E90Post
 


GT Haus
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > AUDIO/VIDEO + BLUETOOTH + Electronics/Alarm/Software > 07 335i / non idrive w/ 7 logic - help



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      03-02-2014, 04:26 PM   #1
mweisdorfer
Lieutenant
mweisdorfer's Avatar
United_States
8
Rep
516
Posts

 
Drives: 2007 Black/black 335i e90
Join Date: Apr 2011
Location: Holly, MI

iTrader: (0)

Garage List
2007 bmw 335i  [0.00]
2008 bmw x5  [0.00]
07 335i / non idrive w/ 7 logic - help

I have an 07 335i sedan with non-idrive. It has the Professional HU. I have logic 7.

My goal is to put a navigation unit in the car but still want have a pro logic sound. I know I need a double din unit for some sort. I am leaning on the Alpine INE-W940. I know you have to replace the logic 7 amp. Probably get a jbl ms-8 and a JBL MS-A1004 to power any speakers I can power with the MS-8.

What am I missing?

Please Advise....
Appreciate 0
      03-03-2014, 07:19 PM   #2
bmw325i
Brigadier General
58
Rep
4,483
Posts

 
Drives: 2006 BMW 325i
Join Date: Oct 2010
Location: United States

iTrader: (6)

http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=921162

Use this harness
http://www.dynamicsounds.co.uk/bmw-1...n-support.html

I also reccomend this
http://www.microbypass.com/index.php...od&productId=7
Appreciate 0
      03-03-2014, 07:29 PM   #3
mweisdorfer
Lieutenant
mweisdorfer's Avatar
United_States
8
Rep
516
Posts

 
Drives: 2007 Black/black 335i e90
Join Date: Apr 2011
Location: Holly, MI

iTrader: (0)

Garage List
2007 bmw 335i  [0.00]
2008 bmw x5  [0.00]
Thanks ! Much appreciated.
Appreciate 0
      03-03-2014, 07:36 PM   #4
bmw325i
Brigadier General
58
Rep
4,483
Posts

 
Drives: 2006 BMW 325i
Join Date: Oct 2010
Location: United States

iTrader: (6)

You also need Metra 71-9003 to plug into the stock headunit.

Extend the can wires from the connects2 harness in the dash to the metra harness in the trunk. Get power and ground for the stock headunit from technics harness and use the most cables from the stock amp. You need a most termination loop in the dash as explained in the thread I linked to.
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 11:26 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST