E90Post
 


Coby Wheel
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > AUDIO/VIDEO + BLUETOOTH + Electronics/Alarm/Software > NBT Retrofit E90 LCI



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      12-02-2022, 07:00 PM   #1
volkan143
New Member
Germany
2
Rep
7
Posts

Drives: BMW E92 N57
Join Date: May 2019
Location: Germany

iTrader: (0)

NBT Retrofit E90 LCI

Hi guys

maybe one of you has more experience.

I have here a used NBT emulator from the company Bimmerretrofit.

As far as I know, you have to activate it, because the emulator can always be keyed to one VIN at a time.

However, the NBT works even without activation so far that it starts and is operable.

Now I have the following problem:
I cannot establish a connection with E-SYS. My vehicle is an E90 LCI and should already have the ENET pin in the OBD socket. As static IP address I use 169.254.199.90 and connect via E-Sys via Gateway. However, when I then read out via ECU in Esys, the NBT does not show up. Can this be because it is not activated?

Furthermore, I can not connect to the emulator via micro USB. It may well be that the previous owner has damaged the port, but as far as I know that is not a big deal, except that I can not do firmware updates. The activation should also work via the iDrive.

Again, another problem: when I'm in iClick mode, the minute hands only go to 15 and no further.

Maybe someone has this conversion behind him and can help me.

Best Regards!


Appreciate 0
      12-02-2022, 07:14 PM   #2
ctuna
Lieutenant General
1713
Rep
12,556
Posts

Drives: 325xi 06 wagon MT
Join Date: Jan 2010
Location: Santa Cruz, Ca

iTrader: (0)

You need to take this to the coding sub forum if you haven't already .
Also there is and idrive sub forum .

https://www.e90post.com/forums/forumdisplay.php?f=16

The only place I have seen a little bit of activity on e sys is the coding sub forum
Appreciate 0
      12-03-2022, 08:25 AM   #3
volkan143
New Member
Germany
2
Rep
7
Posts

Drives: BMW E92 N57
Join Date: May 2019
Location: Germany

iTrader: (0)

Ok Guys.. i have found the fault. the wire was not perfectly on and the right ip adress is not 169.254.199.90. the right one is 169.254.199.99. fyi if someone has the same troubles

@ctuna thanks for your note
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 04:00 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2023, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST