E90Post
 


TireRack
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > AUDIO/VIDEO + BLUETOOTH + Electronics/Alarm/Software > E90 Logic 7 iDrive, no iPod - Aux in noise



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      06-21-2013, 07:56 PM   #1
rbsileighty
Private
 
rbsileighty's Avatar
 
Drives: 07 E90 335i 6MT
Join Date: Aug 2011
Location: SoCal

Posts: 56
iTrader: (1)

E90 Logic 7 iDrive, no iPod - Aux in noise

I have a 07 335i with iDrive and the Logic 7 system. It does not have the iPod option so only an aux in connection. Here is my issue:

When plugged in Aux with any device, there is a lot of intermittent noise coming through (static/noise, like turning the knob on an old radio and that high pitch tuning sound between channels... similar to the one at the beginning of "I wish I was a little bit taller")

I have used a ground loop isolator from a reputable company and it works pretty well but it cuts out low freq (bass), and that was confirmed when I fed it a static low signal and watched it on an oscilloscope

Any ideas on how to fix this and keep my bass? I know non-iDrive people can adj the input volume but I can't find such an option for iDrive, but I'm sure that doesn't mean it's not there.

Thank you for your help!
rbsileighty is offline  
0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
aux, idrive, input, noise, static

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 10:00 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST