E90Post
 


TNT Racewerks
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > AUDIO/VIDEO + BLUETOOTH + Electronics/Alarm/Software > Strange constant buzz from speaker, continues on, even with no key in the ignition



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      06-15-2016, 12:49 PM   #89
007_e350
Lieutenant Colonel
007_e350's Avatar
United_States
134
Rep
1,897
Posts

Drives: 335i 2008 MHD'd / x5d E70
Join Date: May 2013
Location: left lane

iTrader: (3)

HOLY CRAP .. I hate Walmart...
Bought windshield fluid and put it in the trunk ... this morning radio buzzed like hell .. I read on forums then checked the trunk driver side... thats correct that bitch leaked all over, that amp is fried thats for sure
__________________
Mods: 7" VRSF FMIC, Forge DVs, RB PCV, BMS Oil Cooler, VRSF DPs, MHD, JB4g5, OFT DIYs: Walnut blasting : Trans Oil at 45k, w Filter at 65k : Diff Oil Flush @ 45k : WP&TS @ 69k : Alternator @ 79k --- E70d Alphabet Soup del 44.4k : JR Stg2.25 tune : Buzzken Catted Exhaust : Trans fluid drain/ fill (3 Qrts), both Diffs fluids flushed Wheels: Style 95s on PSSs (Sold): AG 359s on S04s : 162s on Blizzaks : Rohana RF1 Matt black
Appreciate 0
      06-22-2016, 09:11 AM   #90
invaz
Registered
0
Rep
4
Posts

Drives: 2008 e93 335i
Join Date: Jun 2016
Location: Singapore

iTrader: (0)

I had a similar issue after water got into the 2 side wells of my boot and fried my amp. I'm now on eBay looking for a used one for replacement!
Appreciate 0
      06-26-2016, 11:22 PM   #91
135ivert
Lieutenant
26
Rep
443
Posts

Drives: '10 E88 135i, '13 E70 M-sport
Join Date: Mar 2013
Location: Colorado

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by EidleonDrexel View Post
Same problem in a 2010 328i, reseated the connector, buss is gone.
Yep, that's how I solved mine. But it's coming back . . .I think the connector isn't making good contact, or is coming loose due to my, ahem, driving.
Appreciate 0
      10-21-2016, 01:13 PM   #92
Cayey14
Registered
0
Rep
2
Posts

Drives: 2008 528xi
Join Date: Jul 2016
Location: New Jersey

iTrader: (0)

Hey Guys, I'm new here. But I had this problem. Try going to the amp in the rear. Start tugging on the harness that connects to the Amp. Prob solved. Another thing that was happening to me was my driver side speaker would work one day and the next won't. This solved everything. You might need a new amp. Hope this helps..
Appreciate 0
      11-10-2016, 01:48 PM   #93
Etxp
Enlisted Member
3
Rep
30
Posts

Drives: BMW E90 LCI 325D M Sport
Join Date: Aug 2016
Location: Ireland

iTrader: (0)

I have this issue on my 2011 LCI, I'm hoping its the connectors at the back of the head-unit, is it possible the head unit is broken?
Appreciate 0
      11-11-2016, 12:46 AM   #94
Alex_WLY
Terorist!
Alex_WLY's Avatar
Romania
24
Rep
315
Posts

Drives: Black bmw
Join Date: Dec 2008
Location: Targoviste-RO

iTrader: (0)

Garage List
2009 E91  [0.00]
Send a message via Yahoo to Alex_WLY
Quote:
Originally Posted by Etxp View Post
I have this issue on my 2011 LCI, I'm hoping its the connectors at the back of the head-unit, is it possible the head unit is broken?
90% the wiring are problem.
Appreciate 2
Etxp3.00

      11-14-2016, 05:25 PM   #95
Etxp
Enlisted Member
3
Rep
30
Posts

Drives: BMW E90 LCI 325D M Sport
Join Date: Aug 2016
Location: Ireland

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Alex_WLY View Post
90% the wiring are problem.

It seemed to be wiring although i dont know which one as i just took the unit out made sure everything was plugged in and put it back in again and it was fixed :O
Appreciate 1
      10-26-2017, 06:07 PM   #96
dn32844
Registered
0
Rep
1
Posts

Drives: BMW 330i
Join Date: Oct 2017
Location: FL

iTrader: (0)

330i Unusual behavior

Recently bought a 2005 330i, which is in very good condition inside and outside with low mileage. One morning I started the car to go after my business. It started but with an unusual pop pop out of two real speakers while the radio was off. Sound got louder and turned into mimicking a motorcycle. As I drove faster sound became lower and when slowed it got louder. Even while it was parked and engine running same motorcycle race continued. The next day I used a different key, all went normal no motorcycle or any other unusual sounds. Then I switch to my usual key same, nothing unusual happened. Was it a gremlin? I have no clue and still trying to figure out what was cause of that behavior. Any opinion? Love to hear it.
Appreciate 0
      03-20-2018, 05:34 PM   #97
Semih166
Registered
0
Rep
1
Posts

Drives: 2011 BMW 328I
Join Date: Mar 2018
Location: Alabama

iTrader: (0)

Problem Solved !!!!!!!

!!!!! PROBLEM SOLVED !!!!!

I took the head unit out ( very easy, it takes 2 minutes to get it out). I disconnected all the cables that goes to the unit, reconnect them making sure they seat properly, and buzzing sound was gone instantly. It is worth to try, it only takes 10 minutes and it doesn't cost you anything ( Before you had to dealer and possibly spend some bucks ).

Last edited by Semih166; 03-20-2018 at 05:35 PM. Reason: Adding few more words
Appreciate 0
      11-18-2018, 04:21 PM   #98
LaF Arch
Registered
0
Rep
1
Posts

Drives: 2011 330i coupe
Join Date: Nov 2018
Location: cambridge, MA

iTrader: (0)

alert gong is really loud since replacing head unit...

I had the buzzing problem for a couple of years. finally could not stand it and bought a replacement head unit from reputable reseller. installed by a super high-end audio place. it cured the buzzing, but now the chime for unfastened seat-belts and other alerts is incredibly loud.

can this be reprogrammed to make it softer?

help? John
Appreciate 0
      11-18-2018, 06:12 PM   #99
ctuna
Major General
732
Rep
8,219
Posts

Drives: 325xi 06 wagon MT
Join Date: Jan 2010
Location: Santa Cruz, Ca

iTrader: (0)

Most likely you got a Head unit programmed for the base system
stereo setup and you have the Hi Fi setup.
The head unit needs to be reprogrammed for Hi Fi .
You need to verify this by printing out your options list
from one of the free online Vin checkers or you could look for
the amp in the Driver side rear wheel Well. (US driver side)

The option for Hi Fi is 676.
How can you have a 2011 330 when the only US version in
a e90 is 06
Appreciate 0
      Yesterday, 06:57 PM   #100
bonomo335i
New Member
0
Rep
9
Posts

Drives: 335i
Join Date: Aug 2014
Location: va

iTrader: (0)

ive had this problem for a long time now . i was tired of it so i found this thread and went outside and as soon as i popped the climate control out it flipping stopped . AMAZING lol
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 12:35 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST