E90Post
 


The Tire Rack
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > ConnectedDrive / I-Drive / Navigation Related Discussion > E Series NBT Evo Retrofit Development Thread



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      01-12-2019, 04:27 PM   #111
vilord
Lieutenant
51
Rep
407
Posts

Drives: 2007 328xiT, 2002 TT
Join Date: Apr 2013
Location: boston

iTrader: (1)

I switched from e-sys 3.27.1 to e-sys 3.30.1, and i'm getting *much* better error messaging. Turns out I had a CD in the drive, and it won't flash with something in the drive! Here goes nothing...
Attached Images
 
Appreciate 0
      01-12-2019, 06:35 PM   #112
Nickco43
Captain
Nickco43's Avatar
475
Rep
804
Posts

Drives: 06 BMW 330i
Join Date: Apr 2018
Location: Philadelphia, PA

iTrader: (0)

Garage List
2006 BMW 330i  [0.00]
I ran my oabr cable and BT antenna today. I could not rig something up to get the screen to turn on. I will need to wait until I get my voltage regulator from Ukraine.
Appreciate 0
      01-13-2019, 01:10 AM   #113
vilord
Lieutenant
51
Rep
407
Posts

Drives: 2007 328xiT, 2002 TT
Join Date: Apr 2013
Location: boston

iTrader: (1)

After a few false starts, multiple failed flashes, and a few coding errors, I now have a fully functioning ID6 touchscreen NBT Evo with the almost-latest 2018-07 i-step (2018-11 would break the fake-usb-fsc-cert process)

I seem to have blown away BMW Apps and CarPlay. Maybe the ConnectedDrive purchased apps/carplay can't be saved?
I guess I don't really care, since I'm going to change the VIN anyways, but this is useful info for others interested in flashing... if the FSCs don't show up for something the evo came with, then flashing the radio will kill that functionality (you can read out and back up your factory FSCs if they are actually factory FSCs)

In any case, I now have a fully ID6 touchscreen NBT evo, and the little image of the car is a wagon!
Appreciate 0
      01-13-2019, 10:42 AM   #114
Gray335i
Private First Class
20
Rep
104
Posts

Drives: 2008 335
Join Date: Oct 2011
Location: Rochester Hills, Michigan

iTrader: (0)

Good jod vilord.
Appreciate 0
      01-14-2019, 12:47 AM   #115
gamesfrager
Lieutenant
gamesfrager's Avatar
Canada
95
Rep
408
Posts

Drives: 2011 328i
Join Date: Feb 2018
Location: Calgary

iTrader: (0)

Was searching high and low to get a nice 7" LCD HDMI display that would come with a frame, but didn't find any.

Though I came across this, maybe helpful for whoever decides to cut into the dash. It sits lower than those Android/AVIN units, which is better in my opinion.

https://www.otosaigon.com/threads/e9...-10-2.8749857/

Hope it helps.
Appreciate 0
      01-14-2019, 01:05 AM   #116
Nickco43
Captain
Nickco43's Avatar
475
Rep
804
Posts

Drives: 06 BMW 330i
Join Date: Apr 2018
Location: Philadelphia, PA

iTrader: (0)

Garage List
2006 BMW 330i  [0.00]
Quote:
Originally Posted by gamesfrager View Post
Was searching high and low to get a nice 7" LCD HDMI display that would come with a frame, but didn't find any.

Though I came across this, maybe helpful for whoever decides to cut into the dash. It sits lower than those Android/AVIN units, which is better in my opinion.

https://www.otosaigon.com/threads/e9...-10-2.8749857/

Hope it helps.
That was one of the better non idrive dash installs. If I remember correctly there is like a 200% import tax on cars in Vietnam.
Appreciate 0
      01-14-2019, 03:58 PM   #117
vilord
Lieutenant
51
Rep
407
Posts

Drives: 2007 328xiT, 2002 TT
Join Date: Apr 2013
Location: boston

iTrader: (1)

That's close to what I'm intending to do for the first install.

Will take pictures as I go.

Got my FSC certs, and many stabs at FA/coding changes later my evo has a new VIN that matches the ATM, still supports Carplay and BMW Apps, and has a functioning touchscreen. Seem to have lost the little image being a wagon though. Too many options to adjust!

Going to make a cable for the ATM in a bit, and hopefully have connected drive by tomorrow.
Then who knows... maybe actually start installing it in the car?!?
Appreciate 0
      01-16-2019, 01:24 AM   #118
vilord
Lieutenant
51
Rep
407
Posts

Drives: 2007 328xiT, 2002 TT
Join Date: Apr 2013
Location: boston

iTrader: (1)

Mostly worked on my CIC with Nick, which is now done, making my 2010 ready for sale (thanks!).

Connected my atm to the evo and the zgw.
Checked for errors in ista, and found quite a few, including all of the antennas (no surprise, since none are connected) and also the ethernet link was showing down.
The SIM status, however was 'logged in' or something along those lines... so it is talking to the lte network at least.

double checked my connections and found i'd misread my pinout by one, adjusted the missed ethernet pin, and the ethernet error went away.

nothing different shows up in connected drive, though, and sending a code from the bmw site to the nbt doesn't do anything.

guess i'll try installing it in the car later this week, connect it to the emulator, etc.

i'm hoping i don't have to find yet another ATM from an ID5/6 car, instead of one from an ID4 car...

Last edited by vilord; 01-16-2019 at 07:44 AM.
Appreciate 0
      01-17-2019, 09:59 PM   #119
Nickco43
Captain
Nickco43's Avatar
475
Rep
804
Posts

Drives: 06 BMW 330i
Join Date: Apr 2018
Location: Philadelphia, PA

iTrader: (0)

Garage List
2006 BMW 330i  [0.00]
My evo will not code.
Appreciate 0
      Today, 02:38 PM   #120
Nickco43
Captain
Nickco43's Avatar
475
Rep
804
Posts

Drives: 06 BMW 330i
Join Date: Apr 2018
Location: Philadelphia, PA

iTrader: (0)

Garage List
2006 BMW 330i  [0.00]
It turns out the $30 FSC repair kit does not work and ruined my evo.
Appreciate 0
      Today, 09:17 PM   #121
vilord
Lieutenant
51
Rep
407
Posts

Drives: 2007 328xiT, 2002 TT
Join Date: Apr 2013
Location: boston

iTrader: (1)

Progress!

Nick and I have both been hard at it the last week or so... as the updates above show.
Good progress today!
My Evo was flashed last week with F020-2018-07-547 and with the ATM's VIN, but my ATM, running F025-2016-07-005 would not talk to it.
Today I flashed the ATM with F025-2018-07-530. I was worried that the different builds and different series would be a problem, but nope!
As soon as I hooked up the cables and powered up, the "Update BMW Assist" menu item showed up *not* grayed out. It wouldn't update, and GPS position was wrong, but I chalked that up to antennas.

Dragged the whole mess into the trunk of my project car in the garage, hooked up all the things, and bam! News shows up. Weather shows up. I connected the car to my connecteddrive account, and I have service through January 2021.

This weekend I'll replace the rear suspension bits that were bent in the accident, and replace the worn out brakes, and then... start cutting the dash!
I'll take pictures of that bit
Attached Images
 
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 09:41 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST