E90Post
 


MINHS Auto Care Center
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > Mechanical Maintenance: Break-in / Oil & Fluids / Servicing / Warranty > Low Windshield Washer Fluid Warning



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      12-16-2005, 03:08 PM   #1
Twitch
Enlisted Member
4
Rep
42
Posts

 
Drives: 2006 325i
Join Date: Jun 2005
Location: Richmond, B.C., Canada

iTrader: (0)

Low Windshield Washer Fluid Warning

Has anyone had their light go off? It seems to go off when there is still 1/3 of the tank full. Mine went off and I was only able to put about 4 litres in there when capacity is 6 litres.
Appreciate 0
      12-16-2005, 09:11 PM   #2
Pretender
Colonel
Pretender's Avatar
33
Rep
2,292
Posts

 
Drives: 2006 330i, 2007 328i
Join Date: Aug 2005
Location: Bay Area, CA

iTrader: (1)

Garage List
06 330i  [0.00]
whatever, just fill the fluid and the damn light will go away. Big deal.
Appreciate 0
      12-19-2005, 12:18 AM   #3
govtec
Brigadier General
United_States
12
Rep
647
Posts

 
Drives: 2006 325xi
Join Date: Jul 2005
Location: Philadelphia, PA

iTrader: (7)

i managed to get almost a gallon of fluid in there! with this low of fluid my lights didn't come on.
Appreciate 0
      12-19-2005, 05:03 AM   #4
poldim
Vroom Vrrooooom
poldim's Avatar
Russian Federation
77
Rep
3,134
Posts

 
Drives: 330i
Join Date: Oct 2005
Location: Bay Area, CA

iTrader: (2)

Garage List
2006 330i Sedan  [0.00]
2003 GSX-R 600  [0.00]
Send a message via AIM to poldim
Got the light, whent to Advanced Auto and bought a gallon of RainX brand defrosting fluid. The tank took the entire gallon no problems. I didnt notice any light problems.
__________________
-Dmitriy
06' BMW 330i & 03' Suzuki GSX-R600

SG | Beige Dakota | Poplar || iDrive w/MP3 | PP | SP | CWP | PDC | Comfort | Shades || 40% Tint
| Rogue Engineering 12MM Spacers | Black Line Tail Lights
Appreciate 0
      12-19-2005, 11:50 AM   #5
Twitch
Enlisted Member
4
Rep
42
Posts

 
Drives: 2006 325i
Join Date: Jun 2005
Location: Richmond, B.C., Canada

iTrader: (0)

That's about right then. I put in over a gallon (4 litres) and before that the light would come on only sometimes on hills.
Appreciate 0
      12-19-2005, 03:13 PM   #6
Broken1
E90 Addict
Broken1's Avatar
South Africa
52
Rep
2,040
Posts

 
Drives: E90 325i Sparking Graphite
Join Date: May 2005
Location: Johannesburg

iTrader: (0)

Garage List
when my fill washer fluid light came on, it felt like the car took a huge amount of fluid. No complaints my side
Appreciate 0
      12-19-2005, 06:22 PM   #7
Yobyot
Lieutenant
Yobyot's Avatar
15
Rep
558
Posts

 
Drives: MY12 F30 ZSL
Join Date: May 2005
Location: Boston

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by govtec
i managed to get almost a gallon of fluid in there! with this low of fluid my lights didn't come on.
This is exactly what happened to me this last weekend. I've been hoarding the "factory fill" and when I decided to top it off, the system swallowed a US gallon of fluid. I was astonished the light hadn't gone off.
Appreciate 0
      12-19-2005, 11:59 PM   #8
poldim
Vroom Vrrooooom
poldim's Avatar
Russian Federation
77
Rep
3,134
Posts

 
Drives: 330i
Join Date: Oct 2005
Location: Bay Area, CA

iTrader: (2)

Garage List
2006 330i Sedan  [0.00]
2003 GSX-R 600  [0.00]
Send a message via AIM to poldim
I was surprised, but then I figured they had to design a huge tank because when ever I use my washer fluid with the lights on, the high pressure headlight washers kick in and take two seperate sprays. So you figure two sprays for 2 headlights plus the windshield. The factory gallon lasted me 3 months, ~3200 miles.
__________________
-Dmitriy
06' BMW 330i & 03' Suzuki GSX-R600

SG | Beige Dakota | Poplar || iDrive w/MP3 | PP | SP | CWP | PDC | Comfort | Shades || 40% Tint
| Rogue Engineering 12MM Spacers | Black Line Tail Lights
Appreciate 0
      10-12-2010, 12:16 PM   #9
unyi3lding
enthusiast
United_States
1
Rep
54
Posts

 
Drives: E90 330i
Join Date: Oct 2010
Location: SF Bay Area

iTrader: (0)

Has anyone noticed a really short interval between fills?? My low level light went off about two weeks ago, and I added a whole gallon of washer fluid. For some reason my warning just came up again this morning...?

I really hope it isn't a leak or something
Appreciate 0
      10-12-2010, 02:34 PM   #10
cb1111
I ask the questions you're afraid to ask.
cb1111's Avatar
27
Rep
2,489
Posts

 
Drives: 335xi
Join Date: Sep 2009
Location: DC

iTrader: (2)

Quote:
Originally Posted by unyi3lding View Post
Has anyone noticed a really short interval between fills?? My low level light went off about two weeks ago, and I added a whole gallon of washer fluid. For some reason my warning just came up again this morning...?

I really hope it isn't a leak or something
How often have you used the washer? With the lights on?
Appreciate 0
      11-02-2010, 10:52 AM   #11
shoptb
Captain
shoptb's Avatar
United_States
16
Rep
763
Posts

 
Drives: 13 328i MSport EBII 8A
Join Date: Sep 2010
Location: Columbus OH

iTrader: (0)

I'm actually having the same issue....the windshield washer fluid reservoir is completely full and the warning light still won't go away.
Appreciate 0
      11-02-2010, 11:36 AM   #12
F32Fleet
BMWCCA since '03
F32Fleet's Avatar
United_States
69
Rep
5,338
Posts

 
Drives: 2015 435i
Join Date: May 2005
Location: Atlanta (Vinings)

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Pretender View Post
whatever, just fill the fluid and the damn light will go away. Big deal.
No kidding. WTF people.
Appreciate 0
      11-17-2010, 08:40 AM   #13
shoptb
Captain
shoptb's Avatar
United_States
16
Rep
763
Posts

 
Drives: 13 328i MSport EBII 8A
Join Date: Sep 2010
Location: Columbus OH

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Socom View Post
No kidding. WTF people.
I don't think that these people are stupid....the damn reservoir is full, and the light's still on.
Appreciate 0
      11-17-2010, 10:08 AM   #14
PiZauL
I6 + TT = FTW
23
Rep
815
Posts

 
Drives: 07 treetree5i
Join Date: Jan 2010
Location: Baltimore, MD

iTrader: (2)

You need to go to the dealer and register the new washer fluid, same procedure as getting a battery. That will dim the light.


(jk, how ridiculous would that be..)
Appreciate 0
      11-23-2010, 02:11 PM   #15
NDNchief
New Member
1
Rep
11
Posts

 
Drives: 2007 335i Alpine
Join Date: Nov 2010
Location: Nashville

iTrader: (0)

No doubt it will hold a lot of fluid. Filled it up & no light prob here.
Appreciate 0
      02-27-2011, 10:44 AM   #16
cedchung
First Lieutenant
Canada
5
Rep
306
Posts

 
Drives: 2006 E92 335i, 2014 F30 320i
Join Date: May 2005
Location: Montreal/Mauritius

iTrader: (1)

I started getting this problem today.

Filled the washer reservoir completely and the light still won't go off! Is this a common problem?
__________________
Appreciate 0
      02-28-2011, 01:03 PM   #17
G.Petrov
Registered
0
Rep
3
Posts

 
Drives: BMW E90 320d 163hp
Join Date: Feb 2011
Location: Sofia, Bulgaria

iTrader: (0)

Same goes for me... Is it possible that there is some leak ?
Appreciate 0
      02-28-2011, 02:01 PM   #18
cedchung
First Lieutenant
Canada
5
Rep
306
Posts

 
Drives: 2006 E92 335i, 2014 F30 320i
Join Date: May 2005
Location: Montreal/Mauritius

iTrader: (1)

Mine went away after a few hours..
__________________
Appreciate 0
      04-02-2011, 11:04 PM   #19
Boltzz
08 335i
Boltzz's Avatar
United_States
6
Rep
330
Posts

 
Drives: SGM E90 335i
Join Date: Jan 2010
Location: Santa Monica / LA

iTrader: (2)

Send a message via AIM to Boltzz
Quote:
Originally Posted by G.Petrov View Post
Same goes for me... Is it possible that there is some leak ?
My light came on about 3 months after completely filling it myself, and I used the spray *maybe* once. I had the dealership fill it up for me during a normal maintenance, and within 3 months the light is back on, after *zero* spray use. I have never noticed any signs of a leak from under my car, but am starting to think it is definitely leaking somewhere..
__________________
08 E90 335i - SGM || Thanks to LTMW / PYSpeed

Appreciate 0
      05-10-2012, 09:52 AM   #20
lonewolf
Old Timer
lonewolf's Avatar
United_States
1
Rep
69
Posts

 
Drives: 2009 328i XDrive
Join Date: Mar 2012
Location: Ridgewood, NY

iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by unyi3lding View Post
Has anyone noticed a really short interval between fills?? My low level light went off about two weeks ago, and I added a whole gallon of washer fluid. For some reason my warning just came up again this morning...?

I really hope it isn't a leak or something
Did anyone get any answers on this.
I just picked up a 2009 BMW 328 and I see the same thing.
I top off the fluid every two weeks because of the low level light kicking on. I only spray the washer fluid maybe 2-3 times during those two weeks. No leaks anywhere that I can see.
Is it normal to go through that much fluid? Or is it the head light washers that kick on and I just dont see how often they spray?
Exactly when do the head light washers spray?
Appreciate 0
      05-10-2012, 10:47 AM   #21
Tom K.
Major General
Tom K.'s Avatar
United_States
55
Rep
5,415
Posts

 
Drives: '07 328iT, '13 Boxster
Join Date: Mar 2008
Location: Maryland

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by lonewolf View Post
Did anyone get any answers on this.
I just picked up a 2009 BMW 328 and I see the same thing.
I top off the fluid every two weeks because of the low level light kicking on. I only spray the washer fluid maybe 2-3 times during those two weeks. No leaks anywhere that I can see.
Is it normal to go through that much fluid? Or is it the head light washers that kick on and I just dont see how often they spray?
Exactly when do the head light washers spray?
From the manual:

"When the vehicle lighting system is switched
on, the headlamps are cleaned at regular and

appropriate intervals."

In real life it seems to be about every 4 or 5 times the windshield is washed.

It sounds like you have a leak as my E91 with rear washer and headlight washers needs to be refilled only about every 5,000 miles or so.

Tom
Appreciate 0
      05-10-2012, 10:49 AM   #22
F32Fleet
BMWCCA since '03
F32Fleet's Avatar
United_States
69
Rep
5,338
Posts

 
Drives: 2015 435i
Join Date: May 2005
Location: Atlanta (Vinings)

iTrader: (0)

People either have a leak or sticking sensor. Try distilled water only. It may dissolve crud.
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 01:20 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST