E90Post
 


TNT Racewerks
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > All-Wheel-Drive (Xi / xDrive) Talk > Auto - Hard/Missed Shift from 3rd-4th Under Load



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      03-26-2020, 08:59 AM   #1
The Pork Hunt
New Member
0
Rep
19
Posts

Drives: 2009 e90 335i xdrive msport
Join Date: Jul 2015
Location: Calgary

iTrader: (0)

Auto - Hard/Missed Shift from 3rd-4th Under Load

Hi guys I have a shifting issue I'm trying to figure out. I have an 09 335xi Auto that recently in the cold we had here started randomly losing it's xdrive, DSC, ABS etc. while driving at highway speeds. Pull over turn the car off then on and everything is well again. Since it's got warmer this doesn't happen anymore unless I'm running WOT and shifting from the top of third into 4th which I first noticed when running some logs. Same thing, dash lights up like a Christmas tree, pull over plug in the MHD to read codes and nothing.

I seem to be able to replicate it constantly now but only when WOT shifting into 4th. Delay, then hard bang into fourth or yesterday it missed fourth altogether, revved up to redline and locked me into 3rd. That gave me codes when that happened 2E7F, CD99, CD9D, CD9E, CDB0. Turned the car off and on and all was well again.

Trying to know if this is more likely to be tranny, TC or TC actuator related. Anyone else have the same or similar experience?
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 12:50 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST