E90Post
 


TNT Racewerks
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > BIMMERPOST Universal Forums > Off-Topic Discussions Board > Video + PC Gaming / Computing > My new PC won't boot



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      04-24-2021, 07:11 PM   #1
Twix
Lieutenant Colonel
Twix's Avatar
Canada
508
Rep
1,854
Posts

Drives: 2011 e91
Join Date: Jan 2013
Location: Calgary, AB, Canada

iTrader: (0)

Garage List
My new PC won't boot

Just upgraded my mb, cpu, and ram. Bought an intel i5 10600k, gigabyte b460m dh3s ac, and Corsair vengeance lpx ram. The place I bought from put it all together in store for me, I just had to bolt it into my tower.

They sold me a cooler master 212 fan & heat sink combo. After fiddling with that for too long, I finally got it to sit right.

Plugged everything in, and nothing. No POST.

Anyone able to guide me a bit? Iíve swapped the dimms from 2&4 to 1&3 and still nothing. Iíve tried unplugging anything not needed for boot, and still nothing. Iíve never had this problem on any other build
__________________
2011 E91
2016 M2 - Sold
2014 X1 - Sold
2002 Land Rover Discovery II - 3" lift & 33s
Appreciate 0
      04-24-2021, 07:21 PM   #2
Frostynorth
Weirdo
Frostynorth's Avatar
Canada
123
Rep
41
Posts

Drives: 2011 e92 M3
Join Date: Jun 2020
Location: Manitoba

iTrader: (0)

Doesn't do anything? no fans, no beeps?
Appreciate 0
      04-24-2021, 08:53 PM   #3
Twix
Lieutenant Colonel
Twix's Avatar
Canada
508
Rep
1,854
Posts

Drives: 2011 e91
Join Date: Jan 2013
Location: Calgary, AB, Canada

iTrader: (0)

Garage List
Quote:
Originally Posted by Frostynorth View Post
Doesn't do anything? no fans, no beeps?
Fans come on, thatís it. Power is good, just no post for boot up. Canít change bios settings or anything til I get that
__________________
2011 E91
2016 M2 - Sold
2014 X1 - Sold
2002 Land Rover Discovery II - 3" lift & 33s
Appreciate 0
      04-24-2021, 09:20 PM   #4
Frostynorth
Weirdo
Frostynorth's Avatar
Canada
123
Rep
41
Posts

Drives: 2011 e92 M3
Join Date: Jun 2020
Location: Manitoba

iTrader: (0)

Double check that all connections are there and seated properly.
Boot with only one stick of memory.
If you're using a graphics card, take it out and boot with the motheboard hdmi

After that I would take it all out of the case and build it on the motherboard box, boot with the minimum.

The store that put it together, did they boot it?
Appreciate 0
      04-24-2021, 09:28 PM   #5
Twix
Lieutenant Colonel
Twix's Avatar
Canada
508
Rep
1,854
Posts

Drives: 2011 e91
Join Date: Jan 2013
Location: Calgary, AB, Canada

iTrader: (0)

Garage List
Quote:
Originally Posted by Frostynorth View Post
Double check that all connections are there and seated properly.
Boot with only one stick of memory.
If you're using a graphics card, take it out and boot with the motheboard hdmi

After that I would take it all out of the case and build it on the motherboard box, boot with the minimum.

The store that put it together, did they boot it?
No clue if they booted it. Iíll try one stick and see what happens. Nothing still. Gonna try my old stuff and see if that all still works
__________________
2011 E91
2016 M2 - Sold
2014 X1 - Sold
2002 Land Rover Discovery II - 3" lift & 33s
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 02:42 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST