E90Post
 


ECS BMW
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > BMW E90/E92/E93 3-series General Forums > General E90 Sedan / E91 Wagon / E92 Coupe / E93 Cabrio > -40F Temperature 335i



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      11-12-2013, 12:41 AM   #1
Dinamita25
Private
 
Drives: 2007 Bmw 335i
Join Date: Aug 2013
Location: San Diego

Posts: 62
iTrader: (0)

Hey. My temperature reads -40F. I already looked through the forum and found where the sensor should be located. I bought a new sensor and plugged it in, it didn't work. I bought a new sensor again and a new plug with wires and again it still reads -40F. I plugged the new wires directly onto the old wires higher up but nothing worked . i found no damage along any part of the wires. This should have been an easy fix but i'm stuck. Maybe I need to reset the temperature with and obd scanner ?? I have no idea .
Please
Thank you
Dinamita25 is offline  
0
Reply With Quote
      11-12-2013, 01:09 AM   #2
mike3000fl
Eleven Bravo
 
mike3000fl's Avatar
 
Drives: 06 330i
Join Date: Feb 2010
Location: ft bragg

Posts: 2,171
iTrader: (0)

Are you sure you replaced the temp sensor which is in the front bumper?

You might have replaced the air quality sensor which is in front of the passenger by the microfilter on the windshield cowl.

Temp sensor looks like this...
__________________
2006 330i - Jet Black - 19" E46 M3 wheels - HR Sport - 199,000 Miles...

mike3000fl is offline  
0
Reply With Quote
      11-12-2013, 01:29 AM   #3
Dinamita25
Private
 
Drives: 2007 Bmw 335i
Join Date: Aug 2013
Location: San Diego

Posts: 62
iTrader: (0)

Yes . This is what I bought.
Attached Images
 
Dinamita25 is offline  
0
Reply With Quote
      11-12-2013, 04:52 AM   #4
3000GT MR
Captain
 
3000GT MR's Avatar
 
Drives: 09 335i/3000gt vr4
Join Date: Jun 2012
Location: Sav GA

Posts: 993
iTrader: (1)

It would be odd but not impossible see if the two wires are touching. I believe it works like most temp sensors resistance increase with temp increase. So showing that cold means your output and input voltage is 5v. Check wiring with a multimeter.
__________________
335i 2010 e92 M-sport Mods: In the works. Having a little Deja Vu
335i 2009 e90 665RWHP Mod's: Vishnu/FFtec 6466 single turbo, VRSF exhaust, spec 3+ RIP .
3000GT VR4 1994 647AWHP Mod's: Fully built/forged block, twin TD-05's, Meth, and a whole lot of support.
3000GT MR is offline   United_States
0
Reply With Quote
      11-12-2013, 01:21 PM   #5
PSEE
Second Lieutenant
 
Drives: 2009 335d
Join Date: Dec 2010
Location: BMW, MA

Posts: 266
iTrader: (0)

wow! minus 40 in sandy eggo!!!

I thought it stayed roughly the same temp. there year 'round...




PSEE is offline  
0
Reply With Quote
      11-12-2013, 01:28 PM   #6
benzo23
Colonel
 
benzo23's Avatar
 
Drives: 14 F30 AW MSport
Join Date: Apr 2010
Location: FL

Posts: 2,886
iTrader: (1)

I thought that cold front was only suppose to be on the east coast?
benzo23 is offline  
0
Reply With Quote
      11-12-2013, 01:41 PM   #7
DRock3d
Kraut Driver
 
DRock3d's Avatar
 
Drives: 2007 328i MT
Join Date: Aug 2012
Location: Columbus, Ohio

Posts: 422
iTrader: (0)

Garage List
2007 328i  [0.00]
Damn that's a cold ass honkey
DRock3d is offline   United_States
0
Reply With Quote
      11-12-2013, 01:45 PM   #8
idrift4wd
Brigadier General
 
Drives: Three Hundred and Thirty Five
Join Date: Jul 2010
Location: Yonkers NY

Posts: 3,364
iTrader: (0)

Garage List
2007 BMW  [3.50]
http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=752466
__________________
12.3 @ 116 JB4-DCI-E85
idrift4wd is offline  
0
Reply With Quote
      11-12-2013, 02:13 PM   #9
John 070
Lieutenant General
 
Drives: 335i cpe
Join Date: Oct 2006
Location: ZSP/ZPP/ZCW

Posts: 11,466
iTrader: (0)

Forget the ambient temperature c***, better charge that cell phone, it's down to 7%!
John 070 is offline  
0
Reply With Quote
      11-12-2013, 03:36 PM   #10
Dinamita25
Private
 
Drives: 2007 Bmw 335i
Join Date: Aug 2013
Location: San Diego

Posts: 62
iTrader: (0)

One in a while it gets below 60!
Dinamita25 is offline  
0
Reply With Quote
      11-12-2013, 03:37 PM   #11
Dinamita25
Private
 
Drives: 2007 Bmw 335i
Join Date: Aug 2013
Location: San Diego

Posts: 62
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by John 070
Forget the ambient temperature c***, better charge that cell phone, it's down to 7%!
i'm at 95%
Attached Images
 
Dinamita25 is offline  
0
Reply With Quote
      11-12-2013, 03:39 PM   #12
Dinamita25
Private
 
Drives: 2007 Bmw 335i
Join Date: Aug 2013
Location: San Diego

Posts: 62
iTrader: (0)

Anybody have any ideas???? :
Dinamita25 is offline  
0
Reply With Quote
      11-13-2013, 01:26 AM   #13
Dinamita25
Private
 
Drives: 2007 Bmw 335i
Join Date: Aug 2013
Location: San Diego

Posts: 62
iTrader: (0)

....?
Dinamita25 is offline  
0
Reply With Quote
      11-13-2013, 05:36 AM   #14
Dinamita25
Private
 
Drives: 2007 Bmw 335i
Join Date: Aug 2013
Location: San Diego

Posts: 62
iTrader: (0)

Dinamita25 is offline  
0
Reply With Quote
      11-13-2013, 02:23 PM   #15
Dinamita25
Private
 
Drives: 2007 Bmw 335i
Join Date: Aug 2013
Location: San Diego

Posts: 62
iTrader: (0)

Dinamita25 is offline  
0
Reply With Quote
      11-13-2013, 02:41 PM   #16
Maestro
Captain
 
Drives: 2007 335i Sedan
Join Date: Nov 2006
Location: Philadelphia

Posts: 880
iTrader: (0)

Did the car through a code, if so in the linked thread above it says you need to clear the code before it will show the correct temp. This sensor is uses for various things besides telling you the outside temp, your air condition will not work properly with this being wrong.
Maestro is offline  
0
Reply With Quote
      11-13-2013, 03:50 PM   #17
Dinamita25
Private
 
Drives: 2007 Bmw 335i
Join Date: Aug 2013
Location: San Diego

Posts: 62
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Maestro
Did the car through a code, if so in the linked thread above it says you need to clear the code before it will show the correct temp. This sensor is uses for various things besides telling you the outside temp, your air condition will not work properly with this being wrong.
Yes it gave me a code , with a check engine light. I searched the code and it was for the ambient temp sensor. I just bought an obd2 scanner, you think thats the reason? I have to clear the code.. I hope so
Dinamita25 is offline  
0
Reply With Quote
      11-13-2013, 03:54 PM   #18
Delta0311
Brigadier General
 
Delta0311's Avatar
 
Drives: 2011 BMW 335xi E92
Join Date: Apr 2009
Location: NJ

Posts: 3,702
iTrader: (1)

God damn!!! I take it you have the first 335 down in Antarctica.
__________________
Space Gray 2011 335xi E92
Delta0311 is offline  
0
Reply With Quote
      11-13-2013, 03:56 PM   #19
Dinamita25
Private
 
Drives: 2007 Bmw 335i
Join Date: Aug 2013
Location: San Diego

Posts: 62
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Delta0311
God damn!!! I take it you have the first 335 down in Antarctica.
Jajaja!!!
Dinamita25 is offline  
0
Reply With Quote
      11-13-2013, 04:20 PM   #20
gzim335
Lieutenant
 
gzim335's Avatar
 
Drives: 07 e90n54-08 zx10r-lci328ix
Join Date: Feb 2011
Location: staten island ny

Posts: 581
iTrader: (4)

Garage List
2007/1 e90 335i  [1.00]
I had the same problem,did u take of ur bumper or did any work behind the bumper?
the temp sensor is located on the driver side but the wire runs thru passenger under the headliggt.
my problem was pinched wire from swapping bumper.
follow that wire n see if it's ripped or anything.code will clear ones it works again.
__________________
2007/1 e90 335i jet black

jb4 g5 iso/race flash--stet cai/scoops--cpe dp's corsa race--cpe ic--aa cp/bov--meth--kw v2/stoptech bbk--m3 bits,m3 fsb,wavetrack lsd--lci conversion
gzim335 is offline   Montenegro
0
Reply With Quote
      11-13-2013, 04:54 PM   #21
Killerx
Blah
 
Killerx's Avatar
 
Drives: Awesomeness
Join Date: Oct 2011
Location: Barrie

Posts: 335
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by John 070 View Post
Forget the ambient temperature c***, better charge that cell phone, it's down to 7%!
He has an Iphone...its a way of life

B
Killerx is offline   Canada
0
Reply With Quote
      11-13-2013, 07:44 PM   #22
Dinamita25
Private
 
Drives: 2007 Bmw 335i
Join Date: Aug 2013
Location: San Diego

Posts: 62
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by gzim335
I had the same problem,did u take of ur bumper or did any work behind the bumper?
the temp sensor is located on the driver side but the wire runs thru passenger under the headliggt.
my problem was pinched wire from swapping bumper.
follow that wire n see if it's ripped or anything.code will clear ones it works again.
My wire is by the bumper on the drivers side. It never goes to the passenger side. I inspected the wire thoroughly and no damage .. You think clearing the code might fix it??
Dinamita25 is offline  
0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 02:01 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST