E90Post
 


ECS BMW
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > BMW E90/E92/E93 3-series General Forums > Regional Forums > UK > E90 330D Valeo Voltage Regulator Brushes



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      06-29-2019, 02:30 PM   #1
MrSweet1991
Lieutenant
MrSweet1991's Avatar
47
Rep
518
Posts

Drives: BMW E90 330D M Sport
Join Date: Apr 2017
Location: West Midlands

iTrader: (0)

E90 330D Valeo Voltage Regulator Brushes

Hi All,

So I think my voltage issue is getting worse, usually I can snap the car out of just putting out 12v when started by turning the car on and off a few times and the it will go back to the normal 14.1/14.3v but today after 6 restarts it still stayed around 12v so I got back home and due to the unusual circumstances that my voltage either runs perfectly or runs at 12v with no in between issues (doesn't drop voltage while driving, has no issue maintaining 14v with everything running doesn't fluctuate under acceleration, checked with multimeter at alternator and battery and it does put out 12v sometimes then 14v after a few tries) but yeah it either works perfectly or runs at 12 I'm wondering if its actually the voltage regulator brushes on the verge of not contacting those slip rings? Anymore..

So, has anyone replaced the brushes for the voltage regulator? Dont see the need to purchase a voltage regulator if the brushes can be soldered for less than 3 but not so sure on which brushes to get?..

Appreciate 0
      07-17-2019, 08:27 AM   #2
Ricthewrench
Enlisted Member
9
Rep
30
Posts

Drives: 2009 328i xdrive
Join Date: Apr 2019
Location: Ortonville MI

iTrader: (0)

Interesting, I too would give a shot at a repair with new brushes. I bought a regulator from Autohaus AZ I will measure the brushes and see what I can find in the way of replacement.
Appreciate 0
      07-18-2019, 01:45 PM   #3
MrSweet1991
Lieutenant
MrSweet1991's Avatar
47
Rep
518
Posts

Drives: BMW E90 330D M Sport
Join Date: Apr 2017
Location: West Midlands

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Ricthewrench View Post
Interesting, I too would give a shot at a repair with new brushes. I bought a regulator from Autohaus AZ I will measure the brushes and see what I can find in the way of replacement.
Too late now but SVX72 brushes work perfectly for our valeo alternator I purchased these

https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?m...2F133087521473

It shows svx92 in picture but mine came as SVX72
Appreciate 0
      07-19-2019, 08:24 AM   #4
Ricthewrench
Enlisted Member
9
Rep
30
Posts

Drives: 2009 328i xdrive
Join Date: Apr 2019
Location: Ortonville MI

iTrader: (0)

Installed a new unit from Autohaus AZ cost me $44. Still because I am how I am I will repair the other one just in case LOL. Thanks for your help man. Charging data still needed, but no more battery icon on the dash. Sweet! R
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 01:13 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST