E90Post
 


TNT Racewerks
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > Mechanical Maintenance: Break-in / Oil & Fluids / Servicing / Warranty > N52 diagnosing.... continues....



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      02-06-2019, 12:12 PM   #1
jeraldthatman
New Member
2
Rep
19
Posts

Drives: 2006 Bmw 325i
Join Date: Sep 2018
Location: USA

iTrader: (0)

N52 diagnosing.... continues....

Backstory: I have P0175 and P0172, rich and lean in bank 1 & 2, and it starts to detonate around 4K rpm

After changing the plugs and valve cover gasket (I found oil in with spark plug #1) I saw not that much of a difference in driving and still had car was driving terrible.

Took it to a local shop, had it vacuum tested and they gave me a MAF to try out but no change at all. Tech also reset Vanos adaptations and advised me to clean the Vanos filters.

After cleaning the filters and solenoids, the car has been driving noticeably better. But I still have the same DTC.

Could it be clogged cat? Or maybe o2 sensor? Or could the solenoid affect as well?
Appreciate 0
      02-06-2019, 12:13 PM   #2
jeraldthatman
New Member
2
Rep
19
Posts

Drives: 2006 Bmw 325i
Join Date: Sep 2018
Location: USA

iTrader: (0)

Here is a look at my o2 sensors

@ 3000 rpm
Attached Images
 
Appreciate 0
      02-06-2019, 12:16 PM   #3
jeraldthatman
New Member
2
Rep
19
Posts

Drives: 2006 Bmw 325i
Join Date: Sep 2018
Location: USA

iTrader: (0)

O2 at idle
Attached Images
 
Appreciate 0
      02-06-2019, 07:25 PM   #4
Ruedaloca
simple me
Guatemala
2
Rep
15
Posts

Drives: 330i Sport package
Join Date: Dec 2015
Location: Guatemala

iTrader: (0)

same issue on mine... i've never found any reason, and it disapppear for long periods... suddenly appears and goes out again without any action.
Appreciate 1
      02-06-2019, 07:46 PM   #5
jeraldthatman
New Member
2
Rep
19
Posts

Drives: 2006 Bmw 325i
Join Date: Sep 2018
Location: USA

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Ruedaloca View Post
same issue on mine... i've never found any reason, and it disapppear for long periods... suddenly appears and goes out again without any action.
Makes driving the car annoying! Resetting the Vanos adaptation helped a lot. Went from 14 mpg to 18... how much do you get?
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 09:53 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST