E90Post
 


GTB Performance
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > BMW Coding > ISID v3.1 ISTA D+P for E90



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      05-21-2013, 07:52 PM   #45
rentonrider
Banned
 
Drives: E92 M3
Join Date: Sep 2011
Location: Renton, WA

Posts: 412
iTrader: (2)

Garage List
2011 BMW M3  [3.50]
Quote:
Originally Posted by Sensible_ View Post
Torrent back on. Hopefully more people can seed.
Been downloading this for 3 days :/ 73% complete.
rentonrider is offline  
0
Reply With Quote
      05-22-2013, 02:11 PM   #46
mr_milo
Captain
 
mr_milo's Avatar
 
Drives: 2011 E93 328i
Join Date: Jan 2011
Location: SF Bay Area, CA

Posts: 670
iTrader: (1)

My uTorrent got hosed yesterday and would only download at 1.6kB/s until I rebooted the system.

Then I got it back up but I am sadly only slightly higher than before. This morning is looked like only 80% was available again. If I can get to 100%, I'll seed for at least a week since I've got a bit of bandwidth to spare.
mr_milo is offline   United_States
0
Reply With Quote
      05-24-2013, 04:10 AM   #47
4EST
Private
 
4EST's Avatar
 
Drives: E90 318d LCI
Join Date: Oct 2012
Location: Brasov, RO

Posts: 81
iTrader: (0)

I've got it 100% and it will be up for seed until a ratio of 5.0.
Current share ratio: 2.357
4EST is offline  
0
Reply With Quote
      05-25-2013, 05:11 AM   #48
playground
Second Lieutenant
 
Drives: E90 ///M3
Join Date: Jan 2013
Location: Causeway Bay & North York

Posts: 268
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Sensible_ View Post
I use emulator and DCAN cable so i dont know much about real or clone icom.

See this file:

http://www.kobd2.com/upload/pro/1858...ion-manual.pdf

Seems to mention clone at the end. Hopefully it works for you.
Programming small modules with the DCAN is alright, but anything else. I wouldn't risk it.
__________________
LAPTORR|ESS|GruppeM|BILSTEIN|BBS
playground is online now   Hong Kong
0
Reply With Quote
      05-25-2013, 07:42 AM   #49
PichaDis11
Captain
 
PichaDis11's Avatar
 
Drives: 08 328i
Join Date: Mar 2013
Location: NY

Posts: 913
iTrader: (3)

Dl was a little on the slow side. 4+days est. I started grabbing file off the rs links you provided. Thanks for sharing tho OP
PichaDis11 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      05-25-2013, 10:30 PM   #50
nate5ks
Captain
 
Drives: 2006 BMW 330xi
Join Date: Nov 2011
Location: Jacksonville Beach, FL

Posts: 619
iTrader: (0)

I know my ISP is throttling uploads, I need to find a way around it. Anybody have a good suggestion for VPN?
nate5ks is offline   United_States
0
Reply With Quote
      05-28-2013, 12:38 PM   #51
playground
Second Lieutenant
 
Drives: E90 ///M3
Join Date: Jan 2013
Location: Causeway Bay & North York

Posts: 268
iTrader: (0)

Sensible_ is a great guy, thanks for sharing
__________________
LAPTORR|ESS|GruppeM|BILSTEIN|BBS
playground is online now   Hong Kong
0
Reply With Quote
      05-28-2013, 02:48 PM   #52
pcamera123
Private
 
Drives: E90
Join Date: Jul 2011
Location: Dallas TX

Posts: 68
iTrader: (0)

hidemyass.com (They keep logs and they will tell on you)
slick VPN (Dont keep logs slower servers than Hide My ass)
Or just make your own amazon WDS and openVPN
pcamera123 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      05-29-2013, 02:29 PM   #53
dpaul
Enlisted Member
 
Drives: 2009 E90 335xi
Join Date: Dec 2012
Location: Boston

Posts: 43
iTrader: (1)

I mounted the VM (i.e. the .vmdk file) using Winmount but cannot find the directory Sensible specified for adding datens for other models:

apps/BMW/services/ecudata/[your model number]

What am I missing?

Thanks
DP
dpaul is offline   United_States
0
Reply With Quote
      05-29-2013, 04:24 PM   #54
Sensible_
Lieutenant
 
Drives: 2008 E90
Join Date: Feb 2012
Location: London

Posts: 446
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by dpaul
I mounted the VM (i.e. the .vmdk file) using Winmount but cannot find the directory Sensible specified for adding datens for other models:

apps/BMW/services/ecudata/[your model number]

What am I missing?

Thanks
DP
I think maybe it's slightly wrong, I was writing it from memory. Try;

apps/BMW/ISTA-P/services/ecudata....

Or something like that. Sorry, I'm not at computer now to check.
Sensible_ is offline  
0
Reply With Quote
      05-29-2013, 04:27 PM   #55
Sensible_
Lieutenant
 
Drives: 2008 E90
Join Date: Feb 2012
Location: London

Posts: 446
iTrader: (0)

Also, when you mount vmdk with winmount there are 3 partitions. OS partition is selected automatically. Change this to the last one! It's is where ISTA-P is stored.
Sensible_ is offline  
0
Reply With Quote
      05-30-2013, 07:01 AM   #56
dpaul
Enlisted Member
 
Drives: 2009 E90 335xi
Join Date: Dec 2012
Location: Boston

Posts: 43
iTrader: (1)

Thanks - I was looking at the wrong partition!
DP
dpaul is offline   United_States
0
Reply With Quote
      05-30-2013, 10:21 AM   #57
pweber
Banned
 
pweber's Avatar
 
Drives: M57 330D
Join Date: May 2013
Location: Heilbronn

Posts: 258
iTrader: (0)

Great work, I have 120GB SSD on my laptop and original ISTA-P 2.48.1 weights about 70GB . So no space for other things . It is very helpfull, thanks.
pweber is offline   Germany
0
Reply With Quote
      06-30-2013, 11:53 AM   #58
tinkerman
Enlisted Member
 
tinkerman's Avatar
 
Drives: '07 320i (E90)
Join Date: May 2013
Location: Korea

Posts: 44
iTrader: (0)

Thank you Sensible! I've successfully downloaded and unpacked the following:

ISID_31_E89_ISTA-P-D.vmdk (77.67GB)
ISID_31_E89_ISTA-P-D.vmx (3KB)

*Note: These files are currently on an external drive.

I’d appreciate some advice on how and in what order to install the VM and other necessary ‘elements’ considering I have the following:

1. VMWare Workstation version 9.0.2 (not yet installed)

2. ICOM Emulator 3.0.3 (1.07GB): Provided by ‘Gini’ / without a USB Dongle (Supposedly there is a method of using the ‘Snap Shot’ feature in VMWare to eliminate(?) the need for a security dongle) Has anyone tried this?

3. D-CAN Cable from One Stop Electronics

4. MacBook Air running Windows 7 with SSD(106GB currently free) and 4GB RAM.

Thanks!

Last edited by tinkerman; 07-02-2013 at 01:32 PM.
tinkerman is offline   South Korea
0
Reply With Quote
      07-02-2013, 01:25 PM   #59
donchris
Registered
 
Drives: bmw 325i xdrive
Join Date: May 2011
Location: austria

Posts: 3
iTrader: (0)

Hi can you share your Admin Password?
donchris is offline  
0
Reply With Quote
      07-07-2013, 02:09 AM   #60
tinkerman
Enlisted Member
 
tinkerman's Avatar
 
Drives: '07 320i (E90)
Join Date: May 2013
Location: Korea

Posts: 44
iTrader: (0)

First, much thanks again to Sensible for sharing the ‘E89 only ISID’ VM.

After much trial and error with the ICOM Emulator (‘Snap Shot’ w/ no security dongle, shared by Gini) network settings, I’ve finally succeeded in getting the ICOM to show in the ISID’s ‘Connection manager’!

The network settings in the installation guide(‘BMW ISID and ISSS for ICOM Emulator with K+D-CAN USB cable configuration manual.pdf’) provided by Gini actually did not work in my case, probably because we are using ISID VMs with different network settings, and therefore, require different ICOM network settings.

Thank you ‘YouTube dude’ (that dude with the amusing/monotonous voice that always begins with, “~ Good Morning YouTubers~…”), that I thought to be Hong Kong-Chinese, but turns out to be Jamaican?! I guess not all Jamaicans sound like ‘dub musicians’! His ICOM settings as shown in his ‘tutorial’ was my ‘inspiration’. No need to watch the long video, for I've attached the essential network settings images below.
(www.youtube.com/watch?v=UD6PFozuoqM)

Attached are the ‘Virtual Network Editor’ settings in image form from my ICOM Emu ‘Snap Shot’ setup, and a screen shot of ISTA-D in action.

Cheers.
Attached Images
     

Last edited by tinkerman; 07-07-2013 at 02:19 AM.
tinkerman is offline   South Korea
0
Reply With Quote
      07-07-2013, 11:02 AM   #61
tinkerman
Enlisted Member
 
tinkerman's Avatar
 
Drives: '07 320i (E90)
Join Date: May 2013
Location: Korea

Posts: 44
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by dpaul View Post
I mounted the VM (i.e. the .vmdk file) using Winmount but cannot find the directory Sensible specified for adding datens for other models:

apps/BMW/services/ecudata/[your model number]

What am I missing?

Thanks
DP
Quote:
Originally Posted by Sensible_ View Post
I think maybe it's slightly wrong, I was writing it from memory. Try;

apps/BMW/ISTA-P/services/ecudata....

Or something like that. Sorry, I'm not at computer now to check.
Quote:
Originally Posted by Sensible_ View Post
Also, when you mount vmdk with winmount there are 3 partitions. OS partition is selected automatically. Change this to the last one! It's is where ISTA-P is stored.
Quote:
Originally Posted by dpaul View Post
Thanks - I was looking at the wrong partition!
DP
I mounted the vmdk in WinMount but when I try to open the drive I get this error:

"Location is not available
Z:\ is not accessible.
Incorrect function."

What am I doing wrong? Thanks...

Last edited by tinkerman; 07-07-2013 at 11:20 AM.
tinkerman is offline   South Korea
0
Reply With Quote
      07-07-2013, 11:22 AM   #62
nate5ks
Captain
 
Drives: 2006 BMW 330xi
Join Date: Nov 2011
Location: Jacksonville Beach, FL

Posts: 619
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by tinkerman
Thank you Sensible! I've successfully downloaded and unpacked the following:

ISID_31_E89_ISTA-P-D.vmdk (77.67GB)
ISID_31_E89_ISTA-P-D.vmx (3KB)

*Note: These files are currently on an external drive.

I’d appreciate some advice on how and in what order to install the VM and other necessary ‘elements’ considering I have the following:

1. VMWare Workstation version 9.0.2 (not yet installed)

2. ICOM Emulator 3.0.3 (1.07GB): Provided by ‘Gini’ / without a USB Dongle (Supposedly there is a method of using the ‘Snap Shot’ feature in VMWare to eliminate(?) the need for a security dongle) Has anyone tried this?

3. D-CAN Cable from One Stop Electronics

4. MacBook Air running Windows 7 with SSD(106GB currently free) and 4GB RAM.

Thanks!
Is there a link to gini's icom emulator?
nate5ks is offline   United_States
0
Reply With Quote
      07-09-2013, 04:19 AM   #63
tinkerman
Enlisted Member
 
tinkerman's Avatar
 
Drives: '07 320i (E90)
Join Date: May 2013
Location: Korea

Posts: 44
iTrader: (0)

I'm currently aware of at least 2 postings:

< Bimmerforums >
http://forums.bimmerforums.com/forum...-install/page6
*post #134 (Gini)

Hi all,
I share Icom Emulator 3.0.3 for free

so, this is the link xxxxs://mega.co.nz/#!Q5Zn1RJQ!CbatSyuo6EppMYKFjSeFgFa_1d5KQQ7cbIHgFdS orLw

replace the xxxxs:// by https://

or file link xxxxs://mega.co.nz/#!Q5Zn1RJQ
and key CbatSyuo6EppMYKFjSeFgFa_1d5KQQ7cbIHgFdSorLw

Instructions xxxxs://mega.co.nz/#!1gpESKpR
and key KXHTRBJ4IJWQ2RXqv-e_XnpvrplA6yA_2a--dus05To

replace the xxxxs:// by https://

Last edited by Gini; 06-16-2013 at 04:30 AM.

< BMWCoders >
http://bmwcoders.com/forum/bmw-isis-...61/index9.html
post #90 (Gini)
*content same as above.
----------------------------------------

Again, in my(tinkerman) case, Gini's 'Instructions' did not produce connection between the ISID VM and the ICOM Emu VM. Also, it is instructions for an ICOM Emu, not the 'snap shot' provided by Gini. With the 'snap shot' I realized that I did not have to install the FTDI chip(K+D CAN cable) drivers for the ICOM VM automatically installed them or they were already installed in the snap shot. I just had to manually activate or 'connect' the K+D CAN cable to the ICOM VM(by right clicking on the USB connector icon on the lower right corner of the ICOM VM window). Also, I noticed that the ICOM icon and the ifhsrv32(interface handler) icon do not need to be / should not be executed because they are already running in the snap shot, and actually the ICOM icon when executed just triggers a pop-up mentioning that the security dongle is missing. I did execute the icon for 'K+D CAN Configuration' since I am connecting a K+D CAN cable.
Since you are likely going to be using the ISID shared by Sensible, try the settings I've posted above first. Be patient and recheck details. Good luck.

Last edited by tinkerman; 07-09-2013 at 05:31 AM.
tinkerman is offline   South Korea
0
Reply With Quote
      07-09-2013, 01:07 PM   #64
jc_bmw
Second Lieutenant
 
Drives: 2009 BMW 328i E90
Join Date: Jun 2013
Location: Markham, Ontario

Posts: 231
iTrader: (1)

new to this, do I need any special hardware to run it or any instructions on how to set it up?
jc_bmw is offline   Canada
0
Reply With Quote
      07-11-2013, 01:09 AM   #65
tinkerman
Enlisted Member
 
tinkerman's Avatar
 
Drives: '07 320i (E90)
Join Date: May 2013
Location: Korea

Posts: 44
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by jc_bmw View Post
new to this, do I need any special hardware to run it or any instructions on how to set it up?
First, what series (E??, F??) of car will you be connecting to? This info determines which type of cable and snap shot to use, as well as the instructions file you'll need.
tinkerman is offline   South Korea
0
Reply With Quote
      07-11-2013, 06:08 AM   #66
jc_bmw
Second Lieutenant
 
Drives: 2009 BMW 328i E90
Join Date: Jun 2013
Location: Markham, Ontario

Posts: 231
iTrader: (1)

Got a 2009 E90 328i
jc_bmw is offline   Canada
0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 11:14 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST