E90Post
 


GT Haus
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > Mechanical Maintenance: Break-in / Oil & Fluids / Servicing / Warranty > audio problem



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      11-25-2007, 05:59 AM   #1
GuyOh
Lieutenant Colonel
GuyOh's Avatar
Canada
23
Rep
1,819
Posts

 
Drives: 08 AW 335i coupe
Join Date: Feb 2007
Location: Vancouver B.C.

iTrader: (0)

Garage List
2008 E92 335i  [0.00]
audio problem

i've only had my car since last thurs...

but i've encountered a problem with my audio, i have an 08 e92 335i with the sound package...

the radio/cd and the gong, sounds like bad reception or like bad frequency, sounds like a ghost possessed it or something and is trying to talk 2 me through the speaker...lol....

but when i plug my ipod to the usb, the music coming from there is fine...

its only my radio/cd/and the gong...

help please anyone?
__________________
Appreciate 0
      11-25-2007, 06:48 AM   #2
KWS335i
Private
2
Rep
71
Posts

 
Drives: 335i
Join Date: Aug 2007
Location: SoCal

iTrader: (1)

Garage List
2011 BMW 535i  [0.00]
could be tint, if u have. otherwise take it to the dealer.
__________________
2011 535i|JetBlack|BlackDakota|Anthracite|Premium Pkg 1&2|
08 335i Coupe|SparklingGraphiteMetallic|GrayPolar|Premium Pkg|SportPkg|32% LlumarCharcoalGrayTint|6000k D1S Bulbs/6000k HID Fogs|Valentine1Radar|H&R SportSprings RETIRED
Appreciate 0
      12-02-2007, 05:39 PM   #3
mayermh
Registered
United_States
0
Rep
4
Posts

 
Drives: 2008 335xi Montego, Blacklines
Join Date: Sep 2006
Location: Northeast Ohio

iTrader: (0)

Same problem - "posessed audio"

I had same problem.

Also have '08, a 335xi w/Logic 7. 2 days after picking it up, same thing - horribly distorted gong, same for AM/FM/CD. Boy was I pissed. SA at dealer said it's something that he's had a few customers complain about. Suggested that it might be cured by a software update. Strange suggestion since I JUST PICKED UP THE CAR NEW. It was a Sat so no service was open. Will keep an eye on it, has only happened once.

It sounds as if the digital signal processing system went whack or did not initialize properly.

Let the car sit off, locked, for 5-10 min, came back, started car, audio system was just fine again. As if nothing happened.

Very strange.

Mike
Appreciate 0
      03-16-2008, 02:44 AM   #4
HERR FSTIR
Captain
HERR FSTIR's Avatar
United_States
13
Rep
675
Posts

 
Drives: VO 1M, E92 335x, E61 530x
Join Date: Sep 2007
Location: Frozen Tundra

iTrader: (0)

Exact same problem occurred with my 2008 e92 335xi (late september build).

Drove to work this morning without any issues. Tonight upon starting vehicle there is a dissonant metallic noise instead of the usual gong sound. The AM/FM reception is abnormal, and has a buzzing or metallic sound, as though the antenna is damaged. However, the ipod sounds perfectly fine. The phone/bluetooth also works perfectly fine. Turning car off/on does not rectify problem. Changing various settings on logic 7 also has no effect.

When I get home the AM/FM reception is still abnormal when I pull into garage.

I have to go back to work 30 minutes later, and when I get into the car things are back to normal with normal gong at engine startup and so forth.

This seems like an issue on a circuit board in the logic 7 head unit. If it occurs again I guess I will take it in to the dealer (which is not very close).
Appreciate 0
      11-16-2008, 09:09 PM   #5
itsxtian
Private First Class
4
Rep
189
Posts

 
Drives: Nice
Join Date: Mar 2008
Location: Los Angeles, CA

iTrader: (0)

I had the same problem happen to me today! Car was fine the day before, I did a quick wash and then turned it on and it had the annoying gong buzzing like sound that just wouldn't go away. Eventually drove about 10 minutes, got to my destination and shut off the car/locked it. Afterwards, it disappeared.

Does anyone know the root of the problem? Is this something I should bring in or wait to see if it occurs again.
__________________
e92 / Sparkling Metallic Graphite - Coral Red / Sports Package / Ipod Adapter / Steptronic
Appreciate 0
      02-02-2009, 11:42 PM   #6
sphereboy
Registered
0
Rep
4
Posts

 
Drives: 2008 BMW 328i SD Alpine White
Join Date: May 2008
Location: Miami

iTrader: (0)

I"m having the same problem with my 2008 328i. Any of you found a resolution to your situation? In the morning if it's still buzzin' i'm driving down to the dealer and update you on what they tell me.
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 01:40 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST