E90Post
 


Horizon LED
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > BMW E90/E92/E93 3-series General Forums > Regional Forums > Australia > E92 Tyre Pressure Loss warning - how to reset



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      12-01-2013, 06:02 AM   #1
cwd
New Member
0
Rep
9
Posts

 
Drives: BMW e92 325i
Join Date: Nov 2013
Location: Melb, AUS.

iTrader: (0)

E92 Tyre Pressure Loss warning - how to reset

Hi guys,

I had the Tyre Pressure Loss warning when I was driving yesterday, checked it roughly and nothing's obvious, so I drove to petrol station to check properly and found my rear left is only 23psi and the rest are still okay.

So I filled it, checked it again today and it's still fine, so I assume it's all good for no until I have the time to bring the car to tyre shot to get it checked for punctures.

Tried the reset instruction (found instructions here http://www.pelicanparts.com/BMW/tech...Monitoring.htm)

I can NOT find the 'reset' on the bottom screen


I can see the tyre warning icon on the top screen but no reset option on bottom screen, did I miss a step?

Cheers.
Appreciate 0
      12-01-2013, 02:13 PM   #2
bimmerla
New Member
0
Rep
14
Posts

 
Drives: E92 325i
Join Date: Aug 2012
Location: Sydney

iTrader: (0)

Does your car have iDrive?

Also it may not be a puncture, could be a small crack inside the rim
Appreciate 0
      12-01-2013, 08:41 PM   #3
cwd
New Member
0
Rep
9
Posts

 
Drives: BMW e92 325i
Join Date: Nov 2013
Location: Melb, AUS.

iTrader: (0)

Yes it does, can we reset via iDrive?
Appreciate 0
      12-01-2013, 11:19 PM   #4
Zen
Captain
Australia
6
Rep
617
Posts

 
Drives: E92 335i
Join Date: Nov 2008
Location: Sydney Aus

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by cwd View Post
Yes it does, can we reset via iDrive?
Yes, u can reset the tire pressure via idrive. It's done thru the vehicle settings menu by pressing the idrive controller.
__________________
08' E92 335I
Black Sapphire Metallic | M-Sport | GT-CS 19" Matte Anthracite | BMW Perf. Exhaust | JB4 | AR Design Catless DP | R1 Concepts Cross-drilled & Slotted Rotors | aFe DCI | ER Chargepipe with Forge DV | ER FMIC
Appreciate 0
      12-02-2013, 02:15 AM   #5
cwd
New Member
0
Rep
9
Posts

 
Drives: BMW e92 325i
Join Date: Nov 2013
Location: Melb, AUS.

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Zen View Post
Yes, u can reset the tire pressure via idrive. It's done thru the vehicle settings menu by pressing the idrive controller.
If it's not too much to ask, can you please let me know the steps to get rid of the warning via iDrive?
Appreciate 0
      12-02-2013, 03:42 AM   #6
DR-JEKL
Lieutenant Colonel
32
Rep
1,954
Posts

 
Drives: Space Grey 335i 6MT
Join Date: Jul 2012
Location: Newcastle Ozstraylia

iTrader: (1)

by memory you go under info in the idrive, then vehicle settings, tyre pressure and then reset.

Also if i recall correctly you have to reset whilst you're driving the car so it can recalibrate.
Appreciate 0
      12-02-2013, 03:58 AM   #7
Zen
Captain
Australia
6
Rep
617
Posts

 
Drives: E92 335i
Join Date: Nov 2008
Location: Sydney Aus

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by cwd View Post
If it's not too much to ask, can you please let me know the steps to get rid of the warning via iDrive?
Quote:
Originally Posted by DR-JEKL View Post
by memory you go under info in the idrive, then vehicle settings, tyre pressure and then reset.

Also if i recall correctly you have to reset whilst you're driving the car so it can recalibrate.
Pretty much what DR-JEKL had said. To begin the reset, your vehicle will have to be stationary first (duh! ), once u have resetted it, then u just drive off slowly to have the tpms finish its recalibration. It should say "Active" within the TPMS screen that once the tpms had finished its recalibration.
__________________
08' E92 335I
Black Sapphire Metallic | M-Sport | GT-CS 19" Matte Anthracite | BMW Perf. Exhaust | JB4 | AR Design Catless DP | R1 Concepts Cross-drilled & Slotted Rotors | aFe DCI | ER Chargepipe with Forge DV | ER FMIC
Appreciate 0
      12-03-2013, 01:58 AM   #8
CYL
First Lieutenant
3
Rep
340
Posts

 
Drives: E92
Join Date: Aug 2013
Location: Australia

iTrader: (0)

Mine is 325i with iDrive.
I have done mine via iDrive menu with my car stationary throughout the whole process.
Hope that helps.
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 07:48 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST