E90Post
 


GT Haus
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > ConnectedDrive / I-Drive / Navigation Related Discussion > Traffic Conditions Stuck



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      04-22-2014, 11:20 AM   #1
marCOCOpuffs
Private First Class
 
Drives: 2011 335i Sedan
Join Date: Jun 2012
Location: Riverside, CA

Posts: 191
iTrader: (1)

Traffic Conditions Stuck

http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=97582


My traffic conditions appear to be stuck. Is there a reset on this? I just see yellow on the freeways near my house at all times of the day ( freeway is clearly free flowing ). Is there a reset for these? Or should I bring it to the dealer.
marCOCOpuffs is offline  
0
Reply With Quote
      04-22-2014, 03:28 PM   #2
Speed Density
New Member
 
Drives: 335i
Join Date: Aug 2011
Location: Gilbert, AZ

Posts: 25
iTrader: (0)

I'm having this exact issue and it started last Friday. I'm on Phoenix, I'm wondering if BMW or who ever provides the traffic info is having an issue with pushing data?
__________________
2009 335i
2001 325XiT
Speed Density is offline  
0
Reply With Quote
      04-23-2014, 10:01 AM   #3
almirb20
Private
 
almirb20's Avatar
 
Drives: 2011 BMW 335d
Join Date: Dec 2012
Location: United States

Posts: 88
iTrader: (1)

Weird, I am seeing the same issue ...
__________________
almirb20 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      04-23-2014, 10:33 AM   #4
marCOCOpuffs
Private First Class
 
Drives: 2011 335i Sedan
Join Date: Jun 2012
Location: Riverside, CA

Posts: 191
iTrader: (1)

Dang! I wonder if there's a number for the database? Hmm
marCOCOpuffs is offline  
0
Reply With Quote
      04-23-2014, 12:52 PM   #5
Speed Density
New Member
 
Drives: 335i
Join Date: Aug 2011
Location: Gilbert, AZ

Posts: 25
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by almirb20 View Post
Weird, I am seeing the same issue ...
Where are you located?

I'm actually headed to the dealer today for an oil change, I'll ask and let ya'll know.

It's weird because my accidents and road construction stuff still updates, just the flow is stuck.

Tony.
__________________
2009 335i
2001 325XiT
Speed Density is offline  
0
Reply With Quote
      04-23-2014, 06:42 PM   #6
marCOCOpuffs
Private First Class
 
Drives: 2011 335i Sedan
Join Date: Jun 2012
Location: Riverside, CA

Posts: 191
iTrader: (1)

Any word? I'm in SoCal
marCOCOpuffs is offline  
0
Reply With Quote
      04-23-2014, 11:35 PM   #7
khaye1
Colonel
 
khaye1's Avatar
 
Drives: '12 MW 335i
Join Date: Feb 2009
Location: San Diego

Posts: 2,687
iTrader: (7)

I was having the same issue last Friday...I haven't been in my car since though.
__________________
khaye1 is offline   Philippines
0
Reply With Quote
      04-24-2014, 10:42 AM   #8
almirb20
Private
 
almirb20's Avatar
 
Drives: 2011 BMW 335d
Join Date: Dec 2012
Location: United States

Posts: 88
iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by Speed Density View Post
Where are you located?

I'm actually headed to the dealer today for an oil change, I'll ask and let ya'll know.

It's weird because my accidents and road construction stuff still updates, just the flow is stuck.

Tony.
I'm in Louisville, KY ...
__________________
almirb20 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      04-25-2014, 08:11 AM   #9
khaye1
Colonel
 
khaye1's Avatar
 
Drives: '12 MW 335i
Join Date: Feb 2009
Location: San Diego

Posts: 2,687
iTrader: (7)

just verified that the issue is still there...i was on the road at 5 this morning and the roads were clear but nav states otherwise. any clue on what's causing this?
__________________
khaye1 is offline   Philippines
0
Reply With Quote
      04-25-2014, 12:08 PM   #10
Speed Density
New Member
 
Drives: 335i
Join Date: Aug 2011
Location: Gilbert, AZ

Posts: 25
iTrader: (0)

So the dealer didnt have shit for advice, doesn't suprise me. They did think I needed $1.4k in thrust bearings though, haha.

I have a friend at a dealer in MA. He's saying that doing the hard reset might work but don't do it more than a couple times.

The next step is to update the BMW Assist in the Options Menu. I haven't had a chance to look but he's saying its a good shot. He thinks it sounds like something with an update from where assist comes from that didnt get completed or pushed to us (the users with the error) and doing a hard sync should work.

Tony.
__________________
2009 335i
2001 325XiT
Speed Density is offline  
0
Reply With Quote
      04-25-2014, 02:40 PM   #11
khaye1
Colonel
 
khaye1's Avatar
 
Drives: '12 MW 335i
Join Date: Feb 2009
Location: San Diego

Posts: 2,687
iTrader: (7)

Quote:
Originally Posted by Speed Density View Post
So the dealer didnt have shit for advice, doesn't suprise me. They did think I needed $1.4k in thrust bearings though, haha.

I have a friend at a dealer in MA. He's saying that doing the hard reset might work but don't do it more than a couple times.

The next step is to update the BMW Assist in the Options Menu. I haven't had a chance to look but he's saying its a good shot. He thinks it sounds like something with an update from where assist comes from that didnt get completed or pushed to us (the users with the error) and doing a hard sync should work.

Tony.
cool, i'll give the BMW Assist update a try when I get a chance
__________________
khaye1 is offline   Philippines
0
Reply With Quote
      04-25-2014, 06:03 PM   #12
khaye1
Colonel
 
khaye1's Avatar
 
Drives: '12 MW 335i
Join Date: Feb 2009
Location: San Diego

Posts: 2,687
iTrader: (7)

Fixed...do the update then reboot the system
__________________
khaye1 is offline   Philippines
0
Reply With Quote
      04-26-2014, 02:23 PM   #13
autoart
Lieutenant
 
Drives: 2009 335i e90 M
Join Date: Oct 2010
Location: socal

Posts: 461
iTrader: (0)

I don't see where to do the update or reboot in BMW assist? can anyone help?
autoart is offline  
0
Reply With Quote
      04-28-2014, 10:45 PM   #14
marCOCOpuffs
Private First Class
 
Drives: 2011 335i Sedan
Join Date: Jun 2012
Location: Riverside, CA

Posts: 191
iTrader: (1)

I did the hard reset of the idrive. No help... Didn't figure out the bmw assist thing. Any help?
marCOCOpuffs is offline  
0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:52 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST