E90Post
 


GT Haus
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > BMW Coding > What do I need to code?? Noob here



Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
      07-11-2013, 06:50 PM   #133
Sandman614
Accepting Donations
 
Sandman614's Avatar
 
Drives: Montego Blue E92
Join Date: Jun 2013
Location: Columbus, OH

Posts: 300
iTrader: (0)

Garage List
2009 E92 335xi  [0.00]
I've been getting more and more interested in coding lately.

****** any chance you could send me that pm also? much appreciated
Sandman614 is offline   United_States
0
      07-12-2013, 04:35 AM   #134
pweber
Banned
 
pweber's Avatar
 
Drives: M57 330D
Join Date: May 2013
Location: Heilbronn

Posts: 258
iTrader: (0)

PM sent guys.
pweber is offline   Germany
0
      07-12-2013, 06:03 AM   #135
nyc4runnin
First Lieutenant
 
nyc4runnin's Avatar
 
Drives: e92 M3
Join Date: Feb 2008
Location: New England

Posts: 374
iTrader: (0)

+1 this is a popular topic, PM me with the info too please ! Thanks !
nyc4runnin is offline   United_States
0
      07-12-2013, 06:34 AM   #136
pweber
Banned
 
pweber's Avatar
 
Drives: M57 330D
Join Date: May 2013
Location: Heilbronn

Posts: 258
iTrader: (0)

PM sent.
pweber is offline   Germany
0
      07-12-2013, 09:44 PM   #137
dlorenzo
New Member
 
Drives: 2010 325ia Navi
Join Date: Feb 2010
Location: Mexico

Posts: 13
iTrader: (0)

Hey ****** could you send it to me as well please? lorenzo.diego at gmail

Thanks!
dlorenzo is offline  
0
      07-12-2013, 10:23 PM   #138
Pittsburger
Private First Class
 
Pittsburger's Avatar
 
Drives: 2010 328xi, 2006 330xi
Join Date: Aug 2011
Location: Long Island, NY

Posts: 112
iTrader: (0)

please pm me too, thx.

I bought an eBay cable and it did not work. So I bought the recommended one from Hong Kong.$99
Pittsburger is offline  
0
      07-12-2013, 10:43 PM   #139
JS82
Captain
 
JS82's Avatar
 
Drives: '08 E92 328i 6MT Jet Black
Join Date: May 2010
Location: PA USA

Posts: 630
iTrader: (11)

I would also like to get some info on coding, thanks!
JS82 is online now   Germany
0
      07-12-2013, 11:40 PM   #140
buster84
Captain
 
Drives: 2009 335i E93 & 2007 X5 4.8
Join Date: Nov 2012
Location: Sacramento

Posts: 652
iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by Pittsburger View Post
please pm me too, thx.

I bought an eBay cable and it did not work. So I bought the recommended one from Hong Kong.$99
yikes!

I posted in the other thread about a cable that works and is only $37! Dont let those $100 cables rip you off...

http://www.amazon.com/gp/product/B00...?ie=UTF8&psc=1

buy it from top100 it worked right away. Also alot of the issues you might be having may-not actually be the cord but the software.

Read this thread! I had windows 8 so everything in his video worked perfect for me.

http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=859474
buster84 is offline   United_States
0
      07-13-2013, 12:43 AM   #141
jakuum
Private First Class
 
Drives: SGM e92 335i M-sport
Join Date: Feb 2011
Location: DFW

Posts: 161
iTrader: (3)

Garage List
2011 BMW 335i  [0.00]
I'd like to get into coding as well. Mind if you PM the info ? Thanks much!
jakuum is online now   United_States
0
      07-13-2013, 01:27 AM   #142
ZanaX
Private First Class
 
ZanaX's Avatar
 
Drives: A modded 335i
Join Date: Mar 2011
Location: SF Bay

Posts: 120
iTrader: (0)

Can someone pm me on how to get started with coding. I want to attempt the alpina trans flash but idk how to start it.
__________________

PROCEDE / VRSF DP / ETS EXHAUST / ETS INTERCOOLER / BMS DCI / ER CHARGEPIPE / TIAL Q BOV / MEGAN COILOVERS / H&R SWAYS / 20:10 TINT / M3 SPOILER / HAMANN SPOILER / SPLITTERS / LUX ANGEL EYES / 19'' MIRO 111 / HANKOOK V12 / ALUMINUM PEDALS / ESCORT HARDWIRE / GLOSS BLACK GRILLS / LED INTERIOR / HID FOGS
ZanaX is offline  
0
      07-13-2013, 04:19 AM   #143
pweber
Banned
 
pweber's Avatar
 
Drives: M57 330D
Join Date: May 2013
Location: Heilbronn

Posts: 258
iTrader: (0)

PM sent to all of you.
pweber is offline   Germany
0
      07-13-2013, 05:46 AM   #144
mihuda
New Member
 
Drives: N/A
Join Date: Jun 2013
Location: United States

Posts: 5
iTrader: (0)

Pm please if it's not too much trouble. Thanks so much in advance.
mihuda is offline  
0
      07-13-2013, 06:27 AM   #145
pweber
Banned
 
pweber's Avatar
 
Drives: M57 330D
Join Date: May 2013
Location: Heilbronn

Posts: 258
iTrader: (0)

PM sent.
pweber is offline   Germany
0
      07-13-2013, 11:58 AM   #146
Pittsburger
Private First Class
 
Pittsburger's Avatar
 
Drives: 2010 328xi, 2006 330xi
Join Date: Aug 2011
Location: Long Island, NY

Posts: 112
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by buster84 View Post
yikes!

I posted in the other thread about a cable that works and is only $37! Dont let those $100 cables rip you off...

http://www.amazon.com/gp/product/B00...?ie=UTF8&psc=1

buy it from top100 it worked right away. Also alot of the issues you might be having may-not actually be the cord but the software.

Read this thread! I had windows 8 so everything in his video worked perfect for me.

http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=859474
Thanks ****** for the pm. Also buster, thanks for the response above. Unfortunately I have a 2010, well see how it goes with the 99 rip off price one first. I guess if I bought that I'd have to remove the 8th pin or something??

Last edited by Pittsburger; 07-13-2013 at 12:23 PM.
Pittsburger is offline  
0
      07-13-2013, 01:13 PM   #147
buster84
Captain
 
Drives: 2009 335i E93 & 2007 X5 4.8
Join Date: Nov 2012
Location: Sacramento

Posts: 652
iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by Pittsburger View Post
Thanks ****** for the pm. Also buster, thanks for the response above. Unfortunately I have a 2010, well see how it goes with the 99 rip off price one first. I guess if I bought that I'd have to remove the 8th pin or something??
Not sure. I've heard that some cords don't for on 09+ and my car is an 09. The nice thing about amazon is that if it doesn't work, just return it for free. If you have prime you can get it in 2 days and return it for free if you have a problem.

The cord looks just like the ones priced at $99 and im sure these cords are the same ones that are sold for $99.

I can see most not installing the software correctly which would cause them to think that the cord doesn't work. It happened to me, at first i couldn't get the air bag to respond so i just assumed it wasn't going to work. Then i said screw it and followed the rest of the instructions and once i got to the part that i could pick my car (e89 in the program) it showed my vin, and correct model (e93). So it actually works when it might seem that it doesn't.

The software is very technical so its easy to get confused with it, there is always the possibility that you have an issue with windows it's self and its not recognizing the cord or maybe the drivers that came with the cheap cord are the problem and finding them online from the correct cord might do it.

Since you'll have both cords, once you get the $99 working, swap it for the cheap one and see if it still works. Some people have gotten ebay's cords to work so it'll be interesting for you to do a comparison. Maybe even take pics for a physical one.
buster84 is offline   United_States
0
      07-13-2013, 06:08 PM   #148
Pittsburger
Private First Class
 
Pittsburger's Avatar
 
Drives: 2010 328xi, 2006 330xi
Join Date: Aug 2011
Location: Long Island, NY

Posts: 112
iTrader: (0)

Buster84,

Hey that's a good idea to test out both. I definitely report anything I can make sense of. However, I couldn't even get my eBay chord (not same as the one by TOP100) to see battery on.

I have a bmw 2006, so I'm gonna try the eBay cord on that car.

The eBay cord that I bought which didn't work on my 2010 is from here
http://www.ebay.com/itm/330606867879...84.m1423.l2649

I'm assuming I was really duped cause it doesn't say the same kind of things as your cord. They advertise as GT1 which I have no idea what that means, in contrast to dcan etc.
Pittsburger is offline  
0
      07-13-2013, 08:19 PM   #149
buster84
Captain
 
Drives: 2009 335i E93 & 2007 X5 4.8
Join Date: Nov 2012
Location: Sacramento

Posts: 652
iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by Pittsburger View Post
Buster84,

Hey that's a good idea to test out both. I definitely report anything I can make sense of. However, I couldn't even get my eBay chord (not same as the one by TOP100) to see battery on.

I have a bmw 2006, so I'm gonna try the eBay cord on that car.

The eBay cord that I bought which didn't work on my 2010 is from here
http://www.ebay.com/itm/330606867879...84.m1423.l2649

I'm assuming I was really duped cause it doesn't say the same kind of things as your cord. They advertise as GT1 which I have no idea what that means, in contrast to dcan etc.
Ahh that might be it, the cord needs to have K+ DCAN to be compatible with ncs expert.

I noticed that on the ebay page you got the cord from it actually shows a picture of it not compatible with ncs expert. Maybe thats why? It shows that it works for impa though.

You mentioned it not showing the battery on light. When i plug my cord in there is a red light right away. It stays on for about 1 min, then turns off. Then if i read, or write to the ecu it blinks red again.

I take it your cord doesn't show any lights when plugged in? If so the cord might just be a dud then or maybe it was made incorrectly... I can see that happening on bulk cables. Even good companies such as apple has had problems. I bought a mackbook charger, took it home. Insatiately dead, had to swap it out. Since you got your money back thats good.
buster84 is offline   United_States
0
      07-13-2013, 08:40 PM   #150
Pittsburger
Private First Class
 
Pittsburger's Avatar
 
Drives: 2010 328xi, 2006 330xi
Join Date: Aug 2011
Location: Long Island, NY

Posts: 112
iTrader: (0)

doh...

I guess I should try following the directions given by the ebay seller.
Maybe it does work? Just not with NCS expert? Ok, guess I have two approaches to try.

I'll report back.

The chord lights on solid red when plugged in to the USB jack.
The "board" is green, in case you were curious.

Some discussion on the Amazon feedback stating that for DCAN+K chords with the "green" boards are sometimes good, "white" mostly bad, and another color rare?
Pittsburger is offline  
0
      07-14-2013, 12:07 AM   #151
Maxblast
New Member
 
Drives: E91 335i N55 LCI
Join Date: Jun 2012
Location: The Netherlands

Posts: 17
iTrader: (0)

I have a notebook running Windows XP and a working cable and about 10 different packages of software and guides to install. I could use an idiot proof solution to get the software running. Would appreciate a pm with info.
Maxblast is offline   Netherlands
0
      07-14-2013, 12:10 AM   #152
07Bimmer328i
Enlisted Member
 
07Bimmer328i's Avatar
 
Drives: 2007 328i
Join Date: Apr 2013
Location: Los Angeles, CA

Posts: 35
iTrader: (0)

I would like the info also if still available?? Thanks ******.
07Bimmer328i is offline   United_States
0
      07-14-2013, 12:21 AM   #153
buster84
Captain
 
Drives: 2009 335i E93 & 2007 X5 4.8
Join Date: Nov 2012
Location: Sacramento

Posts: 652
iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by Pittsburger View Post
doh...

I guess I should try following the directions given by the ebay seller.
Maybe it does work? Just not with NCS expert? Ok, guess I have two approaches to try.

I'll report back.

The chord lights on solid red when plugged in to the USB jack.
The "board" is green, in case you were curious.

Some discussion on the Amazon feedback stating that for DCAN+K chords with the "green" boards are sometimes good, "white" mostly bad, and another color rare?
Oh, my board is white and it works. If i had to guess i'd say that there was probably a huge bad batch somewhere along the line and thats what was all over ebay ect... The issue with amazon's reviews is that some people have bought the cord from different sellers and because of that some users may have gotten working ones and some may not. When i buy things on amazon i don't always believe the reviews. I always buy from amazon inc but on occasions i'll buy from users with fulfillment since its apart of amazon prime.

The seller i bought it from was good, but i cant say anything about the others.
buster84 is offline   United_States
0
      07-14-2013, 01:51 AM   #154
jarjarmustdie
newbie
 
jarjarmustdie's Avatar
 
Drives: 335i convertible le mans blue
Join Date: Feb 2013
Location: Uk Wolverhampton

Posts: 45
iTrader: (1)

info on coding required please ******.
cheers
jarjarmustdie is offline   United Kingdom
0
Closed Thread

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 11:56 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST