fine no matter if your car is hooked up or not.
Appreciate 0
      06-03-2014, 10:40 PM   #21
Kenylove
Registered
0

 
Drives: E90
Join Date: Jun 2014
Location: USA


Posts: 1
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by cryptomit View Post
You should select E89 .

I will pm you profiles.
I would like the profiles too, for 2011 E90. I have NCS version 4.0.1. Thanks for your help.
Appreciate 0
      06-04-2014, 10:31 AM   #22
CertifiedOfficial
Second Lieutenant
United_States
2

 
Drives: 06 JB 330i Non-Sport
Join Date: Mar 2014
Location: Attacking BW8, TX


Posts: 238
iTrader: (2)

Garage List
2006 330i  [0.00]
Would like the profiles, as well.
__________________
06 E90 JB 330i
07 UGM STI LTD
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 04:59 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST