E90Post
 


ECS BMW
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Powertrain and Drivetrain Discussions > N55 Turbo Engine Tuning and Exhaust Modifications - 335i Tuning > JB4 Installed..



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      07-21-2013, 12:07 AM   #1
TrentOSU
Lieutenant
United_States
5
Rep
599
Posts

 
Drives: 11' AW e90 335i M-Sport
Join Date: Aug 2012
Location: Corvallis, Oregon

iTrader: (1)

JB4 Installed..

And I click the two down select buttons on my wheel and nothing happens...I'm not sure what to do. I followed the directions closer than anything.
Appreciate 0
      07-21-2013, 11:22 AM   #2
TrentOSU
Lieutenant
United_States
5
Rep
599
Posts

 
Drives: 11' AW e90 335i M-Sport
Join Date: Aug 2012
Location: Corvallis, Oregon

iTrader: (1)

Any suggestions?
Appreciate 0
      07-21-2013, 11:35 AM   #3
infidel335
Lieutenant
infidel335's Avatar
5
Rep
421
Posts

 
Drives: 2009 335xi
Join Date: May 2012
Location: NC

iTrader: (0)

It should zero out the gauges, after that click up in either button to see if the needles move. If not then re-check your connections. I forgot to fully insert the green power wire when I installed mine. It's easy to overlook things during the install.
__________________

335xi: JB4 G5 | KW V1s | muffler delete | BMS DCI | VRSF 7" FMIC | VMR v703 18x8 | and your mom
Appreciate 0
      07-21-2013, 11:46 AM   #4
TrentOSU
Lieutenant
United_States
5
Rep
599
Posts

 
Drives: 11' AW e90 335i M-Sport
Join Date: Aug 2012
Location: Corvallis, Oregon

iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by infidel335
It should zero out the gauges, after that click up in either button to see if the needles move. If not then re-check your connections. I forgot to fully insert the green power wire when I installed mine. It's easy to overlook things during the install.
The yellow box that's supposed to appear didn't. I'm guessing its connections somewhere. Should I go back and reinstall everything?
Appreciate 0
      07-21-2013, 11:48 AM   #5
E90MIA
Lieutenant
E90MIA's Avatar
United_States
11
Rep
497
Posts

 
Drives: N55
Join Date: Feb 2011
Location: SoFla

iTrader: (3)

Quote:
Originally Posted by TrentOSU View Post
The yellow box that's supposed to appear didn't. I'm guessing its connections somewhere. Should I go back and reinstall everything?
yes, this happened to me once. email terry if that doesnt work
__________________
N55 E90
M-Sport | JB4 Stage 2 | Vanguard V2 |RPI Air Scoops | Performance Diffuser | Avant Garde 359 | Carbon Fiber interior | M3 Spoiler | BMS N55 Intake | Active Autowerke Chargepipe|
Appreciate 0
      07-21-2013, 04:12 PM   #6
TrentOSU
Lieutenant
United_States
5
Rep
599
Posts

 
Drives: 11' AW e90 335i M-Sport
Join Date: Aug 2012
Location: Corvallis, Oregon

iTrader: (1)

Fixed. I did the CAN wires the wrong way.
Appreciate 0
      08-19-2013, 08:55 PM   #7
Ml3456
Second Lieutenant
United_States
2
Rep
233
Posts

 
Drives: 2013 X3 & 335i E93
Join Date: Dec 2012
Location: Chicago West Burbs

iTrader: (0)

How do you zero the gauges on a 335i?

Thanks
Appreciate 0
      08-19-2013, 09:27 PM   #8
TrentOSU
Lieutenant
United_States
5
Rep
599
Posts

 
Drives: 11' AW e90 335i M-Sport
Join Date: Aug 2012
Location: Corvallis, Oregon

iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by Ml3456
How do you zero the gauges on a 335i?

Thanks
What do you mean? I didn't do anything to my gauges.
Appreciate 0
      08-20-2013, 08:36 AM   #9
Ml3456
Second Lieutenant
United_States
2
Rep
233
Posts

 
Drives: 2013 X3 & 335i E93
Join Date: Dec 2012
Location: Chicago West Burbs

iTrader: (0)

They needles don't land on the numbers on the gauges. 1 acyually lands at 1300 rpm mark, 2 at 2500, etc. U heard there is a way to re-zero the gauges. I'm going to try reloading the firmware this morning and see what happens.
Appreciate 0
      08-20-2013, 11:15 AM   #10
Ml3456
Second Lieutenant
United_States
2
Rep
233
Posts

 
Drives: 2013 X3 & 335i E93
Join Date: Dec 2012
Location: Chicago West Burbs

iTrader: (0)

Update:

I reinstalled the firmware with version 3. 135,335. I think I may have uploaded the G5 version. I still had to reset the cluster and set it for a 335 in menu 5, but it works fine. Took it for a test drive and I'm thinking this is too much fun and better get a charge pipe soon!!
Appreciate 0
      08-20-2013, 11:27 AM   #11
TrentOSU
Lieutenant
United_States
5
Rep
599
Posts

 
Drives: 11' AW e90 335i M-Sport
Join Date: Aug 2012
Location: Corvallis, Oregon

iTrader: (1)

Now I know what you're talking about. I didn't have that issue. Mine came with the latest firmware.

It's a lot of fun...have you auto tuned it and done three hard redline pulls?
Appreciate 0
      08-20-2013, 01:52 PM   #12
Ml3456
Second Lieutenant
United_States
2
Rep
233
Posts

 
Drives: 2013 X3 & 335i E93
Join Date: Dec 2012
Location: Chicago West Burbs

iTrader: (0)

Not yet.
Update 2!

Changed it to 7) 135/335 ISO

Als0, had to reset the defaults so the wastegate, etc parameters were correct. Runs great. No redline pulls yet.
Appreciate 0
      08-20-2013, 02:00 PM   #13
TrentOSU
Lieutenant
United_States
5
Rep
599
Posts

 
Drives: 11' AW e90 335i M-Sport
Join Date: Aug 2012
Location: Corvallis, Oregon

iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by Ml3456
Not yet.
Update 2!

Changed it to 7) 135/335 ISO

Als0, had to reset the defaults so the wastegate, etc parameters were correct. Runs great. No redline pulls yet.
If you haven't done the pulls yet then Map 5 is pointless.
Appreciate 0
      08-21-2013, 03:06 PM   #14
Ml3456
Second Lieutenant
United_States
2
Rep
233
Posts

 
Drives: 2013 X3 & 335i E93
Join Date: Dec 2012
Location: Chicago West Burbs

iTrader: (0)

Probably need to put a charge pipe on before I go red line!!
Appreciate 0
      08-21-2013, 04:18 PM   #15
TrentOSU
Lieutenant
United_States
5
Rep
599
Posts

 
Drives: 11' AW e90 335i M-Sport
Join Date: Aug 2012
Location: Corvallis, Oregon

iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by Ml3456
Probably need to put a charge pipe on before I go red line!!
You're not pushing incredible amounts of boost...therefore your charge pipe is fine. My car and charge pipe have been just fine and I have had some "fun" with no issues. You're over thinking things...it's not like you're FBO.
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:12 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST