E90Post
 


Bimmer Retrofit
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > BMW Coding > NCSExpert stop working - VIN is faulty



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      01-05-2014, 08:58 PM   #1
RRebelo
New Member
 
Drives: E92
Join Date: Sep 2010
Location: Seattle

Posts: 11
iTrader: (0)

NCSExpert stop working - VIN is faulty

Hi,

I need to some help..... I programmed my car a couple of months ago (digital speed, dvd in motion, etc..) and everything was working fine.

Although now I want to change some settings and I get an error trying to connect with NCSExpert.

My car went to dealer last month but AFAIK, it wasnīt updated, all my coding is still there.

Errors from logs:
[17:10:48.844] [2014-01-05] [SERIE] 2000 Error LFCDHDIA.CPP (A_E65CAS.IPS/IPO) CDHapiResultText 1
[17:10:48.844] [2014-01-05] [SERIE] Fehler in EDIABAS oder in SG-Beschreibungsdatei IFH-0018: Initialisierungsfehler des Interface-Handlers CAS

[17:10:48.847] [2014-01-05] [SERIE] 2000 Error COAPI2.CPP coapiRunCabd 6
[17:10:48.847] [2014-01-05] [SERIE] Fehler in EDIABAS oder in SG-Beschreibungsdatei FGNR_LESEN

[17:10:48.849] [2014-01-05] [SERIE] 2000 Error COAPI.CPP coapiReadFgNr 12
[17:10:48.849] [2014-01-05] [SERIE] Fehler in EDIABAS oder in SG-Beschreibungsdatei FGNR_LESEN: A_E65CAS

Do I need new DAT files?

Thanks,
Ricardo
RRebelo is offline  
0
Reply With Quote
      01-05-2014, 09:40 PM   #2
cn555ic
BimmerPost Supporting Vendor

 
cn555ic's Avatar
 
Drives: 917-939-4980
Join Date: Jun 2007
Location: New York

Posts: 18,256
iTrader: (5)

Send a message via Yahoo to cn555ic
Why not just clear out your man file..
cn555ic is offline   United_States
0
Reply With Quote
      01-05-2014, 09:54 PM   #3
RRebelo
New Member
 
Drives: E92
Join Date: Sep 2010
Location: Seattle

Posts: 11
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by cn555ic View Post
Why not just clear out your man file..
Itīs empty.
RRebelo is offline  
0
Reply With Quote
      01-06-2014, 10:46 PM   #4
RRebelo
New Member
 
Drives: E92
Join Date: Sep 2010
Location: Seattle

Posts: 11
iTrader: (0)

Latency por some reason was reset to 16... changing it back to 1 fixed the issue.
RRebelo is offline  
0
Reply With Quote
      02-23-2014, 04:26 PM   #5
Javy
e92javy
 
Javy's Avatar
 
Drives: Alpine White E92 M
Join Date: Apr 2010
Location: Miami

Posts: 975
iTrader: (5)

I'm getting the same issue. Everything just stopped working for no reason. I coded Velocity and Alpina Flash a couple of weeks ago with no problem. Any other Ideas ?

MAN file was cleared and I checked the port and latency is still set to 1.

Sorry to bump an old thread just looking for a solution.
__________________
Instagram- (javy_e92) 09 335i coupe / M package / Alpine White / Dinan Stage 2 / Alpina B3 Flash / Alufelgen SF71 / ST coils / Lux H8 / AFE Stage 2 intake / 6700k mtech HID / Performance trunk spoiler / Gloss black roof / CF interior wrap / PE Muffler Mod / ETS Charge pipe / Tial BOV / Cyba Quad Diffuser / Cyba Quad Black Chrome tips / Gloss black grills / AW reflectors / LED turn signals / Remote Key +
Javy is offline   United_States
0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 05:42 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST