E90Post
 


VIBE Motorsports
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > Mechanical Maintenance: Break-in / Oil & Fluids / Servicing / Warranty > Loud CLANK,Driveshaft/u-joint ?



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      03-23-2012, 01:37 PM   #1
Polo609
Private
 
Polo609's Avatar
 
Drives: 06 325i sport package
Join Date: Aug 2010
Location: Tdot

Posts: 78
iTrader: (0)

Lately, i've been hearing a loud "clank" when I put the car in gear and drive off or even when I reverse and the ds is under load. It comes from near the BACK of the car.If I drive slow enough, I can hear the clank shifting into 2nd gear as well.

If i let off the accelerator, it clanks again( if I am driving slow enough).

I did some searching and there was one thread here, but I don't think it was the same.

My question is, how hard is it to change the ujoint out? Could that be it?
Polo609 is offline   Canada
0
Reply With Quote
      03-27-2012, 02:02 AM   #2
raceyBMW
king of the hills
 
raceyBMW's Avatar
 
Drives: 335i coupe
Join Date: Dec 2006
Location: Denver, CO

Posts: 2,738
iTrader: (1)

Garage List
1994 530i  [4.25]
2007 335i Coupe  [4.07]
Could also be a loose bolt on the diff. supports. Check all the bolts supporting the diff and re-tighten as necessary, using the torques specified in the Bentley manual.
raceyBMW is offline   United_States
0
Reply With Quote
      03-28-2012, 01:57 PM   #3
e90pilot
Freight Dawg
 
e90pilot's Avatar
 
Drives: E90 325i
Join Date: Jul 2005
Location: Oakland, CA

Posts: 2,095
iTrader: (3)

My car did the same thing. Turned out to be the splines in the middle of the drive shaft needed to be repacked with grease.
__________________
--Marcelo
'06 Arctic Metallic 325i | Sport Package | 6MT | Dinan Stage III suspension | Dinan exhaust | 330i manifold swap! Click here! | Active Autowerke tune | 135i Brake Calipers | Deiselboost caliper brackets | E46 M3 front rotors
e90pilot is offline   United_States
0
Reply With Quote
      03-28-2012, 07:01 PM   #4
volkswackin
Lieutenant Colonel
 
Drives: too broke for a BMW
Join Date: Jan 2008
Location: i get around..

Posts: 1,906
iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by e90pilot View Post
My car did the same thing. Turned out to be the splines in the middle of the drive shaft needed to be repacked with grease.
if its a 325(which your sig says it is) then yes-remove the rear diff imput flange(which requires driveshaft be removed) and lube contact area with special grease supplied by bmw. Replace seal for flange and retorque nut. reinstalled driveshaft. and bam! noise is gone...
volkswackin is offline   United_States
0
Reply With Quote
      03-28-2012, 07:06 PM   #5
mlifxs
Diamond Geezer
 
mlifxs's Avatar
 
Drives: Jet Black 2007 328i Saloon
Join Date: Nov 2007
Location: Florida

Posts: 1,600
iTrader: (0)

Garage List
I have something like this going on as well: let off gas at low speed or let downshift to 2 in DS or M, a click. If coasting at low speed in 2 in DS or M and start to accelerate, a click. Not always but often enough to notice.

Told a indy German shop; they told me wasn't worth the cost of fixing and there was a risk of re-occurrence after fix.

Wondering if this is just an annoyance or a path to a big repair bill someday?
mlifxs is online now  
0
Reply With Quote
      04-16-2012, 07:49 PM   #6
Polo609
Private
 
Polo609's Avatar
 
Drives: 06 325i sport package
Join Date: Aug 2010
Location: Tdot

Posts: 78
iTrader: (0)

Thanks for the replies, i'll let me dealer ship know about that, hopefully it won't cost me too much. I'll keep you guys posted.
Polo609 is offline   Canada
0
Reply With Quote
      08-16-2013, 09:56 AM   #7
Thewrench86
Enlisted Member
 
Thewrench86's Avatar
 
Drives: E92 325i \M sport
Join Date: Oct 2011
Location: Uk

Posts: 44
iTrader: (0)

hi did you ever get this sorted? i too have the same noise and 325i
Thewrench86 is offline  
0
Reply With Quote
      08-17-2013, 09:04 PM   #8
Polo609
Private
 
Polo609's Avatar
 
Drives: 06 325i sport package
Join Date: Aug 2010
Location: Tdot

Posts: 78
iTrader: (0)

Not yet, but I stumbled upon this...

http://www.ecstuning.com/BMW-E90-325...ial/ES1844489/

Could be a fix?
Polo609 is offline   Canada
0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 07:12 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST