E90Post
 


 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > Mechanical Maintenance: Break-in / Oil & Fluids / Servicing / Warranty > Help with Xenon light issue



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      12-14-2013, 06:39 PM   #1
isd8266
Private
isd8266's Avatar
United_States
1
Rep
56
Posts

 
Drives: 2009 335i Xdrive
Join Date: Aug 2012
Location: central ny

iTrader: (0)

Help with Xenon light issue

Hello,

I have noticed that in the past 3 months that my front factory xenon lights have not been as bright (about half the performance). It almost seems like they are aimed lower than normal, but even my high beams are no where near as bright. I have not made any changes to their height so I am confused. My first thought was that it was a battery issue since the car is an 09 and still using the original factory battery. Does anyone have any idea what would be causing this before I go an get a new battery?

Thanks in advance
Appreciate 0
      12-15-2013, 02:09 AM   #2
BKV122
Major
BKV122's Avatar
United_States
14
Rep
1,096
Posts

 
Drives: E90
Join Date: Feb 2009
Location: NY

iTrader: (1)

Garage List
2006 330xi  [4.75]
There is a ride height sensor on bot front and rear control arms, check those that they are attached. Also when you start your car up with the headlights in Auto position, do they go through the self check procedure?
__________________

Monaco Blue 330xi - Terra Interior/6-MT/Sport/Premium/Cold/CSL's/M3 Spoiler Lip/Black Kidney's
Appreciate 0
      12-17-2013, 08:05 PM   #3
isd8266
Private
isd8266's Avatar
United_States
1
Rep
56
Posts

 
Drives: 2009 335i Xdrive
Join Date: Aug 2012
Location: central ny

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by BKV122 View Post
There is a ride height sensor on bot front and rear control arms, check those that they are attached. Also when you start your car up with the headlights in Auto position, do they go through the self check procedure?
Thanks for the reply. When I start the car the lights go from being down to the up position they stay at. They do not go from down to all the way up then back down to mid level. Does that sound normal.
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 03:50 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST