E90Post
 


TNT Racewerks
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > BMW Coding > Activating oil temp gauge...



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      06-14-2018, 07:48 AM   #177
Sensible_
Lieutenant Colonel
347
Rep
1,986
Posts

Drives: 2008 E90
Join Date: Feb 2012
Location: London

iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by tryingtobebest View Post
Quote:
Originally Posted by Sensible_ View Post
Its literally on pg7 of this thread.
Quote:
Originally Posted by psy460 View Post
I got some bosch documents from a friend, byte 2 is hard coded anyway to enable it from calibration file.

0xFF is "fehlerwert"

So i completly disabled the 1D0 from DDE ( FRMMNG_swtENGINE1 to 0)
kombi report me a fault, saying that 1D0 botschaft is missing, i will code to do not show fault when ID is missing, and now kombi will get only my own messages

So you need to code DDE as well as Cluster?
No.

Someone correct me if I'm wrong....

psy460's method is to use a piggyback type CAN device to send temperature over the byte 2 of 0x1D0 message.

He then disabled the hard coded 0xFF which DDE sends to byte 2 of 0x1D0 in the frame manager.

Because of this he got some fault code from KOMBI as byte 2 is now missing. He disabled the fault code and all is well.

This is more than just coding....
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 09:13 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST