E90Post
 


VIBE Motorsports
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > BMW E90/E92/E93 3-series General Forums > Regional Forums > USA - Rockies / Midwest > To my colorado people



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      01-08-2014, 02:27 PM   #1
chepy24
0
Lieutenant
 
chepy24's Avatar
 
Drives: 2009 alpine white 335i xdrive
Join Date: Nov 2013
Location: denver

Posts: 560
iTrader: (0)

To my colorado people

Long story short. Got a cobb need to hold it to the obd to get power to it but will not connect to ecu. Tried scanners same thing. Was told the pin or wire for the ecu could be bent missing or damaged. Anyone have experience with this? Or knows how to check it? Bmw wants to run a full diagnostics for $120 I already know what the issue is (I hope)
chepy24 is offline  
Appreciate 0
Reply With Quote
      01-08-2014, 05:22 PM   #2
AlpineSwift
0
Colonel
 
AlpineSwift's Avatar
 
Drives: 2008 335Xi Coupé
Join Date: Feb 2010
Location: Castle Rock, CO

Posts: 2,110
iTrader: (3)

If it's just a faulty OBD II plug them you can go through tisher and get a replacement online. If its a wiring issue to the ECU, I definitely would recommend against doing it yourself. That $120 fee for diagnostics has been the same for every service visit I've ever had that the issue couldn't be resolved without code reading. If they can't even get a read from the ECU with their code reader then chances are that $120 fee will be invalid for them to charge since they can't complete a diagnostics test through the OBD II port.

Was this at Murray or Schomp?
__________________
E92 '08 335Xi 6AT - Cobb AP V2, ar design DP's, Race Cats in the mids, Stock cans, VRSF CP w/Tial BOV, VRSF 7" FMIC, BMS DCI, BMS Cowl, H&R Coilovers, Renn Motorsport RS-51's, Alpina TCU Flash, Turner Boost Gauge, Fully Coded.
Best 1/4mi: 13.201 @ 106.93 / 2.0 60' / DA=9300ft

Tanya: The Build Thread
AlpineSwift is offline   United_States
Appreciate 0
Reply With Quote
      01-08-2014, 06:06 PM   #3
chepy24
0
Lieutenant
 
chepy24's Avatar
 
Drives: 2009 alpine white 335i xdrive
Join Date: Nov 2013
Location: denver

Posts: 560
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by AlpineSwift View Post
If it's just a faulty OBD II plug them you can go through tisher and get a replacement online. If its a wiring issue to the ECU, I definitely would recommend against doing it yourself. That $120 fee for diagnostics has been the same for every service visit I've ever had that the issue couldn't be resolved without code reading. If they can't even get a read from the ECU with their code reader then chances are that $120 fee will be invalid for them to charge since they can't complete a diagnostics test through the OBD II port.

Was this at Murray or Schomp?
I'm hoping it's a loose wire something bent pin or something small I can handle. This was at both lol called then this morning and told them what was going in they said id have to take it in for a few hours for the diagnostic and then they would write me an estimate for the fix.
chepy24 is offline  
Appreciate 0
Reply With Quote
      01-08-2014, 06:33 PM   #4
raceyBMW
0
king of the hills
 
raceyBMW's Avatar
 
Drives: 335i coupe
Join Date: Dec 2006
Location: Denver, CO

Posts: 2,819
iTrader: (1)

Garage List
1994 530i  [4.25]
2007 335i Coupe  [4.07]
Are you sure you are using the right ECU f/w version? And are you doing this with the car in ACC-On position?

Is your battery in good shape?
raceyBMW is offline   United_States
Appreciate 0
Reply With Quote
      01-08-2014, 06:53 PM   #5
chepy24
0
Lieutenant
 
chepy24's Avatar
 
Drives: 2009 alpine white 335i xdrive
Join Date: Nov 2013
Location: denver

Posts: 560
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by raceyBMW View Post
Are you sure you are using the right ECU f/w version? And are you doing this with the car in ACC-On position?

Is your battery in good shape?
Yea followed the instructions exactly how it says. Pressing the button without the brake and everything battery should be fine it doesn't even connect to my ecu to tell me what rom I have or what vehicle that's why I think it's just the obd
chepy24 is offline  
Appreciate 0
Reply With Quote
      01-08-2014, 10:12 PM   #6
chepy24
0
Lieutenant
 
chepy24's Avatar
 
Drives: 2009 alpine white 335i xdrive
Join Date: Nov 2013
Location: denver

Posts: 560
iTrader: (0)

Update!! Prong5 was squeezed shut stuck a dental pick tool in opened it up and it worked thanks guys! Happy tuning
chepy24 is offline  
Appreciate 0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 09:30 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST