E90Post
 


ECS BMW
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Powertrain and Drivetrain Discussions > N54 Turbo Engine / Drivetrain / Exhaust Modifications - 335i > Error Code 2F0C - Intake Air temperature



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      05-14-2013, 12:59 AM   #1
dbjb
I sweat pheromones
 
dbjb's Avatar
 
Drives: e92 335i, retired SLK55
Join Date: Jul 2009
Location: NorCal

Posts: 1,917
iTrader: (22)

Error Code 2F0C - Intake Air temperature

Anyone familiar with this error code? This has popped up a several times the past few weeks. It gives a half-engine light but doesn't seem to cut any power at all. Also, this error comes when I'm driving her easy.

I've experienced the error on Procede Map 1, Map 2, and Map 0.
I am only running Procede, DCI's and FMIC. Rest of the engine is stock.

Any advice would be greatly appreciated.

BT cable states:

2F0C:
2F0C intake air temperature, signal: gradient
Error will cause an error light
Error is not currently present
Test conditions have been completed
dbjb is offline  
0
Reply With Quote
      05-14-2013, 03:43 PM   #2
dbjb
I sweat pheromones
 
dbjb's Avatar
 
Drives: e92 335i, retired SLK55
Join Date: Jul 2009
Location: NorCal

Posts: 1,917
iTrader: (22)

Nothing?

Maybe take out the TMAP sensor and clean with electrical cleaner? Car has 112k miles on her. I think I will try that.

Any other thoughts?
dbjb is offline  
0
Reply With Quote
      05-14-2013, 04:21 PM   #3
Jeff@TopGearSolutions
BimmerPost Supporting Vendor

 
Jeff@TopGearSolutions's Avatar
 
Drives: C6 Z06, GSXR-750, 09 335i
Join Date: Dec 2008
Location: TopGearSolutions.com

Posts: 15,574
iTrader: (31)

Send a message via AIM to Jeff@TopGearSolutions
Quote:
Originally Posted by dsbj View Post
Nothing?

Maybe take out the TMAP sensor and clean with electrical cleaner? Car has 112k miles on her. I think I will try that.

Any other thoughts?
Try cleaning it first, Yes.
Jeff@TopGearSolutions is offline   United_States
0
Reply With Quote
      05-17-2013, 11:04 PM   #4
dbjb
I sweat pheromones
 
dbjb's Avatar
 
Drives: e92 335i, retired SLK55
Join Date: Jul 2009
Location: NorCal

Posts: 1,917
iTrader: (22)

Well, I finally got around to it. Took my MAP sensor off the charge pipe and cleaned it with CRC electronic cleaner. While putting my cowl back, I noticed the other MAP sensor on the intake manifold and pulled that out. It definitely looked dirtier than the one on the charge pipe. Sprayed that clean too.

Took her for a spin and so far... no SES or Half Engine light. It may be too premature for a definitive fix but... I think this may have been the problem. If so, I'm super stoked to have a BMW repair that cost a whopping $7.99.

Also, I need to give a big thanks to Jeff@TopGearSolutions. Countless times, he has been supportive to me and fellow forum members. He delivers great service and deserves our business.
Attached Images
  
dbjb is offline  
0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 12:51 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST