E90Post
 


ECS BMW
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > BMW E90/E92/E93 3-series General Forums > General E90 Sedan / E91 Wagon / E92 Coupe / E93 Cabrio > Instrument functions are not working



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      04-22-2013, 06:52 PM   #1
R3D
Private First Class
11
Rep
136
Posts

Drives: 2008 E90 328i
Join Date: Feb 2012
Location: Canada

iTrader: (0)

Question Instrument functions are not working

Today, I turned on my car and none of my instrument functions are responding (gas gauge, speedometer, etc). Also, my clock is displaying dashes.

It does not appear to be a battery issue, because everything else works (radio, power windows, etc).

After doing a bit of research, it appears that this may be a coding problem?

I have not made any coding changes. Will BMW charge me to fix this?
Appreciate 0
      04-22-2013, 10:25 PM   #2
07lilredwagon
Lieutenant
07lilredwagon's Avatar
13
Rep
590
Posts

Drives: 07 328 wagon
Join Date: Dec 2012
Location: New York

iTrader: (0)

sounds like your battery could be getting low....these cars act up when batteries are on their way out.....they shut down or interrupt non essential features, like the radio, clock, ect if they sense a low battery...apparently in an effort to give you one or two more cranks on the starter to keep you going...but usually or eventually you will see a battery light.....

JP
Appreciate 0
      04-23-2013, 12:04 AM   #3
brio
First Lieutenant
brio's Avatar
United_States
6
Rep
331
Posts

Drives: e90 330i
Join Date: Oct 2010
Location: Central FL

iTrader: (1)

Garage List
2006 BMW 330i  [0.00]
I had a similar issue but my outside temp display would be off and some of my radio stations would not display. Also my car would intermittently lose power while driving( lights would cut off) Dealer said it was my alternator. Replaced it $1200. Then my battery went $330.
Appreciate 0
      04-23-2013, 07:54 AM   #4
07lilredwagon
Lieutenant
07lilredwagon's Avatar
13
Rep
590
Posts

Drives: 07 328 wagon
Join Date: Dec 2012
Location: New York

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by brio View Post
I had a similar issue but my outside temp display would be off and some of my radio stations would not display. Also my car would intermittently lose power while driving( lights would cut off) Dealer said it was my alternator. Replaced it $1200. Then my battery went $330.
ummmmm 1200.00 for an alternator!?!?! 330 for a battery?!?!?

I just replaced my battery for 150.00 bucks...registering today with the free software found on this forum...(donated to the software company yesterday which you can do on the site)

double check the prices you get if going to dealerships...always check with a reputable Indy first....

JP
Appreciate 0
      04-28-2013, 11:55 PM   #5
R3D
Private First Class
11
Rep
136
Posts

Drives: 2008 E90 328i
Join Date: Feb 2012
Location: Canada

iTrader: (0)

Turns out it was a coding issue after all - kind of weird seeing as I haven't made any coding changes. It was fixed, no charge.
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 11:28 PM.




e90post
e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST