E90Post
 


Extreme Power House
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > BMW Coding > Coding out SES with TunerPro



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      06-08-2018, 01:57 PM   #1
TommyV9
New Member
0
Rep
22
Posts

Drives: 06 330i
Join Date: Sep 2013
Location: Missouri

iTrader: (0)

Coding out SES with TunerPro

My e90 has a JB4 installed and I did an MHD BEF earlier this week. Per the instructions I updated the firmware for the JB4 prior to the flash. Unfortunately this later firmware eliminates the auto clearing of the codes for a catless downpipe.

I've done a bunch of reading and found a couple places where is was suggested to just code out the diagnostics in the .bin file using TunerPro. I went in and did this, but would like confirmation from someone that knows this stuff that this will work and won't screw anything up. I went into the .bin file and under Toggles>Diagnostic Codes>29F4 (Cat Conversion Bank 1) and 29F5 (Cat Conversion Bank 2) I changed the 56 to 00.

I'd put up a screen shot, but don't know how to do that, LOL!
Appreciate 0
      06-10-2018, 09:31 AM   #2
TommyV9
New Member
0
Rep
22
Posts

Drives: 06 330i
Join Date: Sep 2013
Location: Missouri

iTrader: (0)

Update: I knew I potentially had an issue as I tore the MAP sensor o ring when I tried to install it in my new aluminum charge pipe last week. The only o ring I could find locally was a little small. I had the first opportunity to really get on it Friday night and shortly thereafter went into limp mode. I had the new correct sized o ring in hand and replaced it Saturday morning.

Initially I had some issues, then realized I had not plugged the MAP sensor back in. I had to remove the charge pipe to change the o ring. Reinstalled it and cleared all the codes and now my SES light is off!

This started with:
29F4 catless downpipes detected
29F5 same
2C7B Lambda propel behind catalytic converter 2, signal
2DED Power management, standby current control

The 2 catless codes are still there but are not throwing an SES light. Not sure how this worked out, maybe it was all the o ring leaking boost that caused other issues. I’ll keep an eye on it.
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -4. The time now is 01:14 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST