E90Post
 


TireRack
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > BMW E90/E92/E93 3-series General Forums > General E90 Sedan / E91 Wagon / E92 Coupe / E93 Cabrio > Dynamic Stability Control



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      06-21-2014, 09:35 AM   #1
matthatchett
Private
 
matthatchett's Avatar
 
Drives: 2006 BMW 325i
Join Date: Apr 2013
Location: Columbus, Indiana

Posts: 69
iTrader: (0)

Dynamic Stability Control

BIMMERPOST
     Featured on BIMMERPOST.com
Any ideas as to why my DSC is CONSTANTLY kicking on and causing me to lose power? Where would you look first?
matthatchett is offline  
0
Reply With Quote
      06-21-2014, 10:31 AM   #2
Gizm0
Major
 
Gizm0's Avatar
 
Drives: 08 e92 335i 6mt
Join Date: Jan 2013
Location: Virginia

Posts: 1,379
iTrader: (1)

Better tires
Gizm0 is online now   United_States
0
Reply With Quote
      06-21-2014, 10:35 AM   #3
GB-335xiCoupe
Libertarian
 
GB-335xiCoupe's Avatar
 
Drives: his wife crazy.
Join Date: Sep 2013
Location: Green Bay area

Posts: 1,204
iTrader: (0)

DME might just need a reset.

Or try turning it off completely (hold the button down for a while, until it displays

Drive around a bit and then turn it back on.
__________________
2011 335xi Coupe Black Sapphire Metallic (e92/N55/ZPP/ZCW/Vishnu Procede)
Bought 08/09/2013@53,340mi
Current 10/27/2014@99,282mi

Fail(s): tstat housing+water pump Jul '14 @89k http://www.e90post.com/forums/showpo...57&postcount=9
GB-335xiCoupe is offline   United_States
0
Reply With Quote
      06-21-2014, 10:43 AM   #4
GB-335xiCoupe
Libertarian
 
GB-335xiCoupe's Avatar
 
Drives: his wife crazy.
Join Date: Sep 2013
Location: Green Bay area

Posts: 1,204
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Gizm0 View Post
Better tires
^ or this. But I would think that's pretty obvious if that were the problem.
Your car isn't ridiculously stanced, is it?
__________________
2011 335xi Coupe Black Sapphire Metallic (e92/N55/ZPP/ZCW/Vishnu Procede)
Bought 08/09/2013@53,340mi
Current 10/27/2014@99,282mi

Fail(s): tstat housing+water pump Jul '14 @89k http://www.e90post.com/forums/showpo...57&postcount=9
GB-335xiCoupe is offline   United_States
0
Reply With Quote
      06-30-2014, 02:22 AM   #5
matthatchett
Private
 
matthatchett's Avatar
 
Drives: 2006 BMW 325i
Join Date: Apr 2013
Location: Columbus, Indiana

Posts: 69
iTrader: (0)

It started out just kicking on randomly. Now it is constantly kicking on. It's to the point where I turn it off as soon as I get in the car. 5 minutes later my dash looks like a Christmas tree with ABS, BRAKE, and DSC lights all on. I'm starting to lean towards a wheel speed sensor but looking for input.
matthatchett is offline  
0
Reply With Quote
      06-30-2014, 04:28 AM   #6
Gizm0
Major
 
Gizm0's Avatar
 
Drives: 08 e92 335i 6mt
Join Date: Jan 2013
Location: Virginia

Posts: 1,379
iTrader: (1)

Wheel speed sensor or yaw rate sensor...
Gizm0 is online now   United_States
0
Reply With Quote
      06-30-2014, 05:06 AM   #7
Dark_Knight_335
Came to the N55 Darkside
 
Dark_Knight_335's Avatar
 
Drives: 2011 335 E93 M-Sport
Join Date: May 2010
Location: NY/NJ

Posts: 10,360
iTrader: (27)

Get an LSD- problem solved

JK, it seems you have another issue- but it definitely doesn't hurt to have one (an LSD that is!)
Dark_Knight_335 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      06-30-2014, 06:26 AM   #8
juliano
New Member
 
Drives: E90, 320d, Touring
Join Date: Jan 2012
Location: UK

Posts: 21
iTrader: (0)

..wheel alignment checked?
juliano is offline  
0
Reply With Quote
      07-02-2014, 11:38 AM   #9
matthatchett
Private
 
matthatchett's Avatar
 
Drives: 2006 BMW 325i
Join Date: Apr 2013
Location: Columbus, Indiana

Posts: 69
iTrader: (0)

Wheel alignment was just done about 3 months ago. I'm reading through a bunch of threads about this but none of them seem to have the issue of their DSC actually kicking on. I can't even drive the car unless I turn the DSC off. Then all of the lights come on after a few minutes.
matthatchett is offline  
0
Reply With Quote
      07-02-2014, 12:35 PM   #10
docedkin
New Member
 
Drives: '15 435i, M-Sport, October ED
Join Date: Jun 2014
Location: Blossvale, NY

Posts: 5
iTrader: (0)

Put a Battery Tender on for a few hours and see if it makes a difference. Sometimes a weak battery can cause odd fault code indications.
docedkin is offline  
0
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 09:27 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST