Thread: Rough Idle
View Single Post
      07-26-2010, 09:36 PM   #16
DoPedUpM3
El Carpe Diem
DoPedUpM3's Avatar
United_States
12
Rep
219
Posts

Drives: Porsche Turbo/ 335i Coupe
Join Date: May 2010
Location: Southern Cali.

iTrader: (4)

Garage List
2008 335i  [0.00]
Send a message via AIM to DoPedUpM3 Send a message via Yahoo to DoPedUpM3
Quote:
Originally Posted by funk74@hotmail.com View Post
I have been having a similar problem (2007 335i), but only on cold start ups usually in the morning or when i'm leaving work after a long day (problem is exagerrated when i start the car when it is parked in a front down angled position in the lot. At first if i gave it a little gas, the problem would just go away. Then one day i let it continue to idle by itself and eventually a engine malfunction light came on. It said engine malfunction, reduced power. Drive with caution and take it to the dealership. I then powered off the car and powered it back on an the problem went away.

I have about 33k miles on it and have taken it to the dealer 3 times now. First time they replaced the fuel pump and reprogrammed the car. Then it happened again, and they said the reprogramming can sometimes cause that and they had to replace a sensor. Now it happened again, coincidentally on the day i had the appointment as i was getting ready to go to the dealership. So this time instead of turning it off and restarting it, I kept it like that and drove it there with the malfunction light on. There was a big difference in driving it, I had no power to accelerate fast at any speed. They are saying it is probably the fuel pump and will check it out, but to me it seemed as if the turbo didn't kick in.

We'll see what they say about this.
Please give an update on your 335i. I experienced the same issues. Did you take it in? Thank you!