E90Post
 


European Auto Source (EAS)
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > BMW E90/E92/E93 3-series General Forums > Regional Forums > UK > UK Technical Forum > E90 Bi-xenon headlights - Full beam not working



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      06-25-2014, 04:29 AM   #23
doughboy
Major General
doughboy's Avatar
United Kingdom
371
Rep
7,216
Posts

Drives: 2019 M2 Comp
Join Date: Jan 2009
Location: UK - Midlands

iTrader: (2)

Quote:
Originally Posted by bishbosh View Post
They now work in the same way as factory xenons.

When I pull the stalk the inner H7 halogen lights up (for flash to pass).
When I push the stalk with the lights on the shutter flips up for main beam.
As well as flash, factory pre-LCI lights also use the H7 for permanent main beam when you push the stalk as well as lifting the HID shutter.
__________________
M6GC gone....M2 Competition 6MT arrived!!
Appreciate 1
      06-25-2014, 05:01 AM   #24
bishbosh
Captain
153
Rep
864
Posts

Drives: F30 335d
Join Date: Oct 2013
Location: Sheffield

iTrader: (1)

Garage List
2014 BMW 335d  [0.00]
Quote:
Originally Posted by doughboy View Post
As well as flash, factory pre-LCI lights also use the H7 for permanent main beam when you push the stalk as well as lifting the HID shutter.
Ahh, I will have to check that. I was under the impression pre LCI only used the H7 for flash to pass.


Edit: Just checked, my H7 bulbs do not light up for full beam. They are only used for flash to pass. Which is the way I thought they were meant to work.
Appreciate 0
      06-25-2014, 06:05 AM   #25
doughboy
Major General
doughboy's Avatar
United Kingdom
371
Rep
7,216
Posts

Drives: 2019 M2 Comp
Join Date: Jan 2009
Location: UK - Midlands

iTrader: (2)

On my old 06 E90 330i with factory xenons, the H7 on its own was used for flash only when the lights were off (maybe the HIDs back then were too slow to flash from cold?).

When the lights were on, both the shutter and H7 would operate for a flash (pull) or main beam (push), you could hear the shutter click for pull or push.

So main beam was HID and H7 together (i'm 99.9% sure of this)

Then on my 09 LCI 335i with factory xenons, the HID was used for all 4 modes, cold and hot flash, hi and lo beams, even flash from cold is instantaneous.

LCI has no other main beam, only the single HID, the inner lamps were either dummies or directional lamps if you had active headlamps option.
__________________
M6GC gone....M2 Competition 6MT arrived!!
Appreciate 0
      06-25-2014, 06:49 AM   #26
gerdy
Private
1
Rep
50
Posts

Drives: 335d
Join Date: Jun 2014
Location: n. Ireland

iTrader: (0)

Its possible mine isnt coded correctly then..as if I can get rhe h7s to work, thr xenon shutter will also be lifted as they are powered of the same wire. Just need to find out who can code now.
Appreciate 0
      06-25-2014, 07:05 AM   #27
doughboy
Major General
doughboy's Avatar
United Kingdom
371
Rep
7,216
Posts

Drives: 2019 M2 Comp
Join Date: Jan 2009
Location: UK - Midlands

iTrader: (2)

Gerdy, but aren't yours factory Xenons?

If so, then the coding can't be wrong?

IIRC on mine. with lights off, on a flash you could hear the shutter clicking with the H7 flash, still even though the HIDs were off.
__________________
M6GC gone....M2 Competition 6MT arrived!!
Appreciate 0
      06-25-2014, 07:23 AM   #28
bishbosh
Captain
153
Rep
864
Posts

Drives: F30 335d
Join Date: Oct 2013
Location: Sheffield

iTrader: (1)

Garage List
2014 BMW 335d  [0.00]
Doughboy the function of the lights may have changed since yours is/(was) a 2006. Mine is a 2008 and one of the last pre-LCIs. I know that my flash to pass doesn't raise the shutter.

I don't think gerdy's lights are factory, he mentioned he still has the headlight levelling rotary switch next to his light switch, I think it is a poorly done retrofit by the previous owner.
Appreciate 0
      06-25-2014, 07:54 AM   #29
doughboy
Major General
doughboy's Avatar
United Kingdom
371
Rep
7,216
Posts

Drives: 2019 M2 Comp
Join Date: Jan 2009
Location: UK - Midlands

iTrader: (2)

bishbosh, you maybe right, the light assembly didn't change pre-LCI so I think its just my memory fading!

But definitely on high beam (lights on, stalk push) I had both HID and H7.

Does yours do that?

I know this because when I got my 09 LCI I thought the H7 was faulty as only HID was used for hi / low / flash, but as said LCI xenon doesn't have any H7 inners.
__________________
M6GC gone....M2 Competition 6MT arrived!!
Appreciate 0
      06-25-2014, 08:36 AM   #30
bishbosh
Captain
153
Rep
864
Posts

Drives: F30 335d
Join Date: Oct 2013
Location: Sheffield

iTrader: (1)

Garage List
2014 BMW 335d  [0.00]
No I only get H7 on flash to pass. No H7 when pushing the stalk with the lights on.
Appreciate 0
      06-25-2014, 11:19 AM   #31
gerdy
Private
1
Rep
50
Posts

Drives: 335d
Join Date: Jun 2014
Location: n. Ireland

iTrader: (0)

Doughboy, no im now thinkning my xenons have been retrofitted. Doijg this conversion does it require upgrade of the foot well module? Is remote coding possible?
Appreciate 0
      02-03-2019, 04:19 AM   #32
Shubz89
New Member
0
Rep
5
Posts

Drives: Bmw e90 m3
Join Date: Feb 2019
Location: Uk

iTrader: (0)

Bi xenon main beam not fully working

Hi looking at buying a used 3 series and the one Iím looking at has a similar issue. When you pull the stalk to flash nothing happens but you get a main beam sign come up on the dash but no beam come, if you push the stalk backwards to put the main beam on then it works. Any idea what is wrong with this?
Appreciate 0
      02-05-2019, 09:46 AM   #33
gerdy
Private
1
Rep
50
Posts

Drives: 335d
Join Date: Jun 2014
Location: n. Ireland

iTrader: (0)

Mine ended up being the coding of the module. Was sorted within 5 minutes of figuring.
Appreciate 0
      02-09-2019, 03:52 AM   #34
Shubz89
New Member
0
Rep
5
Posts

Drives: Bmw e90 m3
Join Date: Feb 2019
Location: Uk

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by gerdy View Post
Mine ended up being the coding of the module. Was sorted within 5 minutes of figuring.
Mine has a faulty footwell module apparently. The place Iím buying it from said they bought a new module now but just need to get it coded. They go the garage is closed this weekend so canít give the car to me yet. Tempted to take the car now and get the coding sorted some place else as itís been a week and Iím already annoyed.
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 04:46 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST